Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny,
Rád bych Vás poprosil o radu jak bych se měl omluvit své přítelkyni. Včera jsem nechtěně řekl co ji hodně zabolelo... Byli jsme v McDonaldě, abychom se najedli. Když jsme tam stáli a vybrali si, tak já jsem ji řekl že ať to koupí ona. Myslel jsem to ze srandy, no ona to vzala trošku víc osobně a ne ze srandy. Vím že jsem totální vůl... Ví jakou jsem měl před ní přítelkyni, co ze mě jenom tahala peníze. Teď si příde i ona taková, při tom to tak vůbec není. Sám jsem ji pozval že se půjdem najíst. V autě se mi rozbrečela, že nechce být jako bejvalá, že už nic odemě nechce, dokonce ani vozit domů autem. Vážně jsem to tak nemyslel, vždy rád jsem ji něco koupil nebo odvezl domů autem, abych byl s ní i o těch pár minut navíc. Příjmu každou radu jak se omluvit a aby taky znova přijala to že ji chci zvát někam apod. Děkuju
Jak se omluvit Vám neporadím, neznám Vaší přítelkyni,ani nevím, jak moc se milujete. Jen bych chtěl varovat: jestli je až tak citlivá a vztahovačná, že jí tohle rozhodí, dobře si ten vztah rozmyslete. Pokud s ní zůstanete, připravte se na to, že budete celý život ve střehu, abyste náhodou neřekl něco, co by se jí mohlo dotknout. Před každou větou budete muset přemýšlet, jestli by se náhodou třeba nedala vyložit jinak, než jste myslel. To není jednoduché a dřív, nebo později přijdete o nervy. A věřte, že vím, o čem píšu.
Myslím, že jste to ze srandy neřekl. Je ve Vás zakořeněná předešlá špatná zkušenost a dal jste to najevo své přítelkyni v nevhodnou chvíli. Ale zamyslete se nad její reakcí... Pokud jste se chtěl dozvědět, jak zareaguje a jak to přijme, už to víte. Asi by bylo dobré promluvit si spolu a domluvit se na tom, že se budete v placení střídat, nebo si budete platit každý své. Ovšem pokud ji někam pozvete Vy, je trapné chtít po slečně, aby zaplatila. Škoda, že nebyla tak pohotová a neřekla Vám, že si zaplatí svoji útratu a Vy si zaplaťte tu svoji. No, zkuste říci jednoduše - promiň. Moc to nerozmazávejte a určitě neříkejte, že jste to myslel ze srandy. Měl byste jí dát čas, třeba to stráví. Bylo to od Vás neomalené a chápu, že to slečnu ponížilo. Názory na to mohou být ale různé.
Tento popblém by nemusel nastat, pokud byste své nynější přítelkyni nevykládal o své ex. To se nedělá. Nyní můžete pouze koupit květinu (jednu, ne kytici, aby vám jí neomlátila o hlavu) a říci kouzelné slůvko PROMIŇ a dále si určit pravidla v placení čehokoliv. Ne, že nastavíte pravidla. Myslím tím dohodu vás dvou.
No tak pravda, pořádnou botu jste udělal už ve chvíli, kdy jste vaší přítelkyni vykládal o vaší ex. Vykládal jste, jak to s ní bylo strašný a jak z vás tahala peníze. To se prostě nedělá a sám dobře vidíte proč.
A jak se omluvit? Přitisknout k sobě, dát pusu na tvář a říct :
Nezlob se. Já jsem to tak nemyslel. Já už budu hodnej. Pojď, půjdeme spolu ven.
Figurku, to "já už budu hodnej" je ošemetný. Pak se tím slečna může začít ohánět, že to slíbil, že to řekl, a použít to při každým dalším uražení se...
jj, jsou takové semetriky. Začnou ječet, brečet a trpce vyčítat něco, co se událo před měsíci nebo dávno před léty. Proti takovým není obrana.
Proto ke svému prvnímu příspěvku přidávám tento doplněk :
Kdyby slečna moji pokornou omluvu nevzala, ba naopak kdyby ji začala používat proti mě, kdyby se urážela i nadále a kdyby mě zkoušela tlačit ke zdi kvůli něčemu co jsem řekl někdy před měsícem nebo před půlrokem, pak bych pro ni měl jinou odpověď. Zkuste uhodnou jakou.
Ahoj, moje osobní zkušenost..
většinou si přitáhneme partnera se kterým máme společná citlivá místa-jakási zranění z minulých vztahů a z dětství...
Je to evidentně citlivé místo vás obou a ty ses do něj trefil...Pokud je tvoje přítelkyně inteligentní a ne sebelítostivá , jistě to pochopí ! a pokud to spolu myslíte vážně-nestyďte se navštívit terapeuta ...ušetříte si zbytečné "tanečky" kolem "horké kaše" a už předem budete vědět, jak se dotýkat citlivě svých zranění (otevřených ran), které potřebují spíše léčit než je jitřit..
PS: poslední roky se věnuji tzv, partnerským konstelacím-zpočátku to vypadalo jen jako divadlo-hra, ale hodně mně to pomohlo-mně i mým přátelům...
a neboj se a dej své přítelkyni naše zkušenosti klidně přečíst
Před pár lety jsem byla stejná. Tehdy mi bylo 24 a upřímně mně rozbrečelo, když mi kluk řekl něco podobného. Teď je mi 32, dvě děti s tím partnerem a zpětně se tomu můžu jen smát. Co na to říct (i na své tehdejší chování)? Rozmazlenost, mladická naivita řešit kraviny. Tím chci říct, že to holka také dost přehnala. Nicméně ty ji na rovinu řekni, že tě to mrzí a hlavně, že jsi to tak nemyslel. Pokud není kr.va, tak to pochopí. Pokud chce dělat scénu z takové kraviny, tak ať, ale bez tebe. Jde vidět, že tebe to mrzí, takže ty máš svědomí čisté. Důležité je uvědomit si chybu, což ty jsi udělal. Vzmuž se, už to neřeš, ať se i holka zamyslí.
Tvůj vlastní egoistický pohled tě dostal do ouzkých, celkem sis nahrál na čumák a bude dlouho trvat něž se vybruslíš, jen proto,že myšlenka rychlejší jazyku nebyla. Netlač na pilu, čekej, pokud to tvá kámoška dá, budete v klidu. Znáš - mlčeti - zlato?
Vas dotaz jsem cetla uz vcera a nejak mi zustal v hlave.. No, jeji reakce je samozrejme prehnana a dost, ale trosku ji i rozumim, ale nevim jaka vase pritelkyne je v realu a vzdy je vse o tom toho konkretniho clovek znat nez nekoho "soudim".. Muj posledni vztah na volno byl s nynejsim manzelem a nedokazu si predstavit, ze si na zacatku naseho vztahu dela podobnou "legraci".. Legracky tohoto typu si ze me dela ted casto, ale zname se uz asi 14 let, kdy uz neni nic co na sobe nezname a vime co si z muzeme k sobe dovolit.. Na zacatku vztahu byt vy muj chlap, tak by me to asi taky trosku zarazilo.. Urcite bych se z toho nehroutila do place jako vase pritelkyne, ale nevim nakolik se vy dva znate a jestli si takovou legraci muzte vzajemne k sobe dovolit.. Na zacatku vztahu bych jen zapla majak, ze mi tady neco nehraje a pozor na tebe.. Nicmene me zvot naucil, ze komunikace je omega vseho a tohle je fakt prkotina, takze ji to reknete jak to citite a pokud je naldna na vasi strunu, tak t snad pochopi a nebude z toho delat vedu..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.