Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změřila mě policie, ale neukázala fotografii

Od: michalll* odpovědí: 56 změna:

Dobrý den, dnes mě změřila dopravní policie v obci při rychlosti 63km za hodinu, když jsem je požádal o fotografii, bylo mi řečeno, že ze zákona ukazovat nic nemusí...Tak jsem to předal přestupkové komisi...

Je to opravdu tak, že mi žádnou fotografii ukazovat nemusí?Děkuji

56 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

3x

Dobrý den.Nemusí,ale může.Pokud jste si vědom té vyšší rychlosti je to zbytečné mrhání časem a penězi.Do správního řízení záznam policie dodá(pokud jej pořídila).

hodnocení

2x

Ale to je málo informací. Takže vy jste jel v autě, oni Vás změřili, vy jste chtěl foto, oni ho nedali a vy se chcete tomu vyhnout? S uvedenou hodnotou 63 km jste souhlasil, přesněji NESOUHLASIL?

Bohužel to máte minimálně o 1 000 dražší o poplatek za správní řízení.

...A NEMUSÍ...

michalll*
hodnocení

No do protokolu jsem neuvedl nic, proskrtl to...Nedíval jsem se na tachometr, a tak nechci tvrdit ani jeslti jsem jel 63 ani opak...

martina30*
hodnocení

2x

Už se mi to,také stalo,ale pokuta se za překročení zaplatila a pak jsem se ptala kamaráda policajta a ten řek ,že jsem si měla vyžádát foto a oni jsou povinni ukázat fotografii.Určitě jste udělala dobře.Držím palce.

Nemusí ukázat foto, ale musí to přesvědčivě dokázat, že porušil!

michalll*
hodnocení

A jak jinak dokázat?

michalll*
hodnocení

Pane Cukrář, myslíte, že mám nějakou šanci pokutu neplatit?

Šance je vždy, podle toho co jste vypovídal, co se zapsalo a podobně.

Prosím, neberte to osobně, ale já znám velké množství řidičů, jak machrují v hospodě, a když jim řeknu, rpoč se nebránili tak neví. Příští týden to vyprávějí jinak.

Takže doporučím, pokud jste souhlasil s rychlostí, když přijde platební příkaz (před nařízením jednáním) ihned zaplaťte tak ušetříte poplatek za úřední jednání.

martina30*

Milane ,ale pokud byl ústní souhlas za překročení rychlosti,tak určitě ji nemohou nic dokázat a zápis se určitě žádný nedělal,ale pokud ano je to horší.Může se stát,že i u komise fotografii budou mít,ale pokud nic nemají,tak zatloukat a že jsi nejsem vědom překročení .když dnes měří musí to být přeci označené,že měří radarem atd.

Martinko, samozřejmě už se pouštíme do spekulací co se řeklo a co ne.

cituji: " ale pokud byl ústní souhlas za překročení rychlosti,tak určitě ji nemohou nic dokázat" co by dokazovali když souhlasil? Musí udělat zápis a předat ho na evidenci.

Ale dnes nemusí mít státní policie značky na měření, jen měš´táci, tam zase při předvolání je problém s dokázáním, že tam znyčky byly. protože buď je záznam anení zárověň foto, že je osazena značka. Ale to jdu jinam.

michalll*
hodnocení

Bohužel, zápis byl...Udělal jsem asi dost velkou blbost...Podepsal jsem, že mě změřili v 63km...Ale ne, že jsem tolik jel...To jsou podle mě dvě rozdílné věci...A žádný důkaz mi k tomu neukázali, jen ústně "pane řidiči, naměřili jsme vám 63km"...

martina30*

Bohužel,ale to bych tu pokutu zaplatila.Nevím,ale asi u přestupkové komise už nic nedokážete a nevím zda ještě nebudete platit o něco více.Tím podpisem jste si podepsal ortel,ale pokud je to tisícovka,tak se to dá.*nevi*Škoda za to by byla véča a kino suprová:)

a je to tady, takže pokud přijde příkaz bez jednání rychle zaplatte ušetříte min. 1 000Kč.

martina30*

Ano ,také souhlasím honem zaplatit...

celp*

Martino30.Policie ČR nemusí mít označený měřený úsek.Pouze městská a obecní pol.

martina30*

Díky,ale to nebylo součástí otázky.;)

michalll*
hodnocení

No jo, je to v háji! :( Nevím proč jsem to podepisoval :(

martina30*

No jo už se stalo,ale jsi živej a zdravej a asi to tak mělo bejt.Určitě,ale zaplat co nejdříve je jasné ,že u komise nic nezmůžeš.;)No a poradna tě a spon nakopla*smich*.

michalll*
hodnocení

Jenže jak zaplatit, když už mi žádná složenka nepřijde, ale přijde mi jen předvolání ke komisi...

martina30*

Tak tu odpověd nechám pro někoho jiného,ale pokud je zápis,tak tam je i adresa nebo telefon.Bud zavolat nebo dojít a nechat si vypsat složenku.Fakt nevím.

michalll*
hodnocení

Nic mi nedali...Teď mě to docela sere...Já bych to asi ani normálně neřešil, vzal bych si bloček a později ho zaplatil...Jenže, mě nejvíce rozhodilo to, že přijde jenom tak policajt k okýnku a řekne že jsem jel 63km v hodině a nemusí mít žádný důkaz od toho...Když ho slušně požádám o fotografii, mi řekne, že ji ukazovat nemusí...To může plácnout potom cokoliv a nemusí ani měřit, nejel jsem určitě 40km v hodině, ale mohl jsme jet klidně 59km a tam je hranice jiná...

martina30*

Proti policajtům bohužel nic nezmůžem,ale podpisem podepsán ortel asi počkat ,až mi přijde předvolání a pak honem to řešit.Určitě se,ale s někým poradit zda se to dá ještě řešit,aby se předešlo předvolání.*nevi*No nic,když už tak to budou 2tisícovky a dva víkendy užívání v háji*mala*

michalll*
hodnocení

Díky Martino! *pivo* Michal

martina30*

*slunce*určitě budeme chtít vědět jak to dopadlo,abychom věděli jak na policajty pokud se nám stane to stejné*pivo*M:

michalll*
hodnocení

Určitě dám vědět!

doplněno 31.08.09 21:38:

Jinak na tyhle věci jsem objevil vhodnou stránku www.antipolicie.sdeluje.cz ale vypadá to, že není ještě moc rozjetá, škoda.

doplněno 31.08.09 21:39:

www.antipolicie.sdeluje.cz

michalll*
hodnocení

Pane Cukrář: Ten Váš druhý odstavec nějak nechápu...Nijak jsem nemachroval, vyprávím to přesně tak, jak se to stalo...

Takže mi radíte spíše se na přestupkovou komisi vykašlat a uhradit 1 tisíc korun? A myslíte vůbec, že mi pokuta přijde a nepřijde rovnou předvolání k přestupkové komisi? Děkuji

Michale, prostřední věta nebyla pro Vás a prosil jsem, aby jste jí nebral osobně. Nic nenaznačuji, že jste machroval, ale určutě proběhl širší jednání, nežli jste zde napsal. Stále nevím, zda-li jste (NE)souhlasil s rychlostí, nebo jen chtěl důkaz.

(NE)doporučil bych jít do komise, ale na to je málo informací. Tam rozhoduje každé slovíčko!

hodnocení

2x

Michale, šlo by to urychlit, že dojdte tam na to správné místo (to ale musíme upřesnit) že odjíždíte na služební cestu a potřebujte to vyřířídit, že zaplatíte pokutu

...snažit se přimět úředníka k jednání bez komise

martina30*

Milane mě ,tak napadlo co ,když to vůbec není hlášené.Michal nedostal žádný papír.Co ,když tam dojde a oni to budou hledat a nenajdou a pak se to bude šetřit.Nějak kulantně se zeptat by nebylo špatné nebo to zjistit.

ale je to určitě hlášené, páč to musí mít nějaký průběh.Proč byto policie nenahlásila. Ale to je třeba zjistit kam to předali, kdo to hlásil a podobně. Holt za blbost se musí platit, ale věřím, že se Michal polepší.

michalll*
hodnocení

Budu se snažit *plac*

Michale, teď to berte osobně, snažit se, to nestačí. Nesmíte jezdit rychle tam kde měří!

michalll*
hodnocení

Pane Cukrář, nebudete mi tady tvrdit, že jste nikdy v obci nejel 63km/h, že ne? :)

P.S: Tam měřili poprvé...

ano se mě na toto neptejte, pravidelně jezdím usek přes Hradec králové 65-80, abych stihl návaznost semaforu. A stydím se!

měřili poprvé. ...mizerové, vždy najdou nové místečko...

bedrich*
hodnocení

0x

Pokud se chcete vyhnout potrestání, napište mi na email b.kounic@seznam.cz. Poradím vám, jak na to. :)

hodnocení

0x

Michal požádal právníka o pomoc.

michalll*
hodnocení

Pane Milane, to mluvíte o mě?

Domnívám se, že jste to vy na autowebu? nebo jiný Michal?

michalll*
hodnocení

Ano to jsem já, máte ale přehled na internetu ;) *dril*

Michale stále se učím, a proto jsem vyskytuji často, různě...

michalll*
hodnocení

Tak příslo mi vyjádření o přestupku o kterém jsem Vám tu nedávno psal...Chcete se na to někdo podívat, když to naskenuju? Ale nemyslím jenom ze zvědavosti, ale že by někdo i poradil, podle toho co píšou, si myslím, že žádnou fotodokumentaci nemají a mohl bych to tedy vyhrát, jenom mě udivilo, že jsem se odvolal u pokuty 1000,- a přijde mi oznámení o přestupku za 1700,- za zprávní řízení, kde když to dám teprve k ústnímu jednání, budu platit o 1000,- více ještě za to... Tak kde je jednoduchá cesta ke spravedlnosti?

Michale, určitě sem, a klidně můžete vyhrát vy, nic platit nebudete a ještě dostanete peníze!

michalll*
hodnocení

Jak tu mohu vložit obrázky?

michalll*
hodnocení

Tak tady to je...

doplněno 17.09.09 13:11:

No musím to vymyslet jinak..

Změřila mě policie, ale neukázala fotografii
michalll*
hodnocení

tak to je na mě malé písmo, musím až doma.

jen jsem přečetl, že jste vinnen.

co jsem psal na začátku?

michalll*
hodnocení

Klikněte na to, zvětší se to...

jasný, ale není čas

až doma

michalll*
hodnocení

ano

doplněno 17.09.09 14:31:

taky jsem nečekal, že mi pošlou takový román

to že jste nečekal takový román je jen neznalost práva. Vždy bude zpráva takto vypadat:

rozhodnutí, vinen nevinen, krátký text

výše trestu, co za kolik na jak dlouho, rovněž krátký odsatvec

odůvodnění: nejdelší pasáž, kde bude popsaáno co se stalo, jak se došlo k rozhodnutí i výši trestu.

odvolání: jen malinký text kdy ja a kam se odvolat.

Takže nebudu se uchylovat k litování, nebo spílání. Jen upozorním, že rteoreticky by se s tím dalo něco dělat (jak Vám radil právník) ale musel by Vás zastupovat.

Domnívám se, že asi zaplatíte a příště budete moudřejší.

michalll*
hodnocení

No uvidíme jak to celé dopadne... Každopádně budu apelovat na to, že mi při údajném přestupku policista neukázal důkaz (např fotku) a neukážou-li mi ji ani u ústního projednávání, budu chtít jiný důkaz a pokud mi jej neukážou, nemůžou mě přeci za něco co nemůžou dokázat trestat...

perda*

Trochu mimo mísu, ale všimněte si zajímavého odstavce dole na první stránce:

"Správní orgán nemá důvod považovat Oznámení přestupku sepsané ... příslušníky Policie ČR ... poněvadž jsou úřední osoby ... "

V praxi totiž pokud budete např. tvrdit, že jste za jízdy netelefonoval a příslušník bude tvrdit, že jste telefonoval, přikloní se správní orgán k verzi policajta i když není žádný jiný důkaz. (pokud nemáte svědky a nejsou další pochybnosti).

michalll*
hodnocení

K tomuto stačí si nechat udělat výpis od operátora...

perda*

Kdepak, nemusíte vůbec nikam volat, stačí držet:

Řidič nesmí při jízdě vozidlem držet v ruce nebo jiným způsobem telefonní přístroj nebo jiné hovorové nebo záznamové zařízení.

musíte se odvolat proti dopisu

michalll*
18.09.09 14:41
hodnocení

To vím..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]