Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Že by karpály?

Od: martinaa* odpovědí: 19 změna:

Krásný den přeji, už pár dní mě sem tam pobolívalo zápěstí... ale od včerejšího večera je to teda masakr. Začalo to zničehonic odpoledne. Když ohnu zápěstí, šlehne to od vnitřní hrany zápěstí přes to měkké místo mezi palcem a ukazováčkem až do palce. V klidu nepříjemně tupá bolest spodního kosti pod palcem (až skoro u zápěstí), dneska jsem měla problém řadit, neudržím plný hrnek, stisknout kliku, zapnout zip u boty nebo pokus udělat klik provází ostrá bolest.

Má někdo zkušenost s karpály? Připadám si na to ještě mladá... nebo že by skřípnutý nerv?

Díky za tipy, docela mě to omezuje :(.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iv®
hodnocení

2x
Zdravím, nevím tedy kolik Vám je, ale mě karpal potrápil v 33. Karpal je velmi bolestivý, ale je to intenzivní neprestavajici bolest. Já měla chuť ruku useknout a vyhodit, nejhorší bylo pustit ruku dolů, musela jsem ji nosit nahoře nad hlavou, bez legrace. A nic jsem do ruky neuchopila. Nejlépe je jít k lékaři ten pozná co to je. Možná Vás teprve začíná zlobit, a nebo jen premozene zápěstí... Po rtg nebo ultrazvuku budete moudřejší.
martinaa*
hodnocení

Děkuji, je mi jasný, že nejlíp logicky odpoví doktor. U kterého jsem byla před měsícem, protože řešíme záněty svalu a počátky patních ostruh. :( Chjo, pak nemá být člověk za hypochondra.

doplněno 09.12.15 17:02:

Budu doufat :( Děkuji.

iv®
Mě když to chytlo tak jsem o nějakém karpale vůbec nevěděla, řekl mi to až lékař, naštěstí to odeznelo po klidu a následné rehabilitaci... Operaci jsem se tehdy vyhla... Přeji ať to jsou třeba jen natažené svaly...

pohanka*
hodnocení

2x

Marti a jdou vám sevřít prsty? Měla jsem na jaře, šílená ostrá bolest, také jsem myslela, že karpály, ale bylo to namožené z úklidu /knihovna/.

Zamysli se, jestli jsi hodně před vánocemi negruntovala, nedělala těsta a tak podobně. Určitě namazat nějakou mastičkou na svalové, šlachové bolesti /Fastumgel apod./, znehybnit dát do šátku a pověsit na krk. Mě to přešlo až za měsíc, od té doby klid a to jsem tento týden kopala krumpáčem ven pařez. Doktor /ortoped/ mě na to dal jeho ,,zázračnou mastičku,, a sestřička hezky zavázala.

martinaa*
hodnocení

Zdravím, prsty sevřu normálně (až když hodně roztáhnu, tak bolí kloub palce, jinak ok). Žádný velký úklid, akorát včera náročnější trénink (nicméně to bolelo už předtím, kliky jsem šidila). Fastumgelem jsem to natřela, přes noc ok, ale ráno řazení, otevírání a odemykání dveří, děs. Všude, kde je potřeba vyvinout tlak, tak to bolí.

Nestrašte s měsícem... :(, vánoční úklid sice ještě nezačal, ale čeká mě spousta hraní na klavír... já chci taky zázračnou mastičku. :) Zkusím tu z marihuany, ta je na všechno :).

pohanka*

Doktor říkal, že jsem přetížila nějakou šlachu, krutá bolest byla 4-5 dní, ale pak jsem ruku šetřila ty tři týdny, protože malinko pobolívala a chtěla jsem být zdravá na zahrádku. Když jsem k němu přišla, že to budou asi karpály, tak mě hnal, nojo, každej si něco přečte na internetu, no nešlo mu to pod fousy. Nemají to rádi, když si dopředu stanovíme diagnozu.*klik*

Ale chce to mít ruku v klidu, nic nedělat!

hodnocení

1x

Tak já jsem ani o žádné podložce pro "myš" neměla ani tušení a začalo mne strašně bolet zápěstí. A to opravdu nejsem u počítače nějak dlouho za den. Jedna kolegině tady z poradny mi poradila tu podložku, doporučuji si ji koupit. Ale pozor, nekupujte tu co má jen jeden výstupek, nevím jak to nazvat, ale tu, co má dva a uprostřed je taková prohlubeň. Zápěstí si přesně "sedne" mezi ně. Mně se teda ulevilo okamžitě. Ale neměla jsem až takové bolesti, jak popisujete. Ta podložka vypadá jako prsatá slečna a mezi ta prsa se položí zápěstí. Jiný dizain na ty dva silikoné výstupky neexistuje. Prý...

Posílám foto.

Že by karpály?
martinaa*
hodnocení

Děkuji, plánuji ji koupit v nejbližších dnech. Třeba seženu i bez prsatice ;). Dneska je to lepší, tak snad to fakt je jen přetažené.

Zkuste to a pak mi písněte. Já sháněla a nenašla. Až jsem se dokonce někde v legraci zeptala, proč to nedělají také s pánským přirozením. Také mají kluci dvě kulky...*smich* proč to vždycky musí "odnést" jenom ženské vnady. Ale opravdu jsem s tím velice spokojena. Ruka mne opravdu nebolí. A je to hodně příjemné když si člověk položí to zápěstí mezi ta prsa...

zwiki*
hodnocení

0x

Dobrý den.Nesmíte trávit většinu času u PC.A budete mít klid.

martinaa*
hodnocení

Zdravím, netrávím ;). Pokud ano, tak většinou sleduji filmy a sice klikám, ale nijak extra.

ria*
hodnocení

0x

Dobrý den, babička byla švadlena a postihlo jí to až kolem 50-ti - operace.. Nepracujete hodně s myší s položenou rukou na stole?

doplněno 09.12.15 18:05:

aha - taky bych si mohla přečíst odpovědi nade mnou : ) mohlo by to být cokoliv, klidně to může zase přejít zkuste ledovat a doktora :)

martinaa*
hodnocení

Zdravím, otázka je, co je hodně. :) K myši nemám žádnou podložku, tak mě napadlo, jestli to není špatně...

Zdravím, Martino. Přítele chytla taky bolest zápěstí, teď nedávno. Myslel si, že je to namožené, šel k obvoďačce, ta mu řekla karpál, poslala ho do špitálu. Tam mu udělali rentgen a oznámili, že je to krevní sraženina. Odstranili ji takovou velkou jehlou, dali mu prášky na ředění krve a obvázali. Musí mít klid na tu ruku. Já jen, že jsem si na to tak vzpomněla, jak jsem četla tvůj dotaz. Ty asi nebudeš případ jak můj přítel, měl to zápěstí slušně nateklé, a celá dlaň ho mravenčila a byla studená. Každopádně jestli chceš vědět, co ti je s nějakou tou jistotou, tak rovnou do špitálu, ne k obvoďákovi, ten ví hovno.

martinaa*
hodnocení

Díky, já mám obvoďáka super, ale není to samozřejmě nemocniční lékař s rentgenem a všema hejblátkama, že jo ;).

Není to nateklý, nemravenčí, není studená. Jen to prostě v určitých úhlech a při zátěži bolí. Máti má to samý (na "pohled"), chodí s tím k doktorovi a prý nějaký zánět u kloubu a přetížený kloub od pc, ale ona taky pracuje víc jak 8h denně s počítačem, což já ne. :(

doplněno 09.12.15 20:24:

Teď jsem mluvila se svou trenérkou, která je zároveň fyzioterapeut, masér a vyzná se v bylinkách. Podle ní to je zánět šlachy z přetížení... což je skoro to samé, co mám na nohách. Netuším, co dělám špatně. :(

pohanka*

Doporučuji jít nejdříve k obvodnímu, ten napíše výměnný poukaz a doporučí odborného lékaře. Takto by měl být správný postup. Odborný lékař potom napíše výsledek vyšetření a buďto si Vás nechá na další léčbu, nebo předá zpět na obvod. Oni ty papíry taky potřebují a musí být krytí. Když se stane úraz mimo pracovní dobu, tak se samozřejmě obvoďák vynechá a jede se přímo na pohotovost, nebo do nemocnice. Jak mají v nemocnici zrengenovat člověka, když o něm nic nevědí a všechno od zápisu musí dělat nemocnice, když se obvodní úmyslně vynechá? Já si myslím, že to je zbytečné zatěžování personálu, místo aby již rovnou rentgenovali, nebo léčili. Mám trochu jiný názor oproti Anzionce.

Marti, já jsem také přerovnala knihovnu bez problémů a i dělám jiné práce a bylo to jak blesk z čistého nebe.

martinaa*
hodnocení

Nebyl by nejlepší ortoped? Teď k němu chodím, ale aby mě fakt neměl za blbce.

pohanka*

Ano, píšu to v prvém příspěvku. Obvodní mě hned poslal k ortopedovi. Takže to s ním prober, jinam nechoď. No na ty ostruhy, když nic nepomůže, tak si na jaře vzpomeň a dej si desetidenní teplou kůru z listů bezinky. Pokud ti přes zimu nic nezabere.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj.

Hele holky, kdyby ten pinďour byl v erekci, tak by vám na tom stole pod rukou překážel. A na zvadlýho by jste se asi koukat nechtěly.Taky mám slečnu s vnadama. V provedení kozidržky v gepardím dyzajnu. A dáma má černý AXE klobouk. Dostal jsem to od dealera a používám to. Ty karpály zlobí od počátku dlaně, vnitřkem zápěstí až někam k lokti. Nejhorší je, když se těma rukama musí dělák živit. Kámoš taky trpěl, ale nějak to nechal odpočinout a tak mu to polevilo. Operace mají asi 50ti% úspěšnost. Moc se mu do ní nechce. Pochopitelně. Dělají to prý nejen ve Vysokém nad Jizerou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]