Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám jí rád a proto nic nebude

Od: mor odpovědí: 24 změna:

Dobré ráno, právě jsem přišel domů z jedné narozeninové oslavy jako jeden z mála střízlivých domů a mám potřebu někam upustit páru. A chtěl bych jen ze zajímavosti vědět, jak by jste se zachovali a jestli jsem se já zachoval dobře či špatně.

Mám strašně dobrou kamarádku (známe se cca 3-4 roky) a opravdu jsme toho dost spolu prožili (různé výlety, dovolené, akce, strasti a rozhodující situace). Máme mnoho společných přátel a nikdo neví jak to mezi námi a do dneška jsem to s ní nevěděl ani já.

Když jsme se seznámili, byla mi strašně nesympatická a arogantní. Ovšem potom jsme se seznámili díky mému kamarádovi lépe a je zní člověk, který má u mě své místo a vždy tu pro ní budu. V oné době, kdy jsme se seznámili, ona chodila s klukem (takový vzdálený kamarád) a rozešli se zhruba před dvěma měsíci. Prostě jim vyprchala jiskra a už se nějak nepotřebovali. V druhé půlce tohoto roku jsem se několikrát líbali (u nás doma, na různých akcích a jen tak po cestě kdy jsme jí šel doprovodit domů). Ze začátku jsme tohle začínal já a ona samozřejmě argumentovala, že má kluka, ale nechala se. Potom ho jednou podvedla a když se rozešli, tak během toho samého týdne začala chodit s nadřízeným v její práci/brigádě (oba jsme studenti).

Takže hned měla další románek, který trval zhruba měsíc a když se pohádali nebo něco jim neklapalo, tak já byl první ke komu šla. V tomhle období nebylo z žádné strany nějaké nutkání na milostné hrátky a nebo do toho praštit a být spolu. Před cca měsícem, kdy se rozešla i s jejím nadřízeným, tak v následujícím měsíci si našla známost a během ní i druhou, ale (jak říkala) nic nebylo.

A právě v poslední době kdy spolu flirtujeme, teda spíš jen z její strany, tak ztratili jsme přehled jak to tedy mezi námi je. No a před týdnem nastala situace, která vedla k tomu co se stalo dnes. Byli jsme s dalšími kamarády v baru a ona se začala plazit po mém kamarádovi a chodili pak všude sami a my jsme potom šli pryč a tak nějak jsme jen míjeli. Pak si všimla moje kamarádka toho, že mě to asi trápí a opravdu mi to nebylo příjemné a tak jí řekla, že jestli jí to předemnou nebylo blbý. Ona jí odpověděla, že jí vůbec nenapadlo, že by mě mělo vadit a myslela si, že to máme mezi sebou vyjasněné. Ovšem asi neměli, když potom i ona začala zase váhat jak to mezi námi je a právě dnes jsme si to vyjasnili.

Byli jsme venku a jen díky tomu, že nás tam zdržovala cigareta, tak jsme měli více času na dialog. Prý ví, že se chová kolikrát jako ku...va a kolikrát myslí na svého přítele s kterým byla přes dva roky a opravdu si myslela, že já už to neřeším a proto jí nedělalo problém se tam po někom plazit. Pak z ní vylezlo, že mě miluje... že mě má opravdu ráda, strašně a nedokáže si představit, že bych nebyl a jako chlapa si mě strašně váží, že jseM jeden z mála a kdykoliv budu mít jakokoukoli holku, tak bude na ní žárlit a pak se mě zeptala, jestli s ní nechci být, že by to mezi náma časem nefungovalo a nebo jestli s ní nechci být, že se chová jako ku..va a já ji doslova odpověděl, že s ní nechci být, protože vím jak se ke klukům chová - jako ku..va a hned se na to zeptala, jestli jí nemám rád. A pak jsem jí říkal přesně to, co jsme říkal tomu jejímu byvalímů se kterým byla dva roky. "Ona je jako kamoška suprová holka do nepohody, hodná, zábavná, chytrá a vše by pro ostatní udělal, ale jako mojí holku si jí nedokážu představit, když vím jak se chová. Ten její ex mi to potvrdil a asi se mu v hlavě delší dobou klubalo, že to s ní ukončí.

Naše dnešní debata skončila tím, že jsme se seznámili na špatném místě ve špatném čase a člověk se kvůli druhému nezmění a jestli by to tak mělo být, pak to není plnohodný vztah. Já jí na to řekl, že jako kamarádky si jí velice vážím a jestli by bylo něco víc, tak mě to nevadí, ale jen nezávažně, protože jako holka pro mě nemůže být. Pak jsem jí řěkl jestliže jednou podvedla přítele, po rozchodu si našla druhého aby zapomělo na tam toho, tak je jen otázka času, kdy se to bude opakovat. Pak jsme si dali pusu a máme to ujasněný.

Ona mi řekla, že to respektuje a bude tolerovat, ale prostě ona je taková, tak ať nejsem překvapenej, že bude flirtovat pořád - baví ji to.

Jak by jste se zachovali vy? Udělal jsme správnou věc?

Děkuji moc. :)

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

roman68*
hodnocení

3x

cit "..ví, že se chová kolikrát jako k..a"

Tím je řečeno vše...takto se ..opravdu chová a od taková bych se držel hodně daleko...mám zkušenost s takovými ženami , které mění bez problémů partnery a nedokážou vydržet ani pár měsíců bez mužské společnosti..už nikdy více...

*mala*

doplněno 19.12.15 11:02:

Dle mého jsi to zvládl na jedničku !

a držím palce , abys našel fajn holku, která nebude "do větru"

A´t se ti daří ;)

tret
hodnocení

3x

Podle me je nejlepsi se pokud mozno i prestat stykat. Dotycna je ted sice mozna mlada, ale jak se chova ted se nejspise bude chovat porad. Takove konci jako svobodne matky a kazde dite nejlepe s jinym.

Delate dobre ze ji na to neskacete.

hodnocení

2x

Ta slecna si chce uzivat a hrat si s klukama. Ne zadne vazne vztahy.

hodnocení

1x

Přečetla jsem vaše povídání pečlivě celé. Chybí mi k tomu hodně podstatný údaj. Kolik máte, oba, roků?

doplněno 19.12.15 07:37:

Myslela jsem si, že budete oba mladí, jen jsem nevěděla až jak. ;) Z celého vašeho povídání mi vychází veliké tápání, hledání, nejistota, obava z toho, že se budete blamovat. Víc než dívce, nerozumím vám. Buď o dívku stojíte a tedy jí to musíte dát najevo nebo nestojíte a pak neplačte, že se chová jak se chová. Nejde jen o to, říci jí to, ale hlavně jde o to, být spolu. Nejen v baru, ale i při různých aktivitách a činnostech. Volat si, mluvit, dotýkat se, jít spolu ruku v ruce. Oba musíte vědět, že patříte k sobě. A když tohle vy neuděláte, potud se budete placatit každý v jiném koutě. Ona to dost dobře říci nemůže, protože stále platí nějaká pravidla a mezi nimi i tohle, že by si dívka neměla říci. ;) Vymyslete zajímavé činnosti, při kterých můžete být spolu. Je mnoho výstav, koncertů, vánočních trhů, kluzišť, bazénů, ZOO, kina atd atd. Vymyslete program, zkonzultujte ho nebo pozvěte a vypadněte z podivných, popíjejících kolektivů. Buďte jen spolu a pak uvidíte. Ale netvařte se, že ne, když jo! Netvařte se, že jí dáváte volnost a svobodu, když toužíte po něčem jiném a pak se cítíte zrazený a zraněný. Musíte říci, co vvlastně chcete, o co stojíte. Možná kapku diplomaticky, ale jednoznačně. A pak se podle toho musíte chovat. Vyzkoušejte. Váš postup evidentně nefunguje. Zkuste něco jiného. Opravdového, bez divadla, bez přetvářky.

mor
hodnocení

Je nám oboum devatenáct

lucie*
hodnocení

1x

Pro slečnu nejste ten pravý,může být přátelství,úlet,ale nikdy to nebude vztah.Až jednou najde toho pravého,pozná to.Třeba Vás má ráda,ale není tam jiskra,takové to napětí.Zatím prostě blbne a určitě je s toho i sama neštastná.Myslím,že od vztahu který měla ,čekala,že vydrží déle,zranilo jí to,myslí na něj a vypořádává se s tím "po svém".Není žádná vyjímka,v tom věku to zažila spousta lidí.Vy jí buďte pořád dobrým kamarádem.I když to tak nevypadá,potřebuje to a bude ráda,že Vás má jako pevný bod,dobrého přítele.

buss
hodnocení

1x

Užít si a nezavazovat se!

martinaa*
hodnocení

1x
Zdravím. Já si myslím, že její pocit "že mě miluje... že mě má opravdu ráda, strašně a nedokáže si představit, že bych nebyl" pramení hlavně z toho, že jste vždycky po ruce, ale ještě jste s ní nechodil a nespal. Jste taková nedosažitelná meta, která láká a člověk na ni musí často myslet.Podle mě děláte dobře, že jste jí na to neskočil - pravděpodobně byste skončil jako další z řady těch, se kterými slečna hupsla do postele, podvedla je, flirtovala s jinými a nakonec to ukončila. Je potřeba si to někdy vyříkat tak, jak jste si to vyříkali vy. Berte to jako hotovku.
mor
hodnocení

Kápla jste na to. Vždy, když byl problém, tak já byl první komu volala a hned jsem pro ní jel. Třeba převezl několikrát týdně z bodu A do bodu B. A když měla nějaký problémy (třeba to, že se rozešla po 2 letém vztahu a pak hned měla dalšího), tak opět já byla ta první vrba, do které se pustila. Upřímně mě to už po měsíci začalo lést na nervy a vyzkoušel jsem, jestli opravdu chce řešit jen sebe a nebo má zájem i o mě. Asi třikrát jsem načnul nějaké moje problémy a kde jsme skončili? U jejich ex. Už jsem měl pocit, že ti její bývalí jsou mojí nejlepší kamarádi, jak jsem o nich věděl všechno. Teď se ve mě z toho zase bouří zlost, že jsem její deníček a vše si do mě zapisuje a já už toho mám plnou hlavu.

Ten deníček mi připomněl, že ona má doopravdy deníček - s kým se vyspala a kolikrát a kde. Kolikrát místo jména tam měla jen název klubu kde se to událo.

mor, já vám nerozumím. Váš původní dotaz zněl úplně jinak. Vyzařuje z něho láska a bezradnost, ikdyž jste si vědom toho, že se ona nechová úplně dobře, ale přesto nebo právě proto ji milujete. A teď, když vám rádcové řekli, že ona je špatná, tak vy zjistíte, že nejde o lásku, ale o uraženou ješitnost? Věděl jste, jaká je a váš dotaz to dokazuje. "Mám ji rád, proto nic nebude"? *hej*Co vlastně chcete?

lucie*

...asi Vás fakt mrzí,že s vámi nic neměla a chtěl byste to být vy,ten kvůli kterému se změní a bude jen vaše.Takové holky potřebují i kamaráda a není to vždy z vypočítavosti.Opravdu bych ji neodsuzovala,většinou je za takovým chováním nízké sebevědomí,pocit meněcenosti,prostě si sebe neváží.Takových znám plno a teď jsou z nich zodpovědné vdané třicítky s dětma ...nic netrvá věčně:)jednou rozum dostane.

pesk*

... no - to je taky možnost . Ovšem pro dobro tazatele - pokud nechce skončit jako duševně chorý, by bylo třeba opravdu začít myslet na jinou ( jak jsem psal níže/ výše - nevím kam to skočilo) . On se nanarodil proto, aby trpěl tohle a upíral si právo najít si slečnu se kterou bude šťastný, protože zrovna nemůže kvůli kamarádce / nekamarádce ke které přeci jen něco cítí. Musí to přebít. Občas ji odmítnout - není čas, mam práci, chodit jinam, nevídat jí tolik a začít vymýšlet, jak "sbalit" jinou holku, protože když se zamyslí, určitě nějakou zná

mor
hodnocení

Díky moc :)

Určitě mám pořád k ní nějaký vztah (jako kamarádku asi ne, spíš něco jako rodinný příbuzný/sestra). Mám jí rád jaká je, ale prostě kvůli tomu jaká je jí nedokáži mít rád jinak - jako mojí holku.

eivlis*
hodnocení

0x

Nejprve jsem si taky rikala kolik vam je roku, ale pak jsem cetla, ze jste studenti, tak jsem odhadovala, ze to bude asi kolem 16-19let.. No, muj nazor je,ze pryc od ni. Klidne ji mejte jako kamosku, ale do vztahu s ni nijak nepocitejte.. Ja jsem pred manzelem taky s chlapama rada flirtovala a fakt me to bavilo si s nima hrat-), ale mam v sobe zakodovanou vernost, takze pokud miluju jednoho chlapa, tak jsem mu verna telem i dusi a muj chlap si je naprsoto jisty, ze jeho dve deti jsou opravdu jeho.-) U te vasi kamosky mi prijde, ze si spise jen s vama hraje, ze ji to bavi a potrebuje dozrat a taky je mozne, ze takto bude zit stale a reci, ze si nemuze pomoci, protoze uz jina nebude? At jde do haje s timto nazorem.. Pokud clovek chce, tak vse jde, ale musi se chtit a ona zaim nechce.. Asi neni ta prava pro vas a vy pro ni.. Treba potrebuje neco jinho nez vy.. Tezko rici..

mecik*
hodnocení

0x

Udělal jsi dobře. Děvče je ještě nevybouřené, nemá asi ani ona sama jasno co chce. Brát chození s ní vážně, by se v tomto případě rovnalo zklamání.

zwiki*
hodnocení

0x

Dobrý den.Možná máš pravdu.Ale taky by jste si měli "užívat",když je tak hodná...

hodnocení

0x

Udělal jsi to nejlépe, jak jsi mohl, opravdu. Ta holka opravdu není na plnohodnotný vztah podle toho, jak se chová.

pesk*
hodnocení

0x

jo, dobřes udělal ... Teď je třeba dostat do hlavy jinou holku - určitě máš v 19ti příležitosti (zábavy, diskotéky apod., někam praidelně vyrážíte s kamarády) začít koukat po jiné - dokonce možná si v hledáčku nějaké slečny, která vidí jak si na tom a proč ... ale ty to samozřejmě nevidíš, protože máš v hlavě tu kamarádku / nekamarádku - toho je třeba se "zbavit" a uvidíš kolik je kolem teba slečen, kterým se zamlouváš ... Každopádně se té zátěže zbav, protože jinak se z toho nevyhrabeš ...Osobní zkušenost .

mor
hodnocení

Máte pravdu. Zní to trochu silně, ale řekl jste to upřímně a pravdivě. Když se nad tím tak zamyslím, tak jestliže bych si našel nějakou slečnu, tak by mě jí (kamarádce) bylo líto, že je třeba sama a nebo nemá štěstí na vztah (i když pomohla tomu, aby se jí vztah zbořil). Budu muset se od ní asi víc odprostit, ale mám jí hodně rád a třeba si uvědomí, že tu vždy pro ní nebudu. Když já měl problém, tak ona tu pro mě kolikrát nebyla a nebýt mých dvou kamarádu, tak bych to nezvlád. Tento týden se máme vidět znovu, takže asi si ještě jednou s ní promluvím.

doplněno 21.12.15 09:54:

Jinak ještě doplním tuto mojéí odpověď. Včera z ní vylezlo, že pořád miluje tam toho, se kterým byla hned po tom jejím dlouhém vztahu a neví co má dělat. Takže jsem jí řkel, ať jde teda za ním a neřeší to se mnou - na mojí neobvyklou reakci, reagovala uraženě, ne-li agresivně.

pesk*

...jo, najdi si holku, ale ne, kvůli tomu, co by na to říkala nebo neříkala ta kamarádka, jak by jí to bylo líto nebo nebylo - prostě kvůli sobě. Ty se prostě začneš těšit že (zas) půjdeš na rande s nějakou slečnou, večer začneš myslet na ní a ne na tu kamarádku, a takhle to pomalu půjde dál a prostě se to překlopí ... začneš chodit s jinou a pak ti i přestane vadit, když se občas potkáš a pokecáš s kamarádkou ... prostě už to NIC s tebou dělat nebude ... o to jde. A nakonec budeš mít svou holku i kamarádku (proč ne) a budeš v pohodě. Takhle budeš v háji a může to trvat několik let. A to mi věř, že je to na ho...

Mor, nechejte toho! Už se v tom nehrabejte, nevysvětlujte ani sobě, ani jí, ani nám už vůbec nic! Jděte dál! Máte o jednu zkušenost víc a doufám, že jste se poučil. Protože budete dělat stejné chyby, se stejně rozmláceným srdíčkem, tak dlouho, dokud se nepoučíte. Žijte si svůj život, kde ona nemá místo. Ani v dobrém, ani ve zlém. Nestojí o vás, miluje jiného! Přijměte to a nestavějte se do role zachrtánce. Zvláště pak, když o to ona ani nestojí. Vyhýbejte se ji! Najděte si jinou společnost, ve které nebude!

frosti*
hodnocení

0x

Udělal jsi dobře... Od těhle holek se v dnešní době držet raději dál. Jako kámoška ok, ale nic víc. Sám pár takových mám, sice z klukovo strany je těžký udržet jakousi Friend-Zone když ho kamarádka stále nějak svádí, ale kluk se nesmí nechat oblbout. Taková bude celej život a ani děti ji neuklidní. Tyhle ženský klidně nechají chlapovi na krku dvě děti a utečou si někam na dovču s milencem. :D

adam*
hodnocení

0x

Vy mládenci, kteří jste jako, nemilujte do opravdy, pomilujte, pošpásujte, ale lásku jim neslibujte*slunce*

patrika*
hodnocení

0x

Udělal jste dobře bylo to zprávné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]