Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu , v případě , nastíním problém...tabulky pro udělení invalidního duchodu jsou vcelku na hlavu postavené a uznavají pouze jednu a to tu nejzávažnější nemoc , neuznavají tedy případ o kterým chci mluvit já , případ kdy člověk trpí x chorobami a tudíž je pro něho praktický život stejně nemožný jako pro člověka s plným invalidním důchodem , případ o kterým píšu , dosahuje dle tabulek pouze prvního invalidního stupně , tudíž musí navštěvovat uřad práce , na uřadu práce se mi nelíbí přístup uřednice , která neustále dotyčného člověka , který se vždy ,dokud to šlo , pocitivě živil prací a zkoumá na něm snad , zda doma dokáže vysát koberec , a celkově člověka ponižuje , což na zdravotním stavu opravdu nepřidá , dále neustále chození na ruzné kurzy , které jsou velice pro tělo unavující atd atd.,chtěla bych vědět , zda je nějaké řešení , které by umožnovalo , se těchto pravidelných schuzek vyvarovat . Resp . se jich neučástnit 2-3krát do měsíce , je to mimo jiné , také finančně náročné a ne pouze psychicky,ale i fyzicky vysilující .
Děkuji
Tahle pravidla nám stanovili naši poslanci v době vládnutí ODS a TOP . Tam si musíte stěžovat. Úřednice plní jen jejich nařízení.
Já si nechci stěžovat na úřednici , vím,že poiuze dělá svou práci , i když pokud si uvědomím , že naší nepřizpusobivý spoluobčané , nemusejí nic a dostanou vše a uřednice si na ně jistě netrefoune tímto způsobem , tak je mi do pláče ... myslela jsem zda třeba není nějaké řešení ..nějaké předčasné odejití do starobního důchodu či tak..
Je to tak, jak je nastavený systém blbě, tak s tím moc nenaděláš. Léta posudkoví lékaři berou pouze nejzávažnější nemoc. Kdyby se přihlíželo i k těm ostatním problémům, tak máme důchody snad všichni. Protože nevíme, kolik máš let do důchodu, tak nemůžeme odpovědět více. Jinak jsou tabulky ,,věk odchodu do důchodu,, kde zadáš datum narození a počet vychovaných dětí. Do předčasného důchodu se může jít o 3 roky dříve, než je v tabulce. Ale ten důchod je citelně ponížený /krácený/. Dobrá je důchodová poradna pana K. Maříka s názvem ,,naše důchody,,. Zde nelze zadat přímo odkaz na jeho stránky, ale dej si do googlu.
Hodně záleží, co napíše do návrhu obvodní a odborní lékaři. Tady je zapotřebí mít co nejlépe vypracovanou zprávu podle aktuálního stavu. I tak ale, i kdyby byl nárok na druhý stupeň ID, tak i zde se předpokládá nějaká pracovní činnost. Jinak opět registrace na ÚP, aby měl člověk počítané roky do důchodu.
Povinnosti absolvovat školení při dlouhodobém zařazení na pracáku jsou běžné a lze je asi omluvit pouze ze zdravotních důvodů. Ale i tak si myslím, že se jim nevyhneš, ale pouze je odsuneš, dokud bude trvat /ne/pracovní neschopnost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.