Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej přes Aukro - stížnost od kupujícího

Od: afroman* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, prodal jsem přes Aukro 4 knihy za za celkovou cenu 4900kč. Kupujícímu se nelíbilo že tam jsou pouze dvě přílohy (víc jsem jich neměl a dal jsem je spíše jako BONUS nebot o přílohách jsem se v prodeji knihy nezminoval) a že má jedna kniha vadu. Odepsal jsem mu že vadnou knihu samopzřejmě vyměním ale co se týká příloh že s tím nic nenadělám. Po té se měsíc neozval a včera mě poslal emajl:

Dobry den.
Na radu AukroTeamu na Vas mam podat trestni oznameni. Chcete k tomu neco dodat?

Děkuji za jakýkoliv názor s pozdravem Jarda

doplněno 31.08.09 15:50:

Omlouvám se, přesný popis prodeje knihy zní:

VELKÁ KNIHA VYSTŘ/...

První souborné knižní vydání.

Nejrozsáhlejší papírový model současnosti. 6210 dílů!

Městská památková rezervace: městské celky I., II., III., vycházely v ABC v průběhu 16 let.

Městská památková rezervace zahrnuje 82 domů, dva kostely, dvě radnice, synagogu, dva masné krámy, mlýn na řece, tři kašny tři kašny, sedm bran, 16 věží a bašt, most, hřbitov a renesanční zámek.
270 stran kvalitního papíru na kterých je 6210 dílů :)

a dalších 171 stran informací o MPR pracovních postupů a tipů ja/...

Osobní odběr možný, jak přijdou peníze na účet odesílám balík a zasílám mejl nebo SMS

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

musíme znát přesný text prodeje na Aukru... ideálně i Vaši komunikaci. Dne výše uvedeného jste v právu vy, ale je to vaše interpretace. Znění nabídky je rozhodujíci :)

doplněno 31.08.09 15:34:

je příloha nedílnou součástí knihy v běžném knihkupectví?

cybermagefroll*
hodnocení

0x

Aukce je již v archívu takže nelze posoudit. Ale ve vašem popisu co jste dal sem nevidím nic o přílohách. Co mu tedy konkrétně chybí (co jste mu podle něj nedodal)?

Ale jinak bych kontaktoval aukro, vysvětlil situaci (včetně jeho e-mailu, který může být pravdivý anebo ne = vyhrožování) a požádal je o řešení situace.

já to pochopil takto: kniha = návod na složení, příloha = předmět doličný.

Z mého pohledu je mi návod na nic, pokud nemám přílohu o kterou jde. Předpokládal bych tedy, že příloha bude vždy s tím. Škoda, že jste to nenapsal do aukce, že máte jen část příloh. Asi bych si nechal knihy poslat zpět, vrátil peníze a knihy prodal znovu na Aukru, ale s tou poznámkou. Zřejmě mají i tak svou hodnotu, ale pro jiný typ uživatele :)

cybermagefroll*

No já z toho popisu chápu že se jedná o kompletní vystřihovánku (270 stran kvalitního papíru na kterých je 6210 dílů). Pokud tomu tak není tak popis je zavádějící a prodávající se rozčiluje právem.

doplněno 31.08.09 16:33:

* Samozřejmě že kupující se rozčiluje právem.

perda*
hodnocení

0x

Dobrý den,

dle mého názoru z právního hlediska máte pravdu Vy, neboť jste o žádných přílohách v inzerátu nepsal. To je stejné jako když někdo prodává auto a nedá tam povinnou výbavu - pokud nebude výslovně ve smlouvě/inzerátu uvedeno, že tam povinná výbava je, není to vymahatelné. Ať mě případně někdo kovanější v obč. zákoníku opraví..

Ovšem jinak je to z pohledu lidského že.. ;)

doplněno 31.08.09 16:36:

Edit: pokud jsou ale chybějící přílohy počítány do:

270 stran kvalitního papíru na kterých je 6210 dílů a dalších 171 stran informací o MPR

tak je kupující v právu..

afroman*
hodnocení

Děkuji za vaše rady a příspěvky.

Kniha je samozřejmě kompletní a se všemi plánky a návody tak jak byla vydána autorem a nakladatelstvím.

Kupujícímu šlo pouze o plánek na kterém je půdorysně zobrazeno kam který model domu přijde. To je ale v knize také uvedeno na každém modelu zvlášť a poplést to nelze.

Tyto plánky byli dodávány ke knihám zvlášť tuším byli 4 velikosti A3. Jenže za 5 let v knihkupectvích a ve skladech se ztratili nic to však nemění na tom že by byla kniha nekompeltní.

Opravdu jsem prodával pouze kompletní knihu, přílohy jsem v prodeji nezminoval. Tyto plánk... »y nikdy nebyli součástí knihy (myšleno tak že by byli baleny společně).

Děkuji s pozdravem jarda

doplněno 31.08.09 17:10: Clayman to pochopyl přesně tak jak to je:
kniha = model + návod na složení, příloha = předmět doličný.

vosikac*
hodnocení

0x

*jasne*Těžko soudit Váš problém,ale myslím,že prvním krokem na aukru,v případě nespokojenosti s obchodem, je centrum sporů,přes který má prodávající,či kupující ,ve Vašem případě,právo se pokusit dohodnout. *placni*Nevěřím,že by mu aukro tým poradil podání trestního oznámení! ;)

afroman*
hodnocení

Ano to jsem chtěl slyšet, taky se mě to zdá přitažené za vlasy. Zkrátka jen blafuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]