Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zástavní právo exekutorské

Od: magdon® odpovědí: 4 změna:

Nedávno jsem v povinné dražbě koupil pozemek, na který bylo v průběhu exekuce zřízeno "Zástavní právo exekutorské". Pozemek jsem řádně a včas zaplatil, zápis do katastru byl bez problémů uskutečněn. Takže jsem legální plnohodnotný majitel. Přesto v záznamu katastrálního úřadu nadále zůstal zápis, že na koupeném a přepsaném pozemku vázne ono zástavní právo exekutorské. Na Internetu jsem našel spoustu informací a je mi celkem jasné, co to je. Taky jsem se dočetl, že s výmazem tohoto zápisu je to složité, protože jsou určité mezery v zákoně, konkrétně v NOZ (což mě vůbec nepřekvapuje). Nikde jsem se ale nedočetl, co to konkrétně znamená pro mě, jakožto nového vlastníka.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

katastr
hodnocení

0x

A proběhlo již rozvrhové řízení po vydražení nemovitosti? Dostal jste jako vydražitel usnesení o rozvrhu? Teprve po nabytí právní moci usnesení o rozvrhu zasílá exekutor KÚ sdělení, že zástav. práva zanikla a KÚ je vymaže.

hodnocení

Aha, tak to jsem zatím neobdržel. Jen jsem dneska dostal z KÚ "Vyrozumění o provedeném vkladu do katastru". Je to 6 stránek popsaných snad milionem čísel a údajů, ve kterých se nevyznám. Proto bych chtěl vysvětlit, jestli a jak mě takový zápis v katastru nějak omezuje, či zavazuje. Abych případně něco neprošvihl.

doplněno 08.12.15 13:49:

Tak jo, díky. Jestli jsem to dobře pochopil, pokud nemám v úmyslu pozemek prodat, v podstatě mě to nijak neomezuje a nezbývá než čekat, až si to úřady spolu dořeší. Případně osobně požádat KU o výmaz.

katastr
katastr

Rádo se stalo. Asi se připravte se na delší časové údobí. My jsme vydražili nemovitost na jaře loňského roku a výmaz ex. zástav. práva byl proveden až v lednu 2015.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]