Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych se zeptat jestli je to bolestivý zákrok. Čekají mě plomby na oba přední zuby.
Kazy jsou malinké a jsou zepředu u krčku.
Zajímá mě jestli to bolí
Díky.
No, nevím co je lepší.
Jestli vydržet chvilku bolesti, nakonec ono se nejedná ani o bolest jako o takový nepříjemný pocit a nebo jestli trpět při injekci a pak mít hlavně půl dne tupou půlku huby.
Já tedy vrtání zásadně bez injekce. Tu jsem dostal, když šel ven moudrák a vůbec se mu ode mě nechtělo.Stačila jedna injekce a jsem z nich vyléčenej.
Jak koho. Mě vrtání zubu bez injekce zubař ani nezkouší. Přítelovi vrtá bez umrtvení, říká, že je to nepříjemný, ale dá se to vydržet - to naprosto nechápu
Nedávno mi zubař dodělával implantát a dával mi na nástavec na kosti širší váleček, než jsem tam měla původně. Prý to udělá bez injekce, že by injekce byla zbytečné mordování kvůli chvilce bolesti. No, zkusil to a nepochodil, ta bolest byla šílená. Koukal na mě jak čerstvě vyvoraná myš, prý tohle nikdy neopichuje...
Zkuste to bez injekce a uvidíte, jestli je to malé a nejste srab, tak by to mohlo jít. Jak to bude bolet, hýknete, zubaři jsou zvyklí
Ahoj.
Tohle mám za sebou předminulý pátek. Rovnou mezi horníma jedničkama. Bylo to náročné, ale šlo to přežít. Vůbec se mi nelíbilo to drsné broušení pod plombu. Mám dobrou zubařku, byla ke mě shovívavá a citlivá. A chodím 2x ročně na kontroly. To se počítá. Trhání jsme vždy dělali s umrtvením. Ahoj.
Mám plombu a nic mě nebolelo při vrtání kazu a plnění -ale záleží na každém jak je citlivý. Pokud píšete malinký kaz nic to nebude ...
Ale píše, že u krčku! Toho bych se bála. Nechte to na zubaři, ten Vám jistě poradí. Jinak pro ostatní, jak často chodíte k zubaři a vrtá Vám pod injekcí? Ono to tak často nebude, aby měl člověk strach z chemie, co se mu dostane do těla.
Bolí ale dá se to vydržet. Pro mne je horší to umrtvení - injekce je nepříjemná víc než vrtání, pak to nepříjemně přichází k sobě a ještě půl dne mám dřevěnou hubu... Radši vydržim minutu vrtání a mám klid. Pomáhá tlačit hlavu do opěradla (aby pohyb zubu byl jen malý a směrem od vrtáku), mačkat si ruku, tlačit ruce do kyčlí, mačkat opěradlo...
Mimo téma - např. při injemci pomáhá napnout protější sval, tj do zadku = opřít ruku o koleno a zatlačit kolenem dopředu - napne se stehno a zadek zůstane povolený - nejvíc bolí napnutí svalu do kterého jde jehla, takhle se napne ten protější.. Podobně injekce do bicepsu = při vpichu napnout triceps, např. hřbet ruky zatlačit do vnitřní strany stehna.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.