Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dárkové karty

Od: slzicka* odpovědí: 6 změna:

Kupujete někomu na Vánoce dárkovou kartu do nějakého obchodu?

Vidíte v těch kartách nějakou výhodu? Já jsem asi nepochopila jejich smysl, v podstatě nutím obdarovaného, aby si něco koupil v daném obchodě, a co když se mu tam nic nebude líbit? Dám za ni 500 a je na ni 500, takže ani takto není bonusovaná, tak k čemu ty karty teda jsou?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

1x

Když se tak podíváte po obchodech a po bytě, krámy, krámy, zase krámy. Co s tím? Někdo to vyrobil, nějaké přírodní zdroje se na to spotřebovaly, pak na to sedá prach a v konečné fázi se vše vyhodí do popelnice a na skládku. Až budete po rodinných příslušnících likvidovat byt, tak pochopíte.

Dárky měly smysl, před desítkami lety, kdy nikdo toho moc nevlastnil a všechno bylo potřeba. Dnes si akorát zaneřádíte byt.

Dárky ano pro děti. Ale dospělí by si mohli dávat již domluvené potřebné věci - dárky, výše uváděné nabité karty obchodů, nebo nic, pouze spolu strávit hezké a klidné chvíle.

uska*

Souhlas strakatý pejsku. V domě již krámy nemám neboť jsem se stěhovala do menšího domku, děti mají své rodiny a bylo neuvěřitelné, co člověk za život nasbírá a nejhorší rozhodnutí - co s tím? Já pozvala domů charitu a vybrali si, určitě odvezli 75% pro mne již nepotřebných věcí.

Dárky jen dětem a mezi dospěláky si dáváme pokázky, ale jen do těch obchodů, co obdarovaný chodí. Dále jsou to lístky na koncert či divadla dle oblíbenosti., dobíjecí karta do Wellness centra. Zakázali jsme si kupovat mezi sebou hmotné dárky, každý toho má doma habakuk. Ale i na vánoce mám radost z řezané kytice.

hodnocení

1x

Na druhou stranu, pokud koupíš věc, tak nutíš obdarovaného aby přijal něco, co se mu třeba nelíbí nebo nepotřebuje. Dárková karta je dobrý kompromis mezi věcným dárkem a penězi (ne že bych ji pod stromečkem chtěl :) ).

Vřelý souhlas s jetro® *palec* 2x jsem dávala dárkovou kartu. Do IKEA, o které jsem věděla, že mladí mají rádi vybavení bytu tohoto typu. A zavděčila jsem se. Navíc, karta platí neomezeně, takže je jen na příjemci, kdy si věc, která se mu líbí nebo kterou potřebuje, vybere.

hodnocení

0x

Já je kupuji babičce. Jen v obchodech, kde vím, že si tam něco vybere. Babi si vždycky ráda koupí knížku (=> knihkupectví) nebo něco na turistiku nebo lyže (=> Hudy apod.), takže tam se nejde netrefit. My jsme rádi, že nevybereme špatně a ona je ráda, že si může sama vybrat. Babi je praktický člověk a zároveň neumí vyhazovat, tak nesnáší věci, které neužije. Špatných dárků už bylo plno, tak už (pokud nemám impuls, že chce něco konkrétního) kupuji jen poukázky.

hodnocení

0x

Možná tu rozproudím bouřlivou diskusi, ale já trvám na tom, že dárek nemá být o penězích (což v případě dárkové karty je). Ne, že bych nebyl rád, kdybych dostal takovou kartu (nebo hotovost), ale není to opravdový dárek. Pomyslel bych si, že už asi darujícímu nestojím ani za trochu zamyšlení, co mi dát. Dárkem mám obdarovaného potěšit, mile překvapit. Kartou ho asi nepřekvapím, zvlášť když jí dostává pravidelně.

Ač už nepatřím zrovna k nejmladším :(, dostal jsem před časem k vánocům růžovou, bakelitovou létající krávu (visí na vlasci, má křídla, a skutečně létá). Je to neskutečná hovadina, ale měl jsem z tohodle dárku obrovskou radost. Mám jí dodnes a občas jí nechám prolétnout po předsíni *smich*. Na ostatní "praktické" dárky, co jsem tehdy dostal jsem už dávno zapomněl *nevi*. Myslím, že kdybych dostal kartu, po pár letech už bych si ani nevzpomněl, co jsem si za ní vlastně koupil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]