Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stáří whisky Jonnie walker

Od: mil® odpovědí: 6 změna:

Vážení rádcové(kyně).

Poraďte prosím, jak zjistím stáří whisky Jonnie walker. Dostal jsem ji kdysi od svého otce a je stará minimálně 40 let. Letopočet ale není nikde vidět.

Stáří whisky Jonnie walker
Stáří whisky Jonnie walker #2
Stáří whisky Jonnie walker #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Letopočet bývá vyražen ve spodní části lahve. Jelikož jde o vyrytí do skla, je to vidět blbě, zkuste se podívat proti světlu... (možná je ale problém ta značka, Honzíka zrovna doma nemám)

třeba na téhle - viz odkaz - to mají žlutě v řerném rámečku (12 let), nic takového na té Vaší lahvi není? freeimages.com/...

mil®
hodnocení

Nic takového tam není. To co jsi mi poslal, je moc mladá lahev. Ta moje je možná i padesátiletá. To právě nevím. Ale přesto dík.

doplněno 14.12.15 20:30:

Prozkoumám to ještě líp.

hodnocení

2x
LOTy se v té době asi ještě nesledovaly, tak jedině podle designu etikety, jestli se časem měnila. Bývají to různé úpravy v průběhu let, kdy horní se dala navíc nebo níž nebo vůbec změna její podoby.
Stáří whisky Jonnie walker #4

arielka*
hodnocení

0x

Jo stejný problém, mám ji také,ale stáří odhaduji od data darování asi 18 roků

hawara*

Myslím, že datum darování není směrodatné. Důležitá je doba zrání v sudu (maturation). 12letá whisky zůstane 12letou i po 20 letech.

mil®
hodnocení

Opravdu datum darování není směrodatné. Jen chci vědět jak ta whisky i lahev jsou staré.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]