Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vytýkací dopis - nesouhlas

Od: miroslava* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den ,v práci jsem si vzala propustku k lékaři na jeden den .Druhý den byl svátek a já po svátku měla jít k lékaři,jelikož v den svátku jsem dostala žluč,záchvat a večer odjela na pohotovost ,kde jsem podepsala revers ,abych nebyla v nemocnici a v den ,kdy jsem měla navštívit lékaře ,jsem jela k obvodnímu lékaři,který mi dal neschopenku a já 3 dny zůstala doma .Do práce odnesla neschopenku dcera ,protože jsem vedouci nezastihla na svém pracovišti ani na telefonu ,Vše za mě vyřidila ještě ten týž den kolegině .Po návratu z nemocenské jsem obdržela vytýkací dopis že jsem porušila pracovní kázeň.S vytýkacím dopisem nesouhlasím.Můžu se nějak bránit .Děkuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

Co míníte větou: "V práci jsem si vzala propustku k lékaři na jeden den"?

Zaměstnanec je povinen návštěvy lékaře absolvovat přednostně mimo pracovní dobu. Teprve v případě nutného vyšetření, které nebylo možné provést mimo pracovní dobu, poskytne zaměstnavatel omluvené volno s náhradou mzdy na nezbytně nutnou dobu (nikoliv automaticky na celý den).

_____

Nesouhlasíte-li s upozorněním na nedostatky nebo na porušení předpisů vztahujících se k Vaší práci (ZP nezná "vytýkací dopis"), reagujte na dopis písemně. Vysvětlete situaci. Dopis předejte nadřízenému osobně proti potvrzení převzetí na kopii, nebo zašlete doporučeným dopuisem s dodejkou.

Upozorňuji, že Váš dopis nemusí mít na situaci žádný vliv

(neuvedla jste dostatek informací, takže není možné situaci posoudit).

miroslava*
hodnocení

Propustku jsem si vzala k lékaři s tím že není možné vyšetření po pracovní době a že se do práce vrátím ,ale k lékaři jsem vlastně nedošla protože zdravotní stav to nedovoloval a musela jsem jí k OL,který mi dal neschopenku,o všem jsem informovala,ale né vedoucí kterou jsem nezastihla ,ale pouze kolegyni a poprosila jsem jí ,aby to vedoucí vyřídila

buss
hodnocení

0x

Bránit? Ano, dle ZP, uvádí snad dle jakého ustanovení..

mcmerkurion*

no na to se snad ptá,určitě by to zajímalo i ostatní,a nebudou kvůli tomu študovat ZP,proto se ptá tady...

buss

Zaměstnanec, který nezná své povinnosti a práva, jako neznající řidič aj. se nemůže chovat v souladu s normou. Pak ať se nediví...

stirecek*
hodnocení

0x
Podat odpor. Pokud ho nepodate, tak souhlasíte...
miroslava*
hodnocení

Dobrý večer ,ale já ten vytýkací dopis nepodepsala ,tak že jsem nesouhlasila.Neboto je špatně?děkuji

jenda2*

Je to správně. Co bylo konkrétně v upozorňovacím dopisu?

miroslava*
hodnocení

Dobrý večer v dopise je že jsem jsem neinformovala zaměstnavatele o změně zdravotního stavu a následně dočasné pracovní neschopnost .Ale já je informovala hned od lékaře jsem jí volala ,ale na telefonu nebyla ,tak neschopenku odnesla moje dcera na mé pracoviště s vzkázala kdy půjdu na kontrolu .Ale jí vadí že jsem nevolala jáááááá

stirecek*

Musíte napsat více...čím jste porušila pracovní kázeň. Kdo vám dal podepsat ten dopis? Byli u toho svědci? Svůj nesouhlas s uvedením důvodu musíte podat písemně a nejlépe si nechat kopii podepsat, případně přizvat svědky.

doplněno 14.12.15 19:32:

O zdravotním stavu nejste povinná ji informovat. Takže bych ji poslal někam, i před svědkama. Jestli to je tak jak píšete, můžete být klidná. I kdybyste donesla neschopenku poslední den v měsíci, bohužel s tím nic nenadělá. Ale na ten dopis byste měla písemně reagovat...

miroslava*
hodnocení

Kázeň jsem porušila že jsem nevolala vedoucí ,kterou jsem na telefonu nezastihla ,tak moje dcera odnesla neschopenku mé kolegyni s prosbou vše vedoucí vyřídit .Byla to má první neschopenka .Jsem tam 5 let a ani jednou nemarodila

miroslava*
hodnocení

Dopis mi dala podepsat vedoucí ,ale já jí ho nepodepsala a byl mi předan na poradě ,tak že tam svědci byli .A ani mi neřekla o co jde to jsem se teprve dočetla .Jen ho přede mě položila a že to mám prý podepsat ,tak jsem ho nepodepsala protože si myslím že jsem nic neprovedla.

pohanka*
hodnocení

0x

Po svátku byl pracovní den a tedy jste okamžitě ráno, kdy začíná pracovní směna, měla volat do práce, že nepřijdete a byla jste na pohotovosti a dodáte neschopenku.

My jsme měli pracovní dobu od sedmi ráno a vedoucí tam byli již okolo šesté. Vždy nám říkali, volejte, jakmile víte, že nedorazíte, abychom mohli na Vaši pracovní pozici nasadit jiného pracovníka. Pokud se nedal nikdo zastihnout, volalo se opakovaně a poté se zavolalo kolegyni /známé/, která to vyřídila. Stejně se ale pokus o dovolání přímo vedoucímu opakoval, protože kolegyně nemusela vyřídit a též chtěla jsem vědět reakci vedoucího

Je to otravné desetkrát volat, ale většinou po třetí - počtvrté se hovor uskutečnil. Pokud pracovník nedorazil a nevolal, vždy volal již nadřízený, co se děje, proč nedorazil dotyčný do práce. U nás to byl základ, nestačilo volat v poledne. To se vše sčítalo a jiné problémy potom vyústily při rušení míst, že tento vytipovaný pracovník odcházel jako první.

Vytýkací dopis se předává až po několikerém slovním upozornění na pozdní příchody, špatně odvedenou práci, nevhodné jednání k zákazníkovi apod.

Zamyslete se, jestli jste již v minulosti neměla nějaké ústní varování, jak často chybíte v zaměstnání, a podobně. Jakou máte pracovní morálku a jestli toto nebyl poslední hřebíček před tím vytýkacím dopisem a jestli tedy je v podniku snaha si Vás udržet, nebo naopak, rozloučit se s Vámi.

doplněno 14.12.15 13:54:

Nevím, proč jste podepisovala revers. Určitě by bylo pro Vaše zdraví lepší, zůstat na pozorování v nemocnici a v práci by se k Vám jistě nechovali tak, jak popisujete. Ušetřila byste si nepříjemnosti a i si trochu odpočinula. Stejně ty první dny nemáte placené. Tak marodit doma nebo v nemocnici vychází vždy lépe to zařízení. Pokud ovšem nemáte třeba malé děti a neměl je kdo hlídat.

miroslava*
hodnocení

V mynulosti jsem žádný problém neměla jsem tam zaměstnaná 5 let a byla to má první neschopenka .Žadné ustní varování jsem nikdy nedostala ,nebyl žádný důvod.Ale od září jsem diabetik a máme novou vedoucí a ona mě nechce pouštět k lékaři .I po tel. hovoru s lékařem který jí řekl že na to ze zákona mám nárok a že on si o svých pacientech bude rozhodovat sám ,tak to cítím jako mstu .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]