Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
dotaz od kamaráda - lze založit běžný účet přes internet (aby nemusel do banky)?
Děkuji
Ano lze.
Sám jsem zakládal u airbank a mbank pouze přes internet. Tedy žádný kurýr či návštěva banky.
např. mbank ( a skutečně to takhle proběhlo) Nikdy jsem jim nic nepodepsal.
Vyplníte žádost
Budete potřebovat dva doklady totožnosti a číslo Vašeho účtu v jiné české bance. V žádosti také vyplníte kombinaci služeb, které u nás budete využívat.
Pošlete doklady k ověření
Protože se jedná o plně elektronický způsob otevření účtu, potřebujeme ověřit Vaši totožnost. Pošlete nám tedy kopie dvou dokladů totožnosti a výpis z Vašeho účtu v jiné bance (na účtu musíte být veden jako jediný majitel).
Pošlete ověřovací platbu (minimálně 1 Kč)
Z Vašeho účtu, který jste uvedli v žádosti, pošlete ověřovací platbu na číslo účtu Vašeho nového mKonta.
Aktivujete internetové bankovnictví
Váš účet je připravený k používání, jakmile obdržíte SMS aktivační balíček
Nevěřím. Je to protizákonné. Možná jedině přes nějakou ověřenou datovou schránku s ID. To by si pak udělal každý a vzal si půjčku...
Nesmysl to není. K tomu je tam ta zkušební platba z jiného vašeho účtu. Tedy lze to jen za určitých specifických podmínek.
Protizá konné to být asi nemůže, když to banky dělají. Teď měla mBank akci na nový účet, při založení ten, co účet doporučil, dostal 500 a ten, co ho založil, může dostat při splnění podmínek dohromady asi 1000. A ověření měli buď posláním koruny z jiného účtu, nebo na pobočce, nebo již zmíněným kurýrem, který přiveze papíry k podepsání. Vím to, i když částky možná ne úplně přesně, protože mi to přišlo na mail.
Jo, a pro půjčku tam taky vždycky nemusí. Kontokorent určitě, možná i kreditku schvalují přímo v internetovém bankovnictví. Člověk tam ale musí mít už nějakou historii.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.