Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechce mobil - jak ho přesvědčit

Od: papene* odpovědí: 15 změna:

Jak donutit chlapa,aby nosil mobil.

Stále do něj hučím a je to furt prd platné.*zed*

Mele svoji,že ho nepotřebuje.

Ale jsou chvíle že člověk s ním potřebuje mluvit a může tak akorát volat z okna.

Nevíte nějaký fígl?*nevi*

Děkuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cacab*
hodnocení

2x

Mobil sice může ulehčit v některých situacích, ale aby mě někdo nutil ho nosit, to teda ne.Fakt je to ztráta soukromí.

hodnocení

1x

v mobilu mám kromě obligátního telefonního seznamu:

- jízdní řády autobusů a vlaků a tramvají, kterými jezdím,
- ordinační hodiny všech doktorů, ke kterým jezdím,
- přehled léků, které beru a rozpis jak je užívat, a budíky, které mně včas na braní léků upozorní,
- všechny poznámky, co koupit, sehnat, udělat a hlavně co nezapomenout,
- PIN kódy karet a čísla účtů, vše zakódované v aplikaci,
- kompletní dopravní vyhlášku, abych se mohl hádat s policajtem, když vím, že mám pravdu
- oprávnění obecní a státní policie, co můžou a co ne,
- vyobrazení dopravních značek,

dále aplikace jako je:
- předpověď počasí, anglicko-český a opačný slovník, dtto něměcko-český, konvertor fyzikálních jednotek všemožných druhů, eurokalkulačku, sledování spotřeby auta, miniExcel, svátky a ostatní výročí všech co potřebuji, Euromapu, Google mapy, v aplikaci Matematika rovnice, funkce, násobky, dělitele, kombinatorika, v aplikaci Matikář všechny vzorečky pro 2D a 3D tělesa, dále periodickou tabulku prvků, něco o planetách a slunci, rozvrh a plánovač směn, pomůcku na zjišťování hodnoty odporů podle barevných proužků, dtto na kondenzátory podle čísel, ještě pár her, sudoku, kakuro a drobnosti... a ještě plno fotek a skoro žádnou muziku...

používám fotoaparát a hlavně zvukový záznamník v mobilu na zachycení skutečností, které nechci (ale mohl bych) zapomenout, nebo bych je nemohl dostatečně rychle zaznamenat na papír... jo a ještě používám rádio... a kalendář na připomínky...

využívám mobil na všechno možné, když už jsem do něj tu jednu korunu vrazil, ať se to oplatí, i když se to nevrátí...

ten Váš musí být fenomen, když tohle všechno nosí v hlavě... blahopřeji!

doplněno 31.08.09 16:21:

samozřejmě jsem zapomněl na Internet, a modem v mobilu, s kterým na web chodím někde venku. a nemám žádný zázrak, obyčejný SE K 530i

pravdomluvny*

To hejkal: Kolik minut jsi asi tak schopen přežít, pokud ten mobil stratíš?:D

dá se předpokládat, že když využívám mobil na tolik věcí, že používám i rozum... a kromě rozumu i počítač, ve kterém mám všechno zálohované... a zálohuji, respektive přenáším do počítače často, hlavně to, co už se nebude nebo nemůže opakovat... to jediné se nedá nahradit! ostatní věci se dají lehce sehnat znova... jen je musíš mít při sobě, když je potřebuješ a ten Němec se ti je snaží zatajit... my dříve narození už s ním občas máme potyčku... například ten pan Alzheimer mi při psaní prvního příspěvku zatajil, že mobil používám i jako baterku, dokonce i různobarevnou (a se signálem SOS, ale ten jsem ještě chválabohu nepotřeboval).

jinak mám ty důležité věci i v dalším, starším mobilu, jen je problém ho najít, když ho potřebuji... ale tyto problémy máme občas všichni...

ztráta mobilu se dá přežít, nemám v něm ani srdce ani mozek ani ostatní k životu potřebné věci, jen informace, a plno lidí mi dá za pravdu, v dnešní době jsou informace důležité.

pravdomluvný, teď pravdu: jak problém potřebných informací řešíš ty?

perda*
hodnocení

0x

Pořídit mu mobil s nějakou funkcí navíc kvůli které ho bude nosit. Třeba mobil s televizí. :)

celp*

Když nechce,tak nechce.Těžko to lámat přes koleno.Asi ví jaký je to zloděj soukromí.

papene*
hodnocení

:)Tak to by asi taky nepomohlo.*ua*

lidka*
hodnocení

0x

Asi ho opravdu těžko přesvědčíš, když prostě nechce. Já jdu do krámu také bez mobilu. Nic tak nespěchá a za hodinku jsem doma, kouknu na mobil a zařídím, co je potřeba. Rodinka to ví, že mobil nenosím sebou. No a co, jak to bylo, když ještě nebyly mobily? *smich* Také jsme mohli volat jenom z okna. Ale papene, možná bych jednu radu měla. Přítel dělá u dráhy a je mimo dosah nějakého dispečera, jestli jsem pochopila. Tak by to možná šlo přes jeho šéfa. ;) Ale pozor, aby to nebyla pro něho medvědí služba - být pořád pod dohledem. Já bych to nechala být, ono fakt nic neuteče. Třeba o něj bude zanedlouho škemrat.:D

papene*
hodnocení

Kéž by jste měla pravdu*palec*

jarmik*
hodnocení

0x

Obchod - něco za něco. Je něco, co by zase chtěl on?

papene*
hodnocení

*nevi*Tak to nevím.

Možná mít častěji bůček a řízky.:D

Takže je třeba vzít mob. a polít ho aromatem řízků a bůčku a je to..bude mu to vonět, bude to nosti..:D
guess*

What a clever boy! *zed*

fany08*
hodnocení

0x

A proč by ho měl u sebe nosit? Já ani manžel ho u sebe taky pořád nenosíme, jen když je to nutné.

tesyk*
hodnocení

0x

Pořiďte mu milenku a už ho z ruky nedá...*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]