Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

První bankovní účet

Od: filiphuntlik odpovědí: 7 změna:

Dobrý den.

Chtěl bych si založit bankovní účet s platební kartou u nějaké banky, no jo u nějaké jenže dnes je nepřeberné množství bank každá se prezentuje úplně jinak, některé trošku podobně, každá sází na něco uplně jiného a hlavně každá tvrdí že právě ona je proto vše absolutně a bezkonkurenčně nejlepší - takže těžká volba *smich*. Velmi dobré ohlasy a v kladném směru působí mBank, ovšem to jak jsem pochopil není uplně fyzická banka a zaujímá pozici podobnou virtuálním operátorům v oblasti telekomunikací, což nemusí být na škodu, nazval bych ji takovou s mladým přístupem, má vedení účtu zdarma (což má opět více bank třeba Unicredit). Takže se ptám kdo je v tomto opravdu dobrý?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stranger*
hodnocení

2x

Equabank - vedení účtu za 0Kč, výběr ze všech automatů 0Kč, spoření +1,5%.
Co víc si přát?

doplněno 11.12.15 10:54:

Bankomatů, omlouvám se!

A nejsou bezplatne sluzby nejak svazany treba s minimalnim zustatkem, minimalni prichozi platbou mesicne apod?

Podminky se divam ze jsou dost netransparentni.

Ve Fio nejsou zadne podminky zustatku a objemu prichozich plateb. Vsechny zakladni sluzby jsou bez poplatku i kdyz mate na ucte par stokorun ladem.

stranger*

Nejsou, sám na účtu mám věčně úplné minimum a tím myslím třeba něco kolem 30Kč, prostě zbytky při, které nejdou vybrat a poplatky pořád neplatím, všechno je opravdu zdarma.
Je tam opravdu jen minimum poplatků, ale to opravdu jen za takové "premiové" služby, které běžný uživatel moc nevyužije.

zwiki*
hodnocení

1x

Doporučuji Equa banku.Jsem tam také a nemůžu si stěžovat .:)

hodnocení

0x

Dobry den

Co treba FioBanka.

Mam tam ucet od podzimu 2011 a zatim zadny problem, zadne poplatky. Pravda je, ze ucet vyuzivam akorat na prijem mzdy, vyber z bankomatu (materskeho) a semtam nejaka tuzemska bezhotovostni platba.

mot
hodnocení

0x
airbank, fio… ale zalezi jak vlastne hodlate vyuzivat ten ucet

scv®
hodnocení

0x

mBank, Air Bank, Equa, Fio, případně Zuno. Projděte si podrobnější ceníky jejich služeb a vyberte si podle toho, co bude Vám osobně více vyhovovat, ne podle toho, co Vám zde poradí jednotliví klienti těchto bank. Záleží na tom, jestli by Vám u účtu stačilo mít zdarma vedení, příkazy a bezhotovostní transakce nebo i výběry z bankomatů (a z jakých), případně další služby. Pro někoho je např. důležitá i vzdálenost pobočky, dalším záleží na přehlednosti internetového bankovnictví, jiným na úrocích a výši úročené částky.. všeobecně říct, která banka je "nej", prostě nejde. Při srovnávání podmínek a cen doporučuji přímo stránky bankovních ústavů, ne různé srovnávače, protože ty často nejsou aktuální.

P.S.: mBank vstoupila na trh v ČR ke konci roku 2007 a tehdy nastavila zajímavou poplatkovou politiku, ale jak už to tak bývá, po získání určitého množství klientů zase trochu přibrzdila, takže v dnešní době bych ji až tak neupřednostňoval před těmi dalšími. Já jsem klientem mB od roku 2008, ale za poslední dva roky jsem se přesunul spíše do AB, která se mi momentálně zamlouvá více - karty bez poplatků za vedení, bonusové úročení na spořicím i běžném účtu, lépe udělané bankovnictví.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]