Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,poradí mi tu někdo prosím?Jsem dva roky rozvedená,byt v kterém bydlím s dcerou je na hypotéku,Bývalí manžel tu nebydlí,společnou hypotéku odmítá se mnou platit,vyrovnání majetkové tež odmítal udělat,neplatil výživné na dítě a exekutor dal zápis na katastr Prodat byt a zaplatit hypo nemůžu bez jeho souhlasu,Protože už nezvládám hypotéku sama platit platím pouze pul hypo.Moje otazka zní,Může mi exekutor sebrat byt nebo mi dát exekuci na plat,když já svojí polovinu platím?nebo se exekutor zaměří na něho?Hypotéku jsme si brali za dobu manželství,na katastru nemovitosti jsme psaný jako SJM jsme vlastniky oba,poradí mi někdo?Otázky proč nechce udělat majetkové prosím vynechte,já sama to nevím,není s ním žádná domluva,v součastné době co já vím je zadluženy až po uši,Děkuji předem za rady
nejsem predluznena dluh je jen jedna splatky kterou jsem nezaplatila zaplatim vzdy pul hypo,jak mi prijde upominka zaplat ji a na dalsi zplatku uz nemam tak zas nezaplati atd,dluh je jen pul hypo jedne zplatky
pokud bych sla do osobniho bankrotu musela bych se vystehovat z toho bytu?
Banka Vám tu hypotéka rozdělila na poloviny (to se mi nezdá)?
Pokud, ne odpovídáte za ni oba společně.
Nebudete-li (míním oba) splácet celou splátku, může exekutor přijít i k Vám.
Pokud je byt na hypotéku, kterou neplatíte, dojde k zániku titulu užívání a Vy se budete muset vystěhovat. Ale můžete se domluvit s případným novým majitelem na nájmu. Nesouvisí to s případným oddlužením, k oddlužení může dojít, i když budete bydlet jinde. Problém s neplacením hypotéky spočívá ve skokovém nárůstu smluvních pokut a úroků. Byt samotný se exekučně může prodat i za polovinu jeho odhadní ceny. Zbude Vám tedy doplatit polovinu doposud neuhrazené jistiny + pokuty, úroky, náklady exekuce... Například pokud máte byt v odhadní hodnotě 2.000.000 Kč, exekutor jej může nuceně prodat za 1.000.000 Kč. Pak záleží, nakolik máte hypotéku. Pokud na ten jeden milion, můžete být v klidu. Pokud na víc, budete muset uhradit tu částku, co si banka bude ještě oprávněně nárokovat. Proto doporučuji překonat strach a jít se poradit. NIC za to nedáte a předejdete možným problémům.
Jano, zaregistrujte se tady na poraďte a napište mi do vnitří pošty. Když platíte "půl hypotéky" tak to je jako byste neplatila vůbec. Musíte řešit svoji situaci včas, dokud nedojde k dražbě.
Osobně se zápisem z každého jednání nebo písemně JEDNEJTE s hypoteční "bankou",ústavem,kde máte hypo a snažit se platit celou splátku!Řešit to prostě IHNED !
Sice ne s hypotékou,ale přesto osobní skušenost s úvěrem,kdy jsem po krachu firmy nebyl schopen z odstupného a posléze z podpory ,schopen plácet úvěr.Nakonec jsem u KB dopadl tak blbě,že i pojištění na neschopnost splácet bylo na hov...,naštěstí se pak (asi 4 splátky jsem neměl z čeho platit) podařilo jinak a splatil jsem jim to pak celé ,naráz včetně poplatků a navýšených úroků atd a zbavil se toho ústavu.Hrozně se ale "moje bankéřka" divila,že jsem dal výpověď!
paw. prodeji bytu se paní asi nevyhne. Ale v oddlužení je několik PLUS. Cena, za kterou se prodává je daleko vyšší, než v exekuci. Ale to hlavní je to, že jestliže se nemovitost neprodá za tolik, kolik je na ni dluh, tak ten zbytek dluhu bude tazatelce nejspíš odpuštěn (píši záměrně NEJSPÍŠ - neznám podrobnosti). Na rozdíl od exekučního prodeje, kdy zbytek dluhu opět přechází na dlužníka. Tak a teď milí kritici dlužníků příklad: Nemovitost, na které je dluh 2.000.000,- , v hodnotě "dobrých" 2.000.000,- Kč se v dražbě "rychle" prodá za 1.400.000,-. Vezme si odměnu exekutor a realitní kancelář a věřitům jde MILION ! A druhý milion je na dlužníkovi. Takhle se u nás "vyrábí věčný dlužník" !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.