Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dohadovani s firmou pres e-mail

Od: majja* odpovědí: 3 změna:

Jsem vytocena a vazne na pokraji sil, a uz nevim co delat. Povim vam pribeh ze zivota.

Na zacatku listopadu 2015 jsem pohlizela aniternetovy portal se slevamy na dany den. Nalsa sme si firmu, ktera prodavala levne vouchery na kalendare kam vlozite vase fotky a oni vam to vyrobi a zaslou. Koupila jsem si 3 vouchery na kalendare, ktere se mi libili. Kazdy voucher za cenu 99,-Kc. Vouchery mi na e-mail prisli az skoro za 14 dni, s tim ze se musi vyuzit do konce listopadu. Dane kalendare jsem si ale rozmyslela a chtela jsem uz dva kalendare. Jeden z nich stal 149,-Kc. Volala jsme do firmy a tam mi pani na konci linky rekla, ze to nevadi, ze muzu pouzit sve vouchery a jen staci, dopsat ze zbytek pripadne doplatim.

Vybrala jsem si tedy dva kalendare, a zaslala je firme, a zacalo mi mesicni peklo. Odepsali mi, zda si vazne preji vytisknout kalandare na ktere nemam vouchery presne dane. Napsala sme ze ano a ze zbytek pri dobirce doplatim, ze to tak bylo domluveno s jejich kolegini. Oni dobra, ale jeden stoji 149,- zda jsem si toho vedoma a podobne. Za tyden mi volala jina pani s firmy, ze pry se jeji kolegyne spletla, ze me vybrane kalendare stoji jeden 99,-Kc a tak at si jeste jeden kalendar udelam, ze by byla skoda voucher nevyuzit a nadyktovala mi cislo volneho voucheru.

Ja tedy opet odeslala na firmu dlasi muj pozadovany kalendar s fotek a opet zacalo to same. Opravdu si prejete vyuzit voucher na kalendar na ktery nebyl presane koupen? A za par dni mi napsali, ze sem pouzila pouzity nebo duplicitni voucher. Na toz sem opet psala, ze mi tento voucher nadyktovala jejich kolegyne a ze ma byt volny. Za chvili mi napsali, ano ze uz je to v poradku, ze vsechny vouchery sedi, ze prvni obednavka je jiz hotova (ty dva kalendare) a druha obednavka jde jiz do tisku. Na toz mi zas druhy den prisel email, ze voucher je neplatny a ze jde do predbezneho storna. Me uz tekli nervy a nechala sem to byt at se tam domluvi.

Dnes mi prisli pouze ty dva prvni kalendare a jeste sem platila dobirku 119,-Kc. Obratem jsme psala do firmy, kde je treti klanedar a ze dalsi dobirku platit odmitam.

Ja uz vazne nevim, co delat

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

0x

Dvakrát čtu, pak objednám a musíte číst i obchodní podmínky + dopravné. Doběrečné je obyčejně +40,- přeprava záleží na vybrané dopravní společnosni ev. poště a bývá +- 100,- Od vyšší platby bývá i zdarma ale to není asi váš případ. Letos jsem nechala dělat kalendáře tetafoto.cz/... nechala jsem si je poslat do Teta drogerie a bylo to bez dopravy a bez problémů.

hodnocení

0x

Uff. Chápu Vaše rozpoložení mysli. Každou chvíli takhle člověk narazí na problém s jednáním protistrany. Pak je ten správný okamžik si říct, zda ty nervy s dohadováním, strávený čas a peníze investované do nápravy situace stojí za to. Zda není lepší peníze odepsat, z nastalé situace si vzít ponaučení pro příští případy a jít dál (eventuelně udělat protistraně "dobrou" reklamu).

vilik*
hodnocení

0x

Víte, z vlastní zkušenosti mohu říct, že všechno závisí na vlastním výběru. Proto než se na někoho spolehnu, projdu si recenze, poptám se známých. Zrovna slevomaty, alespoň v oblastech mého zájmu, jsou stejně drahé nebo i dražší, než stejné služby přímo. Navíc nemá člověk pocit, že je zákazník druhé kategorie. Ve vašem případě jste udělala tu chybu, že kupujete u neznámé firmy a navíc vlastně něco jiného, než chcete. Ale i tak není jistota. Zrovna letos v souvislosti s vánočními dárky můžu přispět tímto přehledem: Objednáno ve stejný den u 9ti už mnou dřív využitých firem, zaplaceno kartou nebo převodem. Nejrychlejší malá firma o 2 zaměstnancích, druhý německý eshop. Došlo ještě z jednoho eshopu. Ostatní nemám, přestože jde o velké známé firmy, s kladným hodnocením i slibující reklamou. V jednom mi bez uvedení důvodu objednávku zrušili, v jednom nevěděli, že jim nějaká vůbec přišla, dvě se omluvily, že mají hodně zakázek, ale prý to stihnou. Jedna nekomunikuje, poslední mi už poslala zpět peníze. Takže bilance, mám z devíti jen 3 zásilky, 3 možná na cestě, a ještě po urgenci, u dvou mám peníze, které dostanu kdoví kdy. A to se nejedná o pár korun. Zato můžu pochválit místního obchodníka, který mi řekl, že zakázku na míru, kterou už vlastně vzít teď nemusí, stihne, ale když počkám, dá mi po svátcích 20% slevu. Takže na příště mám další zkušenost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]