Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím Vás, potřebovala bych poradit, co udělat/jak se zachovat. Již cca před měsícem a půl mi přišla na FB pozvánka na oslavu narozenin mé kamarádky od jejího přítele. (Je to kamarádka, se kterou jsem chodila pár let do třídy, ale poslední dobou se již vidíme velmi málo.) Jelikož jsem nevěděla, jestli budu moci jít, nebo ne apod., tak jsem na to nereagovala a nepotvrzovala ani neodmítla pozvání. Když jsem se cca před 3 týdny s tou kamarádkou viděla, tak jsem jí říkala, že jsem si všimla té pozvánky a že pokud budu moci přijít, tak přijdu ráda. Ona na to, že klidně můžu přijít, ale že to bude oslava ve stylu motorkářů, jelikož ona i její přítel jsou vášniví motorkáři, a tudíž i většina lidí na té oslavě budou motorkáři, takže neví, zda bych se tam cítila dobře apod. Řekla jsem na to: Aha, jo, tak když tak se pak nějak sejdeme jindy. No, a za pár dnů bude tu oslavu mít a já nevím, zda to mám jakoby ignorovat, případně počkat, zda mi ta kamarádka napíše, jestli nakonec přijdu, nebo ne, či zda jí mám rovnou napsat, že nepřijdu? Nebo by bylo lepší napsat tomu jejímu příteli, který ty pozvánky rozesílal? To by se mi ale moc nechtělo, jelikož se s ním znám velmi málo. Já bych samozřejmě na té oslavě ráda byla, ale jsem nachlazená a navíc, dle toho, co mi říkala ta kamarádka, tak si myslím, že kdybych tam byla, tak bych byla zřejmě mimo ostatní, jelikož já vůbec neholduji jejich stylu žití a navíc nepiji alkohol a dost lidí bude o hodně starší, než jsem já. Mám tedy obavy, že bych si tam připadala blbě. Co myslíte vy? Popravdě si myslím, že by asi bylo nejlepší napsat té kamarádce a omluvit se jí, že nepřijdu z toho a toho důvodu, ale na druhou stranu bych to raději nechala být. A až by je měla, tak bych se jí ozvala a popřála vše nejlepší a navrhla, že bychom se mohly někdy sejít, když by chtěla.
Pokud by mi kamarádka řekla, že klidně mohu přijít, ale že to bude v tom a v tom stylu a ona neví, jestli bych se tam cítila dobře atd. nepřipadalo by mi to tak, že skutečně stojí o to, abych přišla. Já bych jí popřála k narozeninám, poděkovala za pozvání a popřála jí, aby se jí oslava vydařila. Omluvila bych se, že sama už mám jiný program.
Ale záleží na Vás..
Udělal jste zásadní chybu, že jste na pozvánku nereagovala a tvářila se jakože nic. Základní slušností by bylo poděkovat a nad účastí zapochybovat, když ne ihned odmítnout. Teď se vám situace ujasnila. Vypadá to, že motorkáři se rozhodli pro monstrakci. Narozeniny jsou dobrou příležitostí. Jestliže je společnost motorkářů mimo vaši krevní skupinu, pak nikam nechoďte. Neomlouvejte se, protože není nic připraveno na určitý počet osob. Popřejte v den, kdy kamarádka má narozeniny a tím to končí. Tak bych to řešila já.
Pošlete přáníčko k narozeninám a zároveň přání, že se někdy potkáte a zajdete spolu na kafe a proberete jak jde život.
Nebo můžete jít na oslavu jenom na skok. Pogratulovat, připít, předat dárek, prohodit s pár lidma pár slov a potom v tichosti odejít. Stačí se rozloučit jenom s kamarádkou a domluvit se třeba i na té kávě. Záleží, jak jste si blízké.
Nezapomeňte, že nyní má kamarádka plné ruce práce se zajišťováním oslavy, tak Vaše váhání vůbec neřeší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.