Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu , v případě , nastíním problém...tabulky pro udělení invalidního duchodu jsou vcelku na hlavu postavené a uznavají pouze jednu a to tu nejzávažnější nemoc , neuznavají tedy případ o kterým chci mluvit já , případ kdy člověk trpí x chorobami a tudíž je pro něho praktický život stejně nemožný jako pro člověka s plným invalidním důchodem , případ o kterým píšu , dosahuje dle tabulek pouze prvního invalidního stupně , tudíž musí navštěvovat uřad práce , na uřadu práce se mi nelíbí přístup uřednice , která neustále dotyčného člověka , který se vždy ,dokud to šlo , pocitivě živil prací a zkoumá na něm snad , zda doma dokáže vysát koberec , a celkově člověka ponižuje , což na zdravotním stavu opravdu nepřidá , dále neustále chození na ruzné kurzy , které jsou velice pro tělo unavující atd atd.,chtěla bych vědět , zda je nějaké řešení , které by umožnovalo , se těchto pravidelných schuzek vyvarovat . Resp . se jich neučástnit 2-3krát do měsíce , je to mimo jiné , také finančně náročné a ne pouze psychicky,ale i fyzicky vysilující .
Děkuji
2x
Tahle pravidla nám stanovili naši poslanci v době vládnutí ODS a TOP . Tam si musíte stěžovat. Úřednice plní jen jejich nařízení.
Já si nechci stěžovat na úřednici , vím,že poiuze dělá svou práci , i když pokud si uvědomím , že naší nepřizpusobivý spoluobčané , nemusejí nic a dostanou vše a uřednice si na ně jistě netrefoune tímto způsobem , tak je mi do pláče ... myslela jsem zda třeba není nějaké řešení ..nějaké předčasné odejití do starobního důchodu či tak..
0x
Je to tak, jak je nastavený systém blbě, tak s tím moc nenaděláš. Léta posudkoví lékaři berou pouze nejzávažnější nemoc. Kdyby se přihlíželo i k těm ostatním problémům, tak máme důchody snad všichni. Protože nevíme, kolik máš let do důchodu, tak nemůžeme odpovědět více. Jinak jsou tabulky ,,věk odchodu do důchodu,, kde zadáš datum narození a počet vychovaných dětí. Do předčasného důchodu se může jít o 3 roky dříve, než je v tabulce. Ale ten důchod je citelně ponížený /krácený/. Dobrá je důchodová poradna pana K. Maříka s názvem ,,naše důchody,,. Zde nelze zadat přímo odkaz na jeho stránky, ale dej si do googlu.
Hodně záleží, co napíše do návrhu obvodní a odborní lékaři. Tady je zapotřebí mít co nejlépe vypracovanou zprávu podle aktuálního stavu. I tak ale, i kdyby byl nárok na druhý stupeň ID, tak i zde se předpokládá nějaká pracovní činnost. Jinak opět registrace na ÚP, aby měl člověk počítané roky do důchodu.
Povinnosti absolvovat školení při dlouhodobém zařazení na pracáku jsou běžné a lze je asi omluvit pouze ze zdravotních důvodů. Ale i tak si myslím, že se jim nevyhneš, ale pouze je odsuneš, dokud bude trvat /ne/pracovní neschopnost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.