Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lichváři a podvodníci

Od: cisajda* odpovědí: 11 změna:

Vidím, kolik lidí se dostalo a dostává do problémů, díky různým úvěrovým podvodům. Pište sem vaše zkušenosti s lichvou a podvody. je mi líto, že lidé v zoufalství dělají zoufalé věci a pak dopadnou, tak jak dopadnou.

Mezi podvody (dokázané) patří:

Edbusy, Asterie, naobcanku.cz, Myerson, Finpomoc... vybírají peníze předem a njikdy nikomu nepůjčí.

Zajímavá stránka: podvody.estranky.cz/...

Tak opatrně!

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

Já to vidím z jiné stránky.Nedokonalé zákony,nahrávající takovýmto firmám.Vznikly v době,kdy bylo potřeba rozkrást státní majetek a přežívají dodnes.Jak může beztrestně přežít majitel bazaru,který soustavně vykupuje kradené zboží od loupežníků?Jak může beztrestně existovat majitel výkupny sběrných surovin,který vykoupil do šrotu bronzové insignie ze hřbitova?A jiné příklady volají všude a jsou tam i starostové a členové soudních orgánů.Takže popřemýšlejte,kde je zakopaný pes!

JABRAKA

to jabraka : 1* podtržená!

dusatka*
hodnocení

2x

Podvodníci byli, jsou a budou. Proto je potřeba myslet hlavou a smlouvy před podpisem podrobně přečíst. Pokud nerozumím, nepodepisuji.

cisajda*
hodnocení

Právě, že je mi těch lidí líto, jak pak dopadají.

Ale třeba firmě Edbusy nalítlo i hodně tzv "inteligentích" lidí.

lidka*

To nezáleží jenom na míře inteligence - k tomu postačí "selský rozum". Bohužel v mnoha případech to není finanční nouze, ale nesmírná touha po bezpracném zisku. Človíček celý život škudlí na kupičku a potom i pracně uspořené korunky nabídne na podnose šikovnému podvodníkovi, který mu slíbí 20%ní i vyšší roční úrok. Když člověk takto "výhodně" investuje lehce nabyté korunky, tak to se ani nedivím. Jak se říká - lehce nabyl - lehce pozbyl! Já to prostě nechápu! *bzum*

toni*

Dobrý večer paní Lidko. Musím s vámi nesouhlasit. Inteligence je v podstatě selský rozum. Inteligenci se nelze naučit. Schopnost učení ještě neznamená inteligenci. Znám VŠ, který je schopen se naučit telefoní seznam, ale k řízení bych mu nesvěřil ani pár volů. Papír o vzdělání nevypovídá ani o kvalitách vzdělání, ani o kvalitách člověka.

Pravdu máte v tom, že většinou se jedná o lidi, kterým vidina bezpracných peněz zaslepí rozum. A podvodníček (třeba od finanční společnosti) se snaží přesvědčit vším - příjemným obličejem, kvalitním oblečením, obutím, vstřícnými gesty, ale hlavně úžasnou výřečností, kterou "dotyčného" oblbne a pokud je "na měko" přinutí k podpisu. Oblbnutý chudák si většinou již druhý den uvědomí, že podepsal neseriózní věc, ale smlouvy jsou většinou napsány tak, že stéjně musí zaplatit i za zrušení smlouvy. Na závěr jste přidala pořekadlo. Já přidávám jiné - vypůčené od Klémy Gottwadla a mnou upravené: 1000x zkoumej a jednou podepisuj!

cybermagefroll*

Ano všechno je to o psychologii a to mají tyhle firmy zmáknutý do nejmenších detailů (pozdní příchod = rychle mi to podepište atd. atp.) Nezáleží tak ani na inteligenci, ale na odolnosti nenechat si tzv. vymýt mozek. Ostatně tyhle technologie prodeje jsou používány dnes a denně aniž si to lidi uvědomují. Krásným příkladem jsou např. supermakety (rozložení zboží na ploše i v regálech = potraviny v prodejně vždy dozadu aby lidi museli projít okolo toho ostatního a nejziskovější zboží do výše očí, tzv. slevové akce = ve skutečnosti lidi utratí víc peněz než obvykle) ve kterých lidi nakupují a nakupují jak ovce. Nemluvě o TV reklamě a obvzláště tzv. televizním shopingu (zaplacené publikum, střih v záběrech aniž si lidi uvědomí že tam ten střih je atd. atp.) A dalo by se samozřejmě najít i spoustu dalších příkladů.

martina30*

Liduško zdravím a myslím,že po dnešku musíte věřit už všemu.Mě podvedla realitka i prodejce nemovitostí a o soudech nemluvě jak dlouho to trvá.

hepcziiik*
hodnocení

2x

Všechny tyto Vámi uváděné firmy existují z jednoho velmi prostého důvodu:

Na lidské hlouposti se odjakživa nejlépe vydělávalo!

Je pochopitelné, že do obrovských finančních problémů se můžou dnes dostat lidé prakticky ze dne na den. Stačí krach firmy která zaměstnává výraznou část obyvatelstva v regionu...

Nicméně věřte tomu, že mnoho lidí, jež k těmto firmám běží pro "pomoc" jsou pouze jedinci, ktrým zatemnila mozek vidina rychlého vyřešení jejich potíží, které z drtivé většiny případů vznikli díky jejich, promiňte mi ten výraz, nenažranosti. Jsou to jedinci, kteří bohužel nejsou schopni anebo nechtějí přemýšlet o tom, že není možné mít v rodinném rozpočtu vyšší výdaje než příjmy. Nechápou, že i když dnes v obchodech dají na splátky pomalu i chleba a litr mléka, tak není možné, aby všechny splátky dohromady byly vyšší než jejich výplata. Návíc to jsou často notoričtí neplatiči, kteří se jen snaží načas vybřednout z kolotoče upomínek a exekucí na plat, aby si mohli vzít opět nějakou hloupost na splátky... A věřte tomu, že i když si seženou firmu, která jakýms takýms způsobem konsoliduje jejich půjčky, dříve nebo později z ušetřených peněz za splátky jsou jen další dluhy, které opravdu nebudou za uhlí na zimu a za kabátek pro děti... jsou to ve většině případů lidé, kteří nereagují na upomínky, dlouhodobě neplatí ani mizivé částky na umoření dluhů a pouze čekají na zázrak, že jednoho dne jim spadne do klína dědictví strýčka z Ameriky a oni všechno "zaplácnou" naráz. mezitím si pochopitelně dále kupují nové LCD televize, satelity a mobilní telefony na splátky u firem, které jim dosud na splátky něco dají

Osobně si myslím že není důvod právě těchto lidí litovat, ale je to samozřejmě věc názoru.

chlamak*
hodnocení

0x

Ja si davam bacha na chlapy v blede-modrych kosilkach (jako tramvajaci)... :) , na zrzouny a nejvetsi pruser - zrzavy rackujici kravatak v modre kosilce... tak to je sila! Nedavno podobnej debilek zazvonil na muj zvonek a nabizel nejake O2 sluzby - jenom pohled na nej a malem jsem ho skopnul ze schodu... *smich*

Jinak, je to o vychove - kdyz na neco nemam - nebudu to chtit za kazdou cenu - i za cenu zadluzeni se... v zadnem pripade se nezadluzit...! (pochopitelne ze muze nastat situace kdy neni jine vychodisko, ale maximalne se to snazim minimalizovat) hmmm

lubosh*
hodnocení

0x

Není to poprvé, co jsem se stal obětí nekalých obchodních praktik, což mě vedlo krozhodnutí, začít proti "vychcánkům"bojovat. Při této příležitosti zakládám příznačné stránky na FB, Staňte se fanoušky a ukažte podvodníky světu:

facebook.com/...

STOP PODVODNÍKŮM!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]