Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemocenská - místo pobytu

Od: ivik* odpovědí: 12 změna:

Nevíte,jestli se stále dá po domluvě s lékařem změnit po dobu nemoci na několik dní místo pobytu,kvůli kontrole OSSZ?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Udejte pobyt lékaři, to mu chcete říct abyste se vyhnul kontrole? Důvodem nejspíše bude lepčí péče, opatera. Nebál bych se ani zavolat na OSSZ. Když váe nezastihnou, jste v kelu..

ivik*
hodnocení

Nikoliv,ničemu se nechce vyhýbat,jen na Štědrý den jet k dětem,aby nebyl sám opuštěný,tak na 2-3 dny...

Ano, lékař to může napsat. Já byl prvně na OSSZ, kde mi bylo řečeno: "To musí povolit lékař, zda to váš zdravotní stav

dovolí. To my tady v kanceláři přece nevíme". Tak jsem zašel za doktorkou a bez problému.

ivik*
hodnocení

A bylo to,prosím vás, asi kdy?Teď někdy? Ono se toho hodně měnilo a mění,tak aby to bylo aktuální...

Tohle se zatím nezměnilo. Místo pobytu se hlásí lékaři. Jen pobyt v zahraničí by musel ošetřující lékař zaměstnanci povolit jen po předchozím písemném souhlasu příslušného orgánu nemocenského pojištění (tzn. posudkového lékaře místně příslušné okresní správy sociálního zabezpečení), přičemž o udělení tohoto předchozího souhlasu je povinen požádat posudkového lékaře pojištěnec. Viz § 56 zákona č. 187/2006 Sb., o nemocenském pojištění.

ivik*
hodnocení

Takže stačí požádat jenom obvod.ošetřujícího lékaře a uvést od kdy do kdy bude jinde a kdy se vrátí?Chápu to dobře?

Ano, když to nebude do zahraničí.

ivik*
16.12.15 21:04
hodnocení

Děkuji:)

hodnocení

0x
Co já vim tak to de,mám přítelkyni trvalej pobyt má stále u rodičú a marodí stále u mě
ivik*
hodnocení

To je jiná situace,mně jde o to, že by to nebylo stále, ale jen na 2-3 dny odjet a pak přijet zase domů...

hodnocení

0x

Já sdělil jednoduše doktorce-jedeme k rodičům na víkend-napište mi to do ... Pátek-Neděle (datum) . a žádný problém-s chřipajznou jsem nemarodil a když zase s chřipkou a oba dva tak jsme i přes ni dostali vycházky-na nákup,se slovy přece neumřete hlady!

ivik*
hodnocení

Díky, zkusíme si požádat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]