Nejste přihlášen/a.
Nazdar,
víte, jestli je Velký pátek už definitivně usvátčen a zákon vstoupil v platnost?
Pro zajímavost, já jsem na Velký pátek objednán na vyšetření.
Poslanci zákon schválili 117 hlasy ze 147 přítomných poslanců, proti jich bylo pouhých osm. ( jak kdo hlasoval,/...). Pokud zákon potvrdí Senát a podepíše prezident Miloš Zeman, začne platit už od příštích Velikonoc.
Zdroj textu:
a další..
tak se koukněte, jak se objeví kopírovaný odkaz, zdali v něm na konci není uveden "zdroj poradna.cz atd..."
************** kurzy.cz/...
Asi takto Vám to vyhovuje?
Omlouvám se, skočil mi jiný odkaz...
§ 2
Ostatní svátky
Ostatními svátky jsou 1. leden - Nový rok, Velký pátek, Velikonoční pondělí, 1. květen - Svátek práce, 24. prosinec - Štědrý den, 25. prosinec - 1. svátek vánoční a 26. prosinec - 2. svátek vánoční (dále jen "ostatní svátek").
Takto je to OK?
Tož děkuji za odpověď. No a podepsal to už Zeman? To je, oč tu běží. Já vím, že to slíbil podepsat, ale Zemanovi se nedá věřit.
Pro zajímavost: poradte.cz/... na serveru www.kurzy.cz neexistuje.
Já jsem vyčetla, že Prezident podepsal novelu, podle které se Velký pátek stane státním svátkem 10.12.2015
Více na blesk.cz/...
Snad je to odpověď, kterou hledáte.
Je to opravdu státní svátek.
Státních svátků, které pro pracující lid znamenají den volna, nemáme v Česku mnoho. Celkem si užíváme 12, potažmo třináct volných dní - přibyl nám totiž Velký pátek.
Je třeba si všimnout data vydání zprávy. To je již letošní!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.