Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Diskriminácia otcov na súdoch - ako sa brániť

Od: genesissvk* odpovědí: 9 změna:

Som otec dcéry 2,5 ročnej. Som matkou dieťaťa dlhodobo ako rodič diskriminovaný a bohužial diplomatické riešenia pri nej dlhodobo zlyhávali. Dcéru vidím ako sa to hodí matke dieťaťa (v priemere 1 krát týždenne na 2,5 hodiny), len pod jej dozorom tam kde ona povolí. Nemôžem si bez jej dozoru dcéru vziať nikam a to ani na krátky čas. Moja rodina dcéru nevidela už takmer rok. Dôvod. Matka dieťaťa jednoducho má chorobný strach, že by sa dcéra mohla naviazať na niekoho iného viac ako na ňu a bojí sa, že by prišla o pozíciu najdôležitejšieho človeka v jej živote.

Prvostupňový súd (sudkyňa s 20 ročnou praxou a sociálna kuratela, ktorá robila neohlásenú obhliadku v mojom byte) mi dal za pravdu a upozornil matku dieťaťa, že jej konanie nie je v poriadku a že nie je ani v záujme dieťaťa a vyhradil mi okrem iného aj krátky čas, ktorý by som mohol tráviť s dcérou sám bez diskriminačného dozoru matky (3 hodiny do týždňa), pričom tento čas sa mal postupne predlžovať ako si bude dcéra zvykať, že je s otcom aj bez prítomnosti matky. Rozhodol tak aj keď som súdu preukázal, že dcéra je na mňa navyknutá a že je zvyknutá aj na môj byt a že mám so starostlivosťou o maloleté deti skúsenosti. Sociálna kuratela zamietla striedavú starostlivosť vzhľadom na vek dieťaťa.

Matka sa však v celom rozsahu voči rozhodnutiu prvostupňového súdu odvolala. To čo ma ale dojalo, že odvolací súd pod vedením Judr. Gelačíkovej, ktorému trvalo celú večnosť kým konečne vydal svoj rozsudok, pričom s odôvodnením si teda príliš námahy nedal, veď prečo aj keď voči nemu nie je možnosť odvolania a menovaná sudkyňa je v podstate v tomto smere niečo ako boh, pozmenil rozhodnutie prvostupňového súdu, kde údajne len a len vzhľadom na vek dieťaťa 2,5 roka sa otec s ním nemôže stýkať sám bez prítomnosti matky. Teda Judr. Gelačíková, ktorá nemá žiadnu odbornú spôsobilosť sa v predmetnej veci vyjadrovať, ani na to nemá vyštudovanú školu, úplne zhodila prácu sudkyne prvostupňového súdu s 20 ročnou praxou v rodinnom práve ako aj odborne spôsobilú osobou t.j. sociálnu kuratelu, ktorá jediná by sa mala v tomto smere čo vyjadrovať, rovnako napľula do tváre rovnosti oboch pohlaví a rovnosti rodičov podľa zákona o rodine, ako aj napľula do tváre práv dieťaťa, ktoré má právo na rovnocenný a rovnoprávny styk s oboma rodičmi (o rovnoprávnosti a rovnocennosti pod diskriminačným dozorom matky nemôže byť reč), pozmenila rozhodnutie prvostupňového súdu s odôvodnením, že malá je jednoducho moc malá bez akéhokoľvek dodatočného dokazovania alebo opierania sa o odborné štúdie alebo literatúru.

Moja otázka znie. Môže s touto diskrimináciou rodiča mužského pohlavia, milujúci otec niečo robiť? Čo by ste robili na mojom mieste?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

junkers*
hodnocení

1x

Tohle je už dlouhodobý problém. Máme feminacismus, no. Nějaké studijní materiály jsou zde.

doplněno 16.12.15 22:55:

Roman: taky jsem sám. Než se znovu špinit s ženou západního typu je lepší být sám a věnovat se koníčkům.

Diskriminácia otcov na súdoch - ako sa brániť
roman68*

no je fakt, že my chlapi začínáme nějak měknout...snad takové ženy přitahuji nebo co..ale v mém okolí je nějak mnoho "rozhodných" žen, které řídí domácnost a muži před nima utíkají do práce a do erotických salonů...

a já raději zůstal sám...

roman68*

no paráda !

ja mám T 34 - 85 , IS - 3 a ISU ..tuším..ale to už je 30 let , co jsmse tím zabýval...a taky letadýlka 1:72

*palec*

genesissvk*

Mne nejde o to sa s predmetnou situáciou zmierovať. Ide mi o to bojovať za práva otcov a aj ich detí, aby ženské pohlavie, ktorým sa to na krajskom súde Bratislava len hemnží, prestalo diskriminovať nás len na základe toho, že čúrame postojačky. Zvládneme všetko to čo zvádne ženské pohlavie a to aj rolu rodiča (s výnimkou kojenia)

Pokiaľ všetci utláčaní otcovia budú držať hubu a krok nikdy sa situácia nezmení.

roman68*
hodnocení

0x

ano mám podobnou zkušenost...rozvod (dítě 3 roky) - usiloval jsem o střídavou péči..nakonec jsem vybojoval víkendy 1x za 14 dní a jeden den v týdnu..

přiznám se, že mě nakonec přesvědčil terapeut- mediátor, který tvrdil, že v tomto věku je pro dítě lepší být u matky...

A vůbec institut mediátora mně (nám oběma) pomohl velmi usnadnit rozvod i z pohledu majetkového vyrovnání .

..takže jsem ustoupil i když jsem měl samozřejmě výhrady - manželka otěhotněla s jiným mužem a ještě jsme nebyli rozvedeni...syn je teĎ ve věku 11 let a je nyní raději u mě než u matky a jejího nového partnera..takže postupně a pomalu se doba jeho pobytu u mě prodlužuje a i sama jeho matka si ráda "oddychne"..opět to přestává zvládat a není tam u nich zrovna pohodová atmosféra..já jsem zůstal sám bez partnerky.

genesissvk*

Mediátor rozhodne nie je školený na to aby ohodnotil situáciu či je pre dieťa vhodné aby trávilo čas s dieťaťom aj bez prítomnosti matky. BTW ja som pri riešení problémov, ktoré spôsobovala partnerka navrhol aj mediátora ale ona ho odmietla.

Ja som ochotný akceptovať že pre dieťa vo veku 2,5 roka je striedavá starostlivosť ešte trochu moc. Nie som ale ochotný akceptovať a zmieriť sa s tým, že pre 2,5 ročné dieťa je problém ak sa raz do týždňa stretne s otcom na 3 hodiny a to bez prítomnosti diskriminačného dozoru matky, ktorý vždy robil len problémy (nemohol som si dcéru odfotiť, nemohol som si ju vziať tam kde som ja chcel, nemal som vplyv na jej výchovu).

Jednoducho dieťa nie je sukromným vlastníctvom matky a matka nie je viac ako otec (s vínimkou kojenia).

doplněno 17.12.15 07:32:

malo tam byť aby trávilo čas s otcom aj bez prítomnosti matky

doplněno 17.12.15 07:34:

a za pravopisné chyby sa ospravedlňujem bohužiaľ som si to po sebe prečítal až po odoslani. Ale veď vy Češi aj tak neovládate moc Slovenský pravopis :D

lidus*
hodnocení

0x

Když se dva dospělí nedokáží dohodnout ve prospěch dítěte je to těžké, pak nezbývá než se soudit a soudit.

Dcera je rozvedená, otec si bere 5 let staré dítě, běžně, na několik dní ke své rodině , ať se stalo co se stalo, jsou to a budou pořád, prarodiče toho děcka. Mladší dítě otce nepoznalo, má dva roky a dcera ho otci v podstatě nutí, malá nemá problém odjet, pokud s ní je její sestra a tak už byla o víkendu poprve u dědy a babičky (¨z ná je, oni za vnoučaty jezdí), být to na jejím otci, nikdy by si ji nevzal, prý by se o tak malé děcko nepostaral a to i když si děti bere na vycházku odpoledne, dostane pro ně svačinu. Pokud prší nebo jsou děti nemocné, dcera ho velkoryse pustí do svého bytu aby si děti tátu užily a to prosím tento "otec" platí alimenty se spožděním i 5 měsíců a děti od něj nikdy nic nedostanou jako dárek. Štěstí, že holky stále mají dvě babičky a dva dědy.

Vnímáte te rozdíl? Jeden otec může a nemá zájem, druhý by chtěl, matka dětí a soud mu hází klacky pod nohy. Odvolejte se a přiberte k tomu orgán péče o děti, dětského psychologa, do té doby za dítětem choďte i když u toho je matka, nestraťte kontakt, dokážete pak, že dítě vás zná, nebojí se vás.

genesissvk*

Ďakujem za podporu. Rozhodne budem o dcéru ďalej bojovať bol by som nanič otec keby som tak neučinil.

pppp
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]