Nejste přihlášen/a.
Chci se zeptat zda je možno dát důtku či vytýkací dopis podřízené nastoupivší cca před půl rokem na naše pracoviště, práci odvádí v přádku, ale začala se chovat ke mě jako ke své nadřízené velmi arogantně, nekomunikuje, přehlíží mě, chová se ke mě a některým spolupracovnicím povýšeně, zvyšuje na mě i na některé z nich bezdůvodně hlas, pošklebuje se , dává najevo svou tzv.nadřazenost...pomlouvá mě před dalšími a začíná rozkládat kolektiv doposud fungující cca 20 let a dobře spolupracující. Prostě chová se jako psychopat. Již na dřívějším pracovišti měla tyto problémy, terorizovala své podřízené, kteří kvůli ní dali výpověď. Děkuji za radu
V tomto případě je vhodná reorganizace a její stůl přemístit z dosahu ostatních kolegů na tzv. detašované pracoviště. Prostě ji odstěhovat do nějakého kamrlíku, prádelny, pod schody, úklidové místnosti, sklepa apod.
Říká se tomu bossing, ale jako nadřízená se divím, že si s tím nedokážete poradit. Také by ji měl dát celý kolektiv najevo, že by se měla nad svým chováním zamyslet.
Bossing je, když nadřízená šikanuje podřízenou a to není tento případ. K bussovi - Já si myslím, že ona se ze začátku dokonale přetvařovala, snažila se Vám vetřít do přízně a zalichotit kolegům, proto jste její chování neprokoukli. Patolízalství je jejich styl. To umějí takoví lidé. Je to tak? Pokud by tomu tak nebylo, už by tam s vámi asi nebyla.
k bussovi - Možná tu informaci tazatelka zjistila až později, že dělala problémy i na dřívějším pracovišti. Až když začala být problémová, si to zjistila. Asi je tak "oblbla" na pohovoru a ve zkušebce, že je nenapadlo si zjišťovat informace z předešlého zaměstnání. Třeba se mýlím, ale mohlo by to tak být.
Asi se Vám nebude má odpověď líbit .Píšete,že se chová k Vám arogantně,přehlíží,nekomunikuje ap. Při prvním takovém chování bych si ji vzala bokem a jasně jí dala najevo kdo tady "velí". Znáte to přísloví: Lidé se ke mně chovají tak,jak jim dovolím.Domluvit, písemnou důtku, s tím pokud se chování nezmění tak jí dát výpověď. Vždy se nějaká klička najde aby jste měla důvod se jí zbavit. Např. jí zadat práci kterou nebude schopna zvládnout ap. Pokud si nadřízený neporadí se svými lidmi tak je něco mooooc špatně. A u koho asi? Zamyslete se..
Souhlas s příspěvkem nade mnou
Děkuji, souhlasím s vámi. Kdo "tady velí" jsem ji již samozřejmě několikrát dala nejevo v pohovoru s ní. Můj dotaz zněl pouze zda zaslat vytýkací dopis, či udělit důtku. Vidím, že jsem rozpoutala poměrně velkou diskuzi z které vycházím jako celkem neschopná vedoucí, která doposud pouze čekala na rady okolí a sama nic neudělala.
Přesto všem děkujiza příspěvky se sdělením, že jsem již vykonala potřebné závěrečné kroky. Zdravím Hela
Jako vedoucí pracovník znáte zákoník práce, když měla problémy, proč jste ji braly? Zná zákoník práce "důtku"? Kdy lze dát výpovědˇ je dané. Též kdy lze písemně upozornit ...
No a proč jste se na bývalých pracovištích nepoptávali? Je toto důvodem k výpovědi? Bude asi třeba se poradit aspoň s dobrým personalistou, ať neuděláte kix.
Jste šéfka... máte možnost, pohovor u kafe, pohovor v stylu nad a pod řízený a taky ji můžete vykopat pro cokoli, nebo dotyčná má pravdu a vy jste "jen šéfka" ...
Dobrý den, přesně pro tohle známá v práci vydrží jen do zkušební doby, je hodně sebevědomá "roztahovačná" všem hned řekne pravdu - v prvním měsíci řekně že to neudělá, že už jde domu, že tamto - i když to bylo součástí její práce v popise práce nemá. Je hodně od rány, drzá... No vždy jí vyhodili pro nadbytečnost - ona to ale vypráví tak, jako, že oni jsou ti blbí, že se jí zbavili, chybu nevidí v sobě
To je to samé - pravdu má vždy ona - ostatní jsou "blbí". Díky všem za odpovědi lépe se mi bude nepříjemná situace řešit.
Nic se neděje samo o sobě a zřejmě jste jí k tomu dala podnět. Jako vedoucí jste asi selhala. To se stává a upozorňovací dopis od vás pro její chování je trapné.
Jendo to se pleteš není to tom že by se nic nedělo jen tak je to o tom že někteří lidé si myslí že sou pupkem světa a že arogancí si vymohou vše a s takovejm je třeba dát hned jasně najevo jak se mají chovat a pokud to nepochopí tak at si to dou zkusit o dům dál
speciálně já sem vyloženě alergickej na panovačný a hysterický osoby a proto se netlačim u nás do vedoucích funkcí neb by tam půlka lidí dávno nedělala
a věř že i jako pouhý pracují mám respekt i svých nadřízených de jen o to si nenechat sr...t na hlavu
Já si myslím, že byste měla napsat nějaký vytýkací dopis, pozvat svou podřízenou na pohovor a mezi čtyřma očima jí říci, co máte na srdci. Když se bude cukat, dopis ji dát, kopii založit a informovat nadřízené. Může se stát, že až pohár přeteče a vy se jí budete chtít zbavit, budete mít důkaz, že se nejedná o chvilkové rozhodnutí, ale déle trvající problém. Jinak by se mohlo stát, že ona bude tvrdit, že jste jí nic nevytkla, s její prací byla spokojená a svou spokojenost jste i finančně ohodnotila. V podstatě bude mít pravdu. Musíte začít řešit, ikdyž se vám do toho vůbec nechce.
Asi jste šéfka, co chce být hodná a nedělat na pracovišti dusno.Bohužel, někteří si toho nepovažují a vůbec jim nedochází, že mohou dělat na pracovišti, kde to bude stokrát horší. Měla jsem to jednou také tak a dlouho jsem přemýšlela, co dotyčné říci. Ale pak mi stačilo jedno. Oficiálně si podřízeného zavolat a říci ma rovinu, co se mi konkrétně nelíbí s tím, že příště to bude už písemně. Věřte, stačilo to. Ale musím říci, že mě to vytýkání dělalo problém také.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.