Nejste přihlášen/a.
Ahoj, poprvé mi byl položen dotaz, "Co si přeješ pod stromeček?", trochu jinak a já nevím jak se k tomu mám postavit. Otázka byla položena (neuvedu přesně) "Pošli mi co nejdřív odkaz co chceš koupit pod stromek, ať to příjde před Štědrým dnem."
Vánoce v naší rodině moc nefungovaly na tom kdo si co přeje a to tam bude mít. Ani jsme moc nemluvili o tom kdo co chce. A teď, v mých 18 letech mi byl položen dotaz zcela vážně. Mám si vybrat dárek a poslat odkaz a on to koupí. A jelikož nejsem zvyklý na takové řešení, nevím co si mám vybrat a co si opravdu přeji.
Asi mi dochází proč to děda takhle řeší. Prarodiče pomáhali finančně hodně rodičům aby mohli zaplatit všechny věci kolem mého sourozence (dluhy a sportovní kariéru) a během asi dvou let se nějak zapomínalo na mě.
Jsem velice rád, že mi to děda naznačil, že tu jsem taky a že mi chce koupit něco co si opravdu přeji.
Otázka je také to, jestli je nevhodné se ho zeptat jakou nejvyšší cenu si představuje. Nechci, aby to vypadalo, že využiji maxima co mi nabízí.
Nerad bych tuhle příležitost špatně využil, že si budu přát něco co si mohu koupit během roku. Opravdu si nad tím lámu hlavu. Určitě bych chtěl něco, co využiji v budoucích letech studia, kdy mě čeká i přestěhování kvůli studiu a budu od svého zázemí daleko.
Děkuji,
Neold
Podle posledního odstavce to trochu vypadá, že pomýšlíte na dárek v řádu tisíců korun. Ale mohu se mýlit. Kdyby se ale mělo jednat o skromnější dárek, asi bych dědečka vyzvala, aby zaslal dárkový poukaz pro určitý obchod. Sice se tu nedávno konstatovalo, že tyto dárkové poukazy nejsou ideální, ale co je ideální? Dědeček se pak může rozhodnout. Možná pošle jeden, možná tři... Samotná otázka "dědo, za kolik to chceš koupit?" se mi v souvislosti s Vánocemi nelíbí.
Nebo bych dědu vyzvala, aby teď koupil nějakou maličkost, že větší dárek vyberete později společně.
Je jasné, že dárky- poukazy nemají své kouzlo, ale částečně splní ten "úkol". V naší rodině se už dávno zavedlo, že vánoční dárky pro velké děti a dospělé jsou jen symbolické, ale alespoň trochu jako překvapení. Finanční záležitosti a nákupy hodnotnějších věcí řešíme během roku.
Já naprosto souhlasím s Bimbam. Navíc, ten dárkový poukaz, finanční výši bych nechala na něm. A ještě bych požádala o jeden dárek. A to, kdybyste mohli strávit odpoledne a večer spolu. Kdyby tě dědeček vzal na večeři nebo na "jedno" nebo procházku vánočními trhy, abyste spolu mohli pobýt jen vy dva, popovídat si a něco se o sobě dozvědět. Věřím, že to by byl, pro vás oba, nezapomenutelný čas.
Děda je moderní a využívá nakupování přes internet. Což se mi líbí. Nepřipadá mi to v dnešní době nijak divné. Rovněž chápe mezi vámi dvěma generační předěl, a ví, že co by se líbilo jemu, nemusí se líbit vám. Váš děda ja kabrňák! Opravdu klobouk dolů.
Vykašlete se "na budoucí leta studia". Mezitím, že bude ještě spoustu vánoc a narozenin. Přejte si něco, abyste měl na dědu vzpomínku. Třeba nějakou knížku, kterou Vám podepíše. Nebo něco, co sbíráte. Neptejte se ho na cenu, vyberte si něco max do 1000 Kč, a uvidíte. Děda třeba sám řekne - vyber si ještě něco. Ale mně přijde dárek do 1000 adekvátní.
Jinak pokud mám mluvit sama za sebe, tak já bych chtěla nějakou společnou fotku s dědou. V pěkném rámečku. Já dědečky nikdy neměla (jeden zemřel v koncentráku a druhý ještě než jsem se narodila), takže jsem dědy vždy postrádala. Společná fotka s dědou - to je památka na celý život
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.