Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer všem diskutujícím,
Mám takový dotaz "Společníci ručí pouze do výše nesplacených vkladů. Jsou-li všechny vklady splaceny, neručí společníci vůbec."
Co to znamená. Když budu mít firmu XY s.r.o kde budou dva společníci a základní kapitál bude 5000 Kč. Každý vloží 50% tj. 2500 Kč na nějaký učet ,který banka zřídí na jméno té firmy (XY s.r.o). Co bude dál. Co znamená splaceny v tomto slova smyslu?Jakože dokud se jim ty částky nevrátí z nějaké činnosti té firmy,tak pořád ručí za firmu?Prominte laickost mého dotazu,ale moc mě to zajímá a všude na netu a v knihách je takováto formulace.Ale praktické vyjádření chybí.
Mohl by mi to někdo objasnit?Nejlépe laicky
Mýlíte se v tom, že by neexistoval nástupce obch. zákoníku. Tím je zákon o obchodních korporacích, resp. zák. č. 90/2013. Obchodní zákoník se transformoval právě mezi nový občanský zák. a zák o obch. korporacích.
Jinak nedoporučuji případným společníkům extrémně nízké vklady. Sama se pak taková společnost degraduje a trochu rozumný zákazník jde o dům dál...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.