Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Horký nápoj na nachlazení?

Od: lada1® odpovědí: 6 změna:

Užíváte také horký nápoj na nachlazení který připravoval můj dědeček:štampdle nějakého alkoholu-jaký máte rádi-,dáme do 1/4L hrnku a zalijeme horkou vodou,popřípadě ocukrujeme.Pijeme co nejvíce horké.Nebo máte lepší recept?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ano, když je nejhůř, slivovici s horkou vodou, ještě je nejlepší do ní nastrouhat čerstvej zázvor, vymačkat dva citróny a přidat med.

hodnocení

1x

Horká voda, citron, zázvor, med.

72mona3*
hodnocení

1x
Nepít co nejvíc horké. Sice znám pána s "plechovou hubou", ale to je vyjímka :) Momentálně jsem užívala horké mléko a v něm vylouhovaný černý čaj, doplněný o med (ten by opravdu neměl přijít do příliš vřelého nápoje) a samozřejmě ta nejdůležitější ingredience: rum. A kdo nezkusil svařák z piva... Mona.
doplněno 13.12.15 20:52: Pro @babkazov : jakuvarit.cz/...

ivik*
hodnocení

1x

Nedávno jsem zkusila panáka slivovice do horkého čaja a zalehnout do postele pod 2 pěřiny a opravdu to pomohlo, ale je to nářez.Do rána jsem byla fit.

Mona a Ivik-*palec* já k tomu doplním-"bramboračku" nebo svařák-deci rumu +horká voda osladit dle chuti + plátek citronu,nebo dvě deci červeného,hřebíček sk.kůra-vypít teplé a připravit si suché pyžamo a přikrývky a ostatní viz výše!Osobně takto za noc měním aspoň 2x

hodnocení

0x

Ve Slezsku se vařila vařonka. Pila jsem ji kdysi dávno horkou a pak vychlazenou. Máte někdo recept? Byla to dobrota veliká! :-D Ožrat bacila, to je někdy moc dobrá cesta.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]