Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezisková organizace - založení

Od: peterka odpovědí: 6 změna:

Dobrý den ,

mám konkrétní kontakty na lidi z Afriky , kteří jsou zapojeni v tamním projektu budování a provozu škol. Mám dotaz , zda mohu a za jakých podmínek založit spolek či organizaci pro pomoc v Africe. Bude to nezisková organizace? Je takový projekt státem dotován? Kde dostanu ty správně informace? Spadá to pod nějaké ministerstvo?

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

1) Podívejte se do té vaší Afriky, co jsme tím dovozem dobra způsobili. Já jsem tam byl, viděl jsem to na vlastní oči.

2) Nikdo mi nevymluví, že účelem mnoha těchto neziskovek je být přisátý na cecku státu a dojit, dokud to jde.

Po tom, co neziskovky aktuálně předvádí, jsem zrušil veškeré mé příspěvky na charitu.

Souhlasím,u nás je také moře potřebných lidí.Já třeba přispívám konkrétním lidem,útulkům,domovům,nikdy přes žádnou organizaci.

pohanka*
hodnocení

0x

To je snad provokace. Neziskovek je již tady víc než dost.

buss

Ale jsou-li ziskové, mají zdroje, umí prachy sehnat, kape z nich, furt se vyplatí je zakládat. Ne ze všeho platí daně. Vždy pod něco spadají, nemohou viset ve vzduchu, vznikají na základě zákona.

pohanka*

Vím jenom, že ziskové organizace mohou být akciové společnosti, s.r.o., veřejné obchodní společnosti...

hodnocení

0x

Přesně, jak píše Uška. Proč do Afriky, proč pomáhat právě tam? V naší republice nejsou snad lidé, kteří by pomoc potřebovali? Mámy samoživitelky, děti, které si nemohou dovolit oběd ve školní jídelně, postižené děti na vozíčcích, nemocné děti, na které se potupně musí sbírat víčka, zatímco zraněné ukrajinské vojáky jsme si přivezli letadlem a zdarma u nás léčili? A když zajdu ještě dál, jsou tady zvířecí útulky, dětské domovy, nebo dokonce i bezdomovci. Ne všichni si svůj stav zavinili sami a byli by jistě vděčni. I když i mezi bezdomovci jsou kujóni /jako všude/.

V poslanecké sněmovně se letos zvyšovaly platy. Nejnižší navýšení bylo prý o 9.000 Kč /měsíčně, abychom si rozuměli/. Důchodcům přidali 40 korun! Pokud nějaká babča vdova žije už sama, platí nájem, inkaso, léky, co jí zbyde na jídlo? Taková by pomoc jistě uvítala.

Proto si myslím, že když už chcete skutečně konat dobrodiní, měla byste se nejprve porozhlédnout po naší české kotlině, co kdo potřebuje. Bližší košile než kabát, tedy bližší našinec, než afričan.

Nemám nic proti černochům, ale pomáhala bych až tehdy, když by bylo u nás v Česku všechno v pořádku. Nemusel by to být přímo blahobyt, ale slušný život. A to všude není a ještě dlouho nebude. Kdoví, jestli někdy ano.

Navíc, neziskovek je u nás už jako hub po dešti, měla jsem tu čest, seznámit se, jak to v jedné z nich chodí. Vedení je spokojené, zajištěné a vysmáté, to ostatní nestojí za nic. Přesto netvrdím, že jsou takové všechny. Jaga.

doplněno 05.01.16 07:29:

Omlouvám se, nebyla to Uška, s kým souhlasím, ale Mareček, přehlídla jsem to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]