Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
chtěl bych začít podnikat na internetu, ale nechci, aby to bylo na černo, tak jsem se rozhodl, že si opatřím živnostenský list, ale moc tomu všemu nerozumím... Na internetu jsem našel, že ŽL existuje víc druhů, jako třeba koncesovaný, volný a tak... Nevím, který bych měl zvolit.
Toto internetové podnikání bych chtěl mít jako vedlejšák u současné práce - musel bych i tak za sebe platit měsíčně všechny poplatky jako pojištění a tak...? Pokud ano, kolik by to měsíčně bylo?
A jelikož se musí všechno zdanit, tak musel bych odvádět daně řekněme, že ze své kapsy, pokud by měsíční příjem "firmy" byl v jednu chvilku na nule? Třeba při začátcích.
Pak také někde píšou, že stačí jen zajít na finanční úřad, vyplnit formulář a o všechno ostatní se ten úřad postará sám, ale pak je zase někde napsáno, že člověk si to musí vyběhat dál sám po všech těch ostatních úřadech, tak já teda nevím čemu věřit.
Vysvětlí mi to tu někdo prosím, tak abych to pochopil celé?
Nehledat jen tak na intu, kde může psát kdo chce co chce, ale přečist si živnost. zákon, kde jsou i přílohy, co se požaduje. Zajít na živnost. úřad a řešit, ptát se. Pak zákon o daních z příjmu, o soc. a zdrav. pojištění. Najít si účetní. Věřit zákonu, tam jsou stanoveny povinnosti!
No, bussi, bez vás bychom si asi ani neutřeli zadek po velké potřebě...
Jistěže máme platné zákony, které je nutno dodržovat. To je mi novinka. Tazatel ale potřebuje základní přehled o problematice a ten dost těžko získá tím, že začne číst zákony. Na jeho základní otázky najde odpověď na odkazovaném webu, který tvoří daňová poradkyně (což pochopitelně samo o sobě není zárukou toho, že jsou informace správné, aktuální a kompletní). Pak se může dál ptát nebo hledat. Už bude vědět kde a bude vědět co.
Pro začátek si pročtěte: jakpodnikat.cz/... Nemá smysl to tu opakovat.
Konkrétně začněte tímto: jakpodnikat.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.