Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli se tu někdo vyzná v hypotékách. Respektive kolik potřebuji čistý příjem na hypotéku 2 250 000? Pořídili jsme si s přítelkyní byt za tuto částku (100% hypotéku) a po měsíci bydlení v novém se chce rozejít s tím, že si byt prostě nechá a já mám jít dál. Hypotéku a byt máme každý podíl 50%. Byt mi nechce nechat i když jsem se s ní snažil domluvit, jediná šance je, že na hypotéku nedosáhne s příjmama. Ona vydělá cca 14-15tis čistýho měsíčně a jenom splátka za hypotéku dělá 9674Kč náklady na bydlení (voda, el., plyn atd) dělají 3200Kč. Plus samozřejmě internet 250Kč, splátka mobilu 1800Kč a pojištění cca 800Kč. A v tom neni ještě jídlo atd.
Chci se tedy zeptat jaká je šance, že na hypotéku s příjmem dosáhne?
Předem moc děkuji za odpověď
No já bych takto neuvažovala. Co když už má v plánu si tam místo Vás nastěhovat někoho jiného, který se bude na výdajích podílet s ní? Co když jí budou pomáhat rodiče? Tohle bych neřešila, ale spíše to, aby mne takzvaně nevyšplouchla. Když to je fifty fifty, tak než odejdete, musíte dostat zpět Vaše investice a vyvázat se z dalších závazků. To je myslím důležitější, než dumat o tom, zdali ona bude mít peníze na splácení...
Samozřejmě, že jeden druhýho musí vyplatit částou, za kterou se vybavil byt. A potom se ten druhý vyškrtne z hypotéky a bude jenom na jednoho. Mě jde o ten byt, že prostě mi ho nechce za žádnou cenu nechat i když já mám na to jí vyplatit a ona mě ne. A na hypotéku s příjmem dosáhnu v pohodě a jí teprve budou zkoumat. Zdá se mi nelogický, že by na to dosáhla, když jsou výdaje větší než příjem.
Nezapomeňte, že vyvázání spoludlužníka není jen tak. Není to zadarmo a banka to nemusí schválit. Aby přítelkyně na hypotéku dosáhla, tak předpokládám, že banka bude chtít jiného spoludlužníka nebo zástavu další nemovitostí. Nevíme, zda má v plánu hypotéku platit sama, protože pak si myslím, že její příjmy dostačující nejsou.
Hlavně tedy pokud z bytu odejdete, si pohlídejte vyvázání z hypotéky. Pak by taky přítelkyně v bytě mohla bydlet, dělat dluhy a banka pak bude chtít peníze po Vás.
vy v tom kolotoci budete porad tech 20-30let pokud se nevyvazete, jste podepsan na smlouve a nikoho nezajima ze se rozchazite, kdyz ona nezvladne splacet, budete mit take exekuci rovnym dilem... nicmene ona to muze v dobe fixace nechat prepocist na jine splatky a treba snizit platbu na 7500, coz ji daji
Tak takto uzavřená hypotéka, to je přímo smlouva s ďáblem. Představte si situaci, že Vaše bývalá přítelkyně si najde movitého přítele, který její část hypotéky zamázne jednorázově a Vás tam nebude chtít. Z její strany bude dluh uhrazen a vy budete počítat desetiletí jak vyjít s výplatou...Asi by to chtělo se vzájemně dohodnout na nějakém, pro oba schůdném řešení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.