Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skřehotavý hlas po nemoci

Od: lili65* odpovědí: 4 změna:

Ahoj,

před pár dny mě začalo bolet v krku a den na to se mi spustila rýma. Jeli jsme na exkurzi a byli jsme na ní až do půlnoci. K mému bolení v krku a rýmě, se den po exkurzi přidal suchý kašel a zároveň namožené hlasivky. Nyní plně využívám léky na kašel a na bolest v krku. Teď, již asi 2 dny mám ale takový skřehotavý hlas, nemůžu skoro ani mluvit, kolikrát jen šeptám a nevydám ze sebe ani hlásku, protože to nejde. Za týden zpíváme se sborem v televizi, jak se mám takového hlasu zbavit, abych mohla v klidu zpívat? Za každou odpověď budu moc ráda :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

doktor + injekce - do 3-6ti dnů to bude relativně ok, ale na zpívání - nevím

hodnocení

0x

Zeptejte se lékaře. Na laryngitidu nesmíte brát ani kapky na kašel. Aby se vám neudělal uzlík na hlasivce, raději nemluvte ani nešeptejte. Mám shodou okolností to samé, co vy a beru antibiotika. Při laryngitidě správně máte mít hlasový klid. Na operaci uzlíku na hlasivce jsem kdysi měsíc čekala a nesměla mluvit. Ani po ní nesmíte cca 14 dnů mluvit. Zpěv bych si raději odpustila, i když je to za týden.

doplněno 12.12.15 01:26:

Kapky na kašel asi můžete. Záleží které. Já je brát neměla. Panthenol je dobrý taky na krk.

ria*
hodnocení

0x

:D tak na to trpím často, měla jsem před přednáškou, a mluvila jak přiškrcený papoušek.. V lékárně mi paní dala homeopatika i když na to moc nevěřím, byla jsem ochotná vyzkoušet ze zoufalství vše, a docela mi to pomohlo.. ale opravdu nemůžu říct na stopro, jestli se to vyléčilo díky tomu.. :)

hodnocení

0x

Když jsem začínala učit, tak tohle, co popisujete, mě postihlo několikrát. Vždycky to vyřešil doktor , který mi píchnul kalciovou injekci. Ta injekce se píchá velice pomalu, ale léčí nesmírně rychle. Běžte k lékaři a vysvětlete mu, proč musíte být rychle vpořádku. Je možné, že calciovka je už překonaná, že doktor má k dispozici něco lepšího.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma suchý kašel

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]