Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Nakupoval jsem na Amazonu a na Ebay několikrát,ale vždy se jednalo o nákup z Německa nebo z Británie,tedy ze zemí Evropské unie.Balíček mi vždy doručila Česká pošta.Potřeboval bych ale vědět,jak je to s nákupem z Číny.Zda se tam platí nějaké clo.Jednalo by se o CD v hodnotě €55(1500Kč,-)s poštovným €10.Děkuji.
Při částce nad 22€ včetně poštovného doplatíte DPH 21%, při ceně, myslím, nad 40€ se platí i clo, jehož výše se odvíji hodnoty a typu zboží(elektronika, oblečení,...). Pro cestu z číny počítejte cca 2 týdny, poté to bude vyset v Praze na celním úřadě. ČP Vám nabídne možnost zastupování při celním řízení. Chtěj za to 100Kč a vy jim jen pošlete osobní údaje a doložíte cenu zboží - výpis banky, paypallu, od prodejce,... Po vánocích, než se na Vás dostane řada, může to být klidně dalších 14 dní. Takže to tak odhaduju měsíc čekání plus příplatek cca 500Kč.
Nemáte za co, já se omlouvám za několik gramatických chyb, už raději jdu spát
Nemáte za co, já se omlouvám za několik gramatických chyb, už raději jdu spát
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.