Nejste přihlášen/a.
Nevím jak ukončit pracovní poměr okamžitě.Můj stávající zaměstnavatel je nespolehlivý v zasílání výplat,které chodí pozdě a po částech,což mi působí problémy s placením (nájmu,elektriky...atd),svátky si musíme nadělávat,nedává propustky a tak podobně.Nyní mi byla nabídnuta práce která je blízko mému bydlišti,lépe hodnocená a v kolektivu jsou lidé s kterými se znám,musela bych ale nastoupit hned,jenže nynější zaměstnavatel mě nechce pustit na dohodu o rozvázání poměru a výpovědní doba je 2 měsíce.Nechci přijít o tu nabízenou práci.je nějaká možnost jak ten pracovní poměr ukončit hned?
Dluží-li Vám zaměstnavatel mzdu (nebo část mzdy) za říjen nebo září t.r.,
přicházelo by v úvahu okamžité zrušení /... (ZP, § 56, odst. 1 písm.b).
Navíc byste měl nárok na náhradu mzdy za chybějící výpovědní dobu.
Jinak jen výpověď s dvouměsíční výpovědní dobou.
___
Albatrosovu radu nedoporučuji. Mohla by Vás přijít dost draho...
To bohužel nedluží jen výplatu posílá pozdě,to je děs,tak pořád slyším že si mám najít lepší práci a když ji najdu tak mi nejspíš uteče protože mě nepustí, no ale hlavně že pořád vyhrožuje vyhazovem, že venku čekají davy zájemců,to mě štve
Pokud se nedohodnete tak v podstatě jiná možnost není. Zkustre se domluvit s novým zaměstnavatelem jak by se stavěk k tomu, že by jste u bývalého zaměstnavatele byla prouštěna pro hrubé porušení pracovní kázně. Pokud s tím bude souhlasit tak přestaňte chodit do práce a to je dostatečný důvod k okamžitému propuštění. Ale před tím s novým zaměstnavatelem podepiště pracovní s,louvu-
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.