Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plomba na přední zuby

Od: kellne odpovědí: 14 změna:

Chtěl bych se zeptat jestli je to bolestivý zákrok. Čekají mě plomby na oba přední zuby.

Kazy jsou malinké a jsou zepředu u krčku.

Zajímá mě jestli to bolí :)

Díky.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No, nevím co je lepší.

Jestli vydržet chvilku bolesti, nakonec ono se nejedná ani o bolest jako o takový nepříjemný pocit a nebo jestli trpět při injekci a pak mít hlavně půl dne tupou půlku huby.

Já tedy vrtání zásadně bez injekce. Tu jsem dostal, když šel ven moudrák a vůbec se mu ode mě nechtělo.*smich*Stačila jedna injekce a jsem z nich vyléčenej.

fredy*
hodnocení

1x
neboli,je to v pohode

hodnocení

0x
V dnešní době, kdy lékaře používají umrtvovací, nic nebolí. Maximálně pokud je kaz hluboký, je nepříjemné, když to přichází k sobě. Ale bez injekce, mi zubař nesmí do pusy :)
joudic*

sranda je, ze mnohem vic boli ta injekce :) vrtani boli vetsinou az ty 2 sekundy pred koncem, kdyz docistuje diru a je blizko korene a spis bych to prirovnal ke zmrzline na citlivy zub, maly kaz neboli skoro vubec, to radeji vydrzim tu chvilicku nepohodli, nez tu prisernou injekci do dasne :)

hodnocení

0x
Já jsem to dělával tak, že jsem nejprve zkusil to vydržet bez umrtvení. Pak teprve injekce. Z 5 plomb to bylo jen 1x - bylo to mezi zuby. Podle mne je lepší něco vydžet, než do sebe cpát chemii a do doktora prachy. Samozřejmě ne za každou cenu...

hodnocení

0x

Jak koho. Mě vrtání zubu bez injekce zubař ani nezkouší. Přítelovi vrtá bez umrtvení, říká, že je to nepříjemný, ale dá se to vydržet - to naprosto nechápu *ee*

Nedávno mi zubař dodělával implantát a dával mi na nástavec na kosti širší váleček, než jsem tam měla původně. Prý to udělá bez injekce, že by injekce byla zbytečné mordování kvůli chvilce bolesti. No, zkusil to a nepochodil, ta bolest byla šílená. Koukal na mě jak čerstvě vyvoraná myš, prý tohle nikdy neopichuje...

Zkuste to bez injekce a uvidíte, jestli je to malé a nejste srab, tak by to mohlo jít. Jak to bude bolet, hýknete, zubaři jsou zvyklí :)

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj.

Tohle mám za sebou předminulý pátek. Rovnou mezi horníma jedničkama. Bylo to náročné, ale šlo to přežít. Vůbec se mi nelíbilo to drsné broušení pod plombu. Mám dobrou zubařku, byla ke mě shovívavá a citlivá. A chodím 2x ročně na kontroly. To se počítá. Trhání jsme vždy dělali s umrtvením. Ahoj.

yourlady*
hodnocení

0x

Nechte si dát injekci a bude to v pohodě :) Žádný strach!

mp*
hodnocení

0x

Pro mě osobně je horší ta injekce. Ten nesnesitelný tlak a jehla - fuj. Vrtání je proti tomu pohoda. I když můj zubař mě říká, že jsem pěknej srab. Prý se pořád klepu a zavírám pusu, když se mi tam chce vrhnout. Naštěstí už mám dost zubů umělých a ty pravé se už moc nekazí.

hahanaj*
hodnocení

0x

Mám plombu a nic mě nebolelo při vrtání kazu a plnění -ale záleží na každém jak je citlivý. Pokud píšete malinký kaz nic to nebude ...

pohanka*

Ale píše, že u krčku! Toho bych se bála. Nechte to na zubaři, ten Vám jistě poradí. Jinak pro ostatní, jak často chodíte k zubaři a vrtá Vám pod injekcí? Ono to tak často nebude, aby měl člověk strach z chemie, co se mu dostane do těla.

kellne
hodnocení

Injekci si nechci dát, protože nesnáším jehly. Dřív mi dělaly problém i odběry krve.

Jsou to malinké kazy dá se říct, že takové jen na povrchu.

Uvidim no :)

asd1
hodnocení

0x

Bolí ale dá se to vydržet. Pro mne je horší to umrtvení - injekce je nepříjemná víc než vrtání, pak to nepříjemně přichází k sobě a ještě půl dne mám dřevěnou hubu... Radši vydržim minutu vrtání a mám klid. Pomáhá tlačit hlavu do opěradla (aby pohyb zubu byl jen malý a směrem od vrtáku), mačkat si ruku, tlačit ruce do kyčlí, mačkat opěradlo...

Mimo téma - např. při injemci pomáhá napnout protější sval, tj do zadku = opřít ruku o koleno a zatlačit kolenem dopředu - napne se stehno a zadek zůstane povolený - nejvíc bolí napnutí svalu do kterého jde jehla, takhle se napne ten protější.. Podobně injekce do bicepsu = při vpichu napnout triceps, např. hřbet ruky zatlačit do vnitřní strany stehna.

kellne
hodnocení

Dobře tak to zkusím vydržet :D

Taky sem uvažoval, že bych tam nešel no ale co když mi pak vypadnou zuby :/

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]