Dobrý den. Je daleko do dalšiho důchodu. Lze požádat o dřivější vyplacení třeba o týden? Nemáte stím někdo zkušenost? Nebo od koho lze jednorázově požádat o pujčku myslím malou půjčku. Třeba od čsob ne od pochybných půjček?
Řekl bych, že dřív důchod vyplatit nejde. A i kdyby ano, tak než byste to se sociálkou vypapírovali, několik důchodů by proběhlo. Malou půjčku by určitě mohla poskytnout rodina nebo kamarád/ka.
ruzenka04*
Jo jo to jsem nepomyslela ze by to papirovani trvalo dyl nez ten duchod by uz byl nez by me to schvalili.
Příkaz dne je: Šetřit. Bude zřejmě hůř. Důchody jsou vypláceny pouze sudé dny od 2. dne v měsíci po 24. den v měsíci OSSZ. Ta není půjčovna. Zda lze termín změnit se ptejte tam, ale jen jeden termín, na to bych se ani neptal.
Důchod dopředu vyplatit nelze. Navíc jsme teprve 14ctého, tudíž byl na tento měsíc právě vyplacen. Asi Vám jde jenom o tu půjčku a to bych určitě nedoporučovala, když jste na tom tak, že krátce po výplatě důchodu už nic nemáte. Nevím co je u Vás "malá půjčka". Pokud Vám jde o tisícovku, raději se obraťte na někoho z rodiny, než se zaplétat do drahých jednorázových půjček.
ruzenka04*
Nene po duchodu nemam za tento mesic. Mam ho az 24. Pujcky neberu. Jen jsem chtela dokoupit darky. Tak proto mala pujcka.Budu muset toho 24.
Tak to se omluvám, normálně je všude důchod na začátku měsíce a ne na konci. To opravdu slyším poprvé. Snad to někdo vysvětlí. A pokud nemáte peníze, tak žádné dárky nedokupujte, Vaše rodina by to měla pochopit.
Aha, tak já mám kolem sebe jenom tyto případy. Dokonce i z ciziny dostávám důchod 7 dne v měsíci. Když to vyjde na svátek nebo na víkend, dostanu to buďto o den dříve, nebo hned následující den po svátku.
"uska", Vám poradila dobře, snad stihnete účet zařídit. Pokud nosí důchod pošťačka, tak před Vánoci ho nosí o den dříve. Pokud již účet máte, bývá na účtě o dva dny dříve. K účtu kontokorent a můžete čerpat. Poradí Vám konkrétně úřednice.
Pt, jak píše buss. Pro tuto tazatelku je to opravdu cesta do pekel. Divím se, že jí to radíte. Kontokorent není zdarma a když nemá za tři dny po důchodu peníze, tak jak asi bude spravovat ještě ke všemu fungování kontokorentu tak, aby neplatila penále. A pak, kontokorent jí banka nepřizná, podle toho co píše, nebude mít dostatečný měsíční příjem.
Suzy, odpověděla jsem na dotaz, nějak jsem nepředpokládala, že paní ve svém věku bude jednat nerozvážně. Ale je samozřejmě pravda, že pokud má malý důchod, mohla by se dostat do kolotoče a do problému s penězi.
ruzenka04*
To ze mam duchod neznamena ze jsem stara. Mam invalidni duchod. Pred vanocemi se hodi kazda koruna. Nejsem ani zadluzena. Jen jsem se ptala na moznosti. Kontokorent si muzu zridit dobry napad staci na 2 litry.
ruzenka04*
Trosku vas vyvedu z omylu.nemam 3 dny po duchodu vitr v penezence.To jsem ani nepsala ze mam po duchodu a uz jsem bez penez. Jak jste na to prisla?Ze mam po duchodu.Duchod beru 24. V mesici. A jeste zatim nejsem stara. Je to invalidni duchod. Jen by se hodili penize driv. Ovsem nejde to tak nic. Dokoupim vse jak se rika na posledni chvili.Ale dam vam za pravdu ze kontokoret neni zadna sranda. I kdyz je to taky moznost.ale jak si clovek pujci musi to tam hned zpet aby to nebyl kolotoc pujcim a zase nemam. Takze ne.
rozhodně bych si nepujčovala na dárky, bude vám to stále chybět jednu půjčku splatíte a zase vám to bude chybět ...jak se jednou zadlužíte je to pak kolotoč z kterého se špatně vystupuje...
ruzenka04*
Jojo mate pravdu. Byl by to kolotoč. Dárky pudou podle toho co ted mam. Dekuji za otevreni oci. Vanoce nejsou o penezich to fakt.
Půjčka na dárky NIKDY, Vánoce nejsou o tom kolik toho nakoupíte. Růženko malým dětem udělá radost maličkost, třeba omalovánky + pastelky, nebo nějaká hračka, knížka, za pár korun třeba z Lídlu, dospělí pochopí, že na dárky nezbylo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.