Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nákup na Aliexpress

Od: denny276® odpovědí: 10 změna:

Zdravím, prosím můžete mi někdo vysvětlit pořádně nákupy na Aliexpressu? Už delší dobu se tím probírám a zaujalo mě tak víc věcí. Nikdy jsem si je ale neobjednala, za prvé moje angličtina je poněkud slabší a za druhé- platba se posílá v eurech a nebo se může normálně v Kč? A jaké s tím máte zkušenosti? Děkuji :)

doplněno 16.12.15 13:41:

* pardon, v dolarech, ne v eurech :D

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
hodnocení

0x

Zbytečné tu všechno vysvětlovat, zkuste si pročíst třeba tohle.

doplněno 16.12.15 18:07:

@coklit není třeba embosované karty

doplněno 17.12.15 14:40:

Já platím obyčejnou elektronkou a vše v pohodě.

hodnocení

0x

K placení na Ali je třeba mít embosovanou platební kartu s povolenými platbami do zahraničí a nastaveným dostatečným limitem pro tyto platby (nastavuje se zvlášť od celkového limitu karty) . Já si limit nastavuji v internetovém bankovnictví a po platbě větší částky opět vrátím na minimum. Platba kartou na Ali se neliší od jakékoliv jiné online platby v eshopu v ČR. Prostě se zadá číslo karty, jméno majitele, platnost a cvv kod ze zadní strany a platba odešle. Peníze se z účtu strhnou v Kč. Hodně dobrých rad na jaknakupovatna.cz/...

doplněno 16.12.15 18:48: @ohneta - píši jen z vlastní zkušenosti. Elektronka mi použít nešla. Proto považuji za jistotu kartu embosovanou. (nemluvím o speciálních virtuálních a jiných kartách určených pro online platby).
Jen abych malinko přibrzdil nadšení - teď už prakticky neexistuje naděje že objednané zboží dorazí do vánoc. Maximálně od obchodníka který nabízí zboží s odesláním ze skladu v Evropě. Jinak ale proti nákupům v Číně nemůžu říct křivé slovo. Nakupuju tam víc jak tři roky a zatím se mi stal jediný případ že zboží nedorazilo a obchod dělal mrtvého brouka.
jarda1*
Co takhle DHL? :)
DHL je po úpravě ceníku pro případ zadržení zboží k celnímu projednání docela finanční sebevražda. Oproti poště která to má za ještě přijatelných 98/198 Kč nahodili DHL základní taxu jestli se nepletu na 490.- a to už je teda pořádná zlodějina.
jarda1*
Ale mám to doma druhý den.

hodnocení

Sakryš, nemám aktivované karty do zahraničí. No a do Vánoc netřeba, dárky už jsou nakoupené :) Pravidla jsem četla a postupy také, ale vše si ověřím radši ještě tady:) Moc děkuji za přispění do diskuse:) Přeji hezký večer všem:)

Oficiální název té služby není povolení pro platby do zahraničí ale použití karty v prostředí internetu. Abyste to marně nehledala. Banky mají dneška skoro všechny možnost správy těchhle služeb přes přístup z počítače takže je v podstatě možné si to povolit na chvíli a po zaplacení zboží zas deaktivovat.
aliexpres

Hlavně aby to pak nebolelo. Objednal jsem kameru za 22 dolarů. Software na Google play pro Android Froyo takže na Android 5 nepoužitelné. Obchodník nechtěl spor, že vše vyřeší. Nevyřešil, nabízí slevu 1 dolar. Nevím zda má smysl si stěžovat přímo na Aliexpres

hodnocení

0x

Nevím neznám praktiky ,ale včera jsem se na ně koupak a je tam možná změna jazyku ,takže jsem to měl česky ,byť některé překlady byly divné,ale dalo se vyčíst podstatné věci o zboží a platba tam jde dát třeba i v euro.Ale skutečnost?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]