Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Předčasné zrušení smlouvy na DPP

Od: charliebad* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

uzavřel jsem smlouvu na dva měsíce na DPP a rád bych nyní z práce odešel. Je to možné? Někdo mi tvrdí, že DPP lze vypovědět bez udání důvodu ihned, někdo, že je výpovědní lhůta patnáct dní a někdo, že pokud ve smlouvě není nic o zrušení(což v mojí není) tak musím ty dva měsíce odpracovat. Poradí mi někdo jak to tedy doopravdy je?

Díky :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

4x

" Okamžitá výpověď"neexistuje.

Poslední novela zákoníku práce (platí od října t.r.)

uvádí 15 denní výpovědn/....

rocco*
hodnocení

0x

Samozřejmě je to možné, ale mějte na paměti, že jste se zavázal na 2. měsíce a může to mít své následky ( náhrada škody, sehnat si za sebe náhradu, atd..). Hodně záleží jak je smlouva postavená. Výpověď každopádně podejte písemně, nebo běžte do uplynutí lhůty marodit.

iz*

Rocco, to není pravda, proč tazatele zbytečně strašíte?!?

Zaměstnanec má právo dát výpověď kdykoliv,

z jakéhokoliv důvodu nebo bez uvedení důvodu.

Není povinen "za sebe shánět náhradu" a pokud dodží výpovědní dobu, nezpůsobí zaměstnavateli žádnou škodu.

Nesouhlasím ani s Vaší "radou" ohledně "marodění".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]