Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
ráda bych si zřídila bankovní účet. Jak mám postupovat (stačí zajít do banky nebo je nutná nějaká písemná žádost), a které banky jsou, z hlediska poplatků, nejvýhodnější? A jak dlouho trvá, než účet získám?
A ještě k něm poplatkům - já mám na výběr z těchto bankovních ústavů: Komerční banka, ČSOB a Česká spořitelna.
Poraďte, u které si mám účet zřídit? Omlouvám se za hloupý dotaz, ale nikdy jsem účet nezřizovala, tak se ptám, protože o tom fakt nic nevím.
Děkuji předem za odpovědi.
Srovnávací tabulku účtů najdete na www.finance.cz/ba/... (označte si potřebujete a klikněte na odeslat)
Vzhledem k tomu, že mě Česká účtovala velké poplatky, zvolil jsem mBank. Žádné poplatky, účet zařízen za 10 minut na přepážce. Kartu za 5 dní doma. Jen třeba internet, ale to je snadné.
na přepážce snad, přes internet to je krapet pomalejší ale funguje to http://jdem.cz/b2d42 . A na kartě je krásný delfín
Žádná banka není nejvýhodnější, každá má své nevýhody. Nejsou to charitativní organizace, všem jde ve výsledku o to oškubat klienta - jen na to jde každá trošku jinak. Jde o to kolik posíláte a přijímáte měsíčně plateb, zda chcete vkládát a vybírat peníze i na přepážce, zda budete používat jen bankomaty své banky nebo i cizí, jestli budete chtít kontokorent, jestli jde o soukromý nebo firemní účet nebo zda plánujete třeba někdy posílat peníze i do zahraničí... Každá banka má tyto operace nějak zpoplatněné.
mBank není špatná, jen má myslím dost nevýhodný kurz při posílání peněz za hranice a nemá skoro žádné kamenné pobočky. S ohledem do budoucna je otázkou jak to s ní bude (nemyslím že by zkrachovala, spíš co všechno bude zadarmo), protože za poslední dobu má ze všech bank nejhorší výsledky z hlediska průměrného stavu účtu na jednoho klienta. A banka ke svému provozu právě peníze od klientů potřebuje
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.