Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Založení účtu přes net

Od: nestastnik® odpovědí: 11 změna:

Dobrý večer,

dotaz od kamaráda - lze založit běžný účet přes internet (aby nemusel do banky)?

Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Asi jen u některých bank, ale není to hned. Přijede kurýr a proklepne ho.

ava1abyl
hodnocení

0x

Ano lze.

Sám jsem zakládal u airbank a mbank pouze přes internet. Tedy žádný kurýr či návštěva banky.

doplněno 16.12.15 22:21:

např. mbank ( a skutečně to takhle proběhlo) Nikdy jsem jim nic nepodepsal.

Vyplníte žádost
Budete potřebovat dva doklady totožnosti a číslo Vašeho účtu v jiné české bance. V žádosti také vyplníte kombinaci služeb, které u nás budete využívat.

Pošlete doklady k ověření
Protože se jedná o plně elektronický způsob otevření účtu, potřebujeme ověřit Vaši totožnost. Pošlete nám tedy kopie dvou dokladů totožnosti a výpis z Vašeho účtu v jiné bance (na účtu musíte být veden jako jediný majitel).

Pošlete ověřovací platbu (minimálně 1 Kč)
Z Vašeho účtu, který jste uvedli v žádosti, pošlete ověřovací platbu na číslo účtu Vašeho nového mKonta.

Aktivujete internetové bankovnictví
Váš účet je připravený k používání, jakmile obdržíte SMS aktivační balíček

Nevěřím. Je to protizákonné. Možná jedině přes nějakou ověřenou datovou schránku s ID. To by si pak udělal každý a vzal si půjčku...

joudic*

prave, ze pro pujcku uz tam jit musi :)

A praní špinavých peněz? Prostě je to nesmysl.

Nesmysl to není. K tomu je tam ta zkušební platba z jiného vašeho účtu. Tedy lze to jen za určitých specifických podmínek.

Tak teď jsem se díval na mbank a jsou tam tři varianty:

1. vyřízení elektronicky - ale to už musíš mít účet u jiné banky a k mbank pouze přecházíš, takže to ověření musela udělat předchozí banka

2. návštěna nejbližšího obchodního místa

3. prostřednictvím kurýra

vilik*
hodnocení

0x

Protizá konné to být asi nemůže, když to banky dělají. Teď měla mBank akci na nový účet, při založení ten, co účet doporučil, dostal 500 a ten, co ho založil, může dostat při splnění podmínek dohromady asi 1000. A ověření měli buď posláním koruny z jiného účtu, nebo na pobočce, nebo již zmíněným kurýrem, který přiveze papíry k podepsání. Vím to, i když částky možná ne úplně přesně, protože mi to přišlo na mail.

doplněno 16.12.15 23:16:

Jo, a pro půjčku tam taky vždycky nemusí. Kontokorent určitě, možná i kreditku schvalují přímo v internetovém bankovnictví. Člověk tam ale musí mít už nějakou historii.

reicee5*
hodnocení

0x

u Equa přes kurýra podepisovala jsem smlouvu. Chtěl vidět občanku :) Jinak bez problému

stirecek*
hodnocení

0x
Equa, Air, Ing, mbank vše online. Dojede kurýr a smlouvu strčí AZ pod nos. Umí to i Fio a která koliv jiná banka. Stačí si najet na stránky banky a hned to každého bouchne do nosu. Je problém si to přečíst? Návod jak pro kojence...

marcell
hodnocení

0x

Equa bank pres kuryra. Doporucuju. Jako jedina banka ma vedeni uctu i vybery ze vsech bankomatu zdarma - bez jakychkoliv podminek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]