Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zřízení účtu - která banka je nejvýhodnější

Od: sykorka* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

ráda bych si zřídila bankovní účet. Jak mám postupovat (stačí zajít do banky nebo je nutná nějaká písemná žádost), a které banky jsou, z hlediska poplatků, nejvýhodnější? A jak dlouho trvá, než účet získám?

A ještě k něm poplatkům - já mám na výběr z těchto bankovních ústavů: Komerční banka, ČSOB a Česká spořitelna.

Poraďte, u které si mám účet zřídit? Omlouvám se za hloupý dotaz, ale nikdy jsem účet nezřizovala, tak se ptám, protože o tom fakt nic nevím. :(

Děkuji předem za odpovědi.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cybermagefroll*
hodnocení

1x

Srovnávací tabulku účtů najdete na www.finance.cz/ba/... (označte si potřebujete a klikněte na odeslat)

hodnocení

0x

Vzhledem k tomu, že mě Česká účtovala velké poplatky, zvolil jsem mBank. Žádné poplatky, účet zařízen za 10 minut na přepážce. Kartu za 5 dní doma. Jen třeba internet, ale to je snadné.

alf*

na přepážce snad, přes internet to je krapet pomalejší ale funguje to http://jdem.cz/b2d42 . A na kartě je krásný delfín :)

hanulka*
hodnocení

0x

souhlasím s mBankou, zřízení bez problému, karta bez problému.

hodnocení

0x
Taky se klaním mBance skoro dva roky a jo delfín je nádhernej..:D
(Můžu referovat že mé osobní zkušenosti plateb na zahraniční konta při nákupech přes eBay a DX..byly vyřízeny do pár minut, když si vzpomenu na KB 1/2 dne..)

hodnocení

0x

Taky mám MBank a už bych neměnil...

brrr
hodnocení

0x

Já můžu po 2 letých zkušenostech jednoznačně doporučit FIO.

petr123*
hodnocení

0x

Žádná banka není nejvýhodnější, každá má své nevýhody. Nejsou to charitativní organizace, všem jde ve výsledku o to oškubat klienta - jen na to jde každá trošku jinak. Jde o to kolik posíláte a přijímáte měsíčně plateb, zda chcete vkládát a vybírat peníze i na přepážce, zda budete používat jen bankomaty své banky nebo i cizí, jestli budete chtít kontokorent, jestli jde o soukromý nebo firemní účet nebo zda plánujete třeba někdy posílat peníze i do zahraničí... Každá banka má tyto operace nějak zpoplatněné.

mBank není špatná, jen má myslím dost nevýhodný kurz při posílání peněz za hranice a nemá skoro žádné kamenné pobočky. S ohledem do budoucna je otázkou jak to s ní bude (nemyslím že by zkrachovala, spíš co všechno bude zadarmo), protože za poslední dobu má ze všech bank nejhorší výsledky z hlediska průměrného stavu účtu na jednoho klienta. A banka ke svému provozu právě peníze od klientů potřebuje ;)

Ale o to mBance jde..nemít v každé vesnici mramorskelný ppalác...pak nemusí vybírat prachy za vybírání, za vypisy, za převody, za uroky, za udržovaní konta..to co chodí ségře na účtě za poplatky z toho já šílím nechápu jak to moho ty banky dělat, jsme skoro jedinnej stát na světě kde si necháváme totálně srát na hlavu..díky krizi budou čísla asi jiná ale pokud s nepletu tak v ČR vyberou baky 80 000 korun v poplatcích urocích a propadech, čísla si necucám z prstu, nakonec mBanku využívají hlavně mladí lidé kteří dnes často latí kartou(je o zdarma, ne jak u KB 9kč) převody, peníze jim jdou na účet z firmy a když je bance jedno z kterého bankomatu sosám peníze protože mi je vždy vydá zdarma,(Kb14,kdysi) nepotřebuji kamenou pobočku, pokud se nepletu tak mají každém větším městě pobočku a papírové pobočky v velkách OC ve kterých lze cokoliv vyřešit včetně založení konta, nebo to lze lektronicky.I když nevím na jaké urovni jsou dnes bankomaty které peníze nejen vydávají ale i příjmají, ví se že jednou budou a až budou tak lidi dle mého názoru začnou staré komunisticky šmelinářské banky hromadně opouštět, tedy zvláště malí obchodníci OSVČ a podobně... jáko student bych si nemohl dovolit mít bankovní konto protože banky pěkně lidi kuchají i když se to dnes kompenzuje student+ konty, je to jen zotročování budoucích ovcí...
doplněno 02.09.09 19:30: Soráč za ty komunisty ale méme otci defakto sebrali vzdělání protože se k nim on ani jeho otec hrdě nehlásali..

digggi23*
hodnocení

0x

ještě se můžete kouknout na ING konto a nejlépe uděláte když se sama kouknete na jejich www stránky a sama si doma v klídku přečtete o každé bance, pak stačí se do vybrané banky vydat s OP a někdy požadují i druhý doklad a tam vyplníte formulář a je to - karta vám příde poštou!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]