Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dnes jsem zjistil že při změně zamestnání musím odnést potvrzení na pojištovnu vůbec nevím o co se jedná a bojím se jestli nemám nějaké dluhy kvůli tomu vždy za mě bylo odváděné zdravotní i sociální myslíte že něco dlužím? děkuji za odpověd.
Po nástupu do nového zaměstnání je zaměstnavatel povinen Vás příhlásit na OSSZ i u zdravotní pojišťovny.
Ale není od věci si to čas od času u obou institucí zkontrolovat.
Pokud by mezi ukončeným a novým zaměstnáním byla prodleva delší než měsíc, musel byste u zdravotní pojišťovny přihlásit a pojistné uhradit sám.
děkuji řekla mi to až další paní z ÚP ta předtím mi to jako čerstvému absolventovi zapoměla říct takže jsem to nevěděl ... právě jsem vždy dbal abych ihned po skončení práce byl evidovaný do 3 dnů na ÚP a odhlašoval až jsem až jsem měl práci nikdy jsem nebyl neplatící jen mě to ted vyděsilo hodně lidí dluží pojštovně a já kromě těch potvrzení nic neporušoval.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.