Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik může mít důchod?

Od: lilil odpovědí: 5 změna:

Jedna stará pani, které je dnes 72 roků si stále stěžuje, že má malý důchod. Je mi hloupé se jí ptát na výši, proto se ptám Vás kolik může být nejnižší důchod vzhledem k jejím rokům?

doplněno 06.12.15 13:53:

tato dříve pracovala v totalitě jako švadlena, a poté měla živnost také na tuto činnost a zřejmě asi mnoho nepřiznávala když teď brečí že má málo peněz.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Pracuji se starými lidmi už nějakou dobu.Nikdy si nestěžovaly babičky,které měly sakra malý důchod,ale ty s tím větším často...:)

hodnocení

1x

Bylo by hloupé, kdybyste se jen tak zeptala, ale když pořád pláče, není od věci zeptat se. :-D Všechny kamarádky kolem mě máme něco velmi málo přes 10.000kč. Ale k posouzení, zda je to málo nebo ne, musíte vědět, kolik platí SIPO. Jestli něco málo přes 6 + jízdenky, lékárny, mobil, tak takhle hospodaří mnoho z nás. Řekla bych, že většina.

doplněno 07.12.15 06:51:

Mamina má pravdu. Navíc si myslím, že paní nemá mnoho zájmů a tak přemýšlí jen nad cenami a děsí se, že nevýjde. Bojí se. Možná také, že s vámi chce jen poplkat a jiné téma nemůže najít.

duchodkyne
hodnocení

1x

Můj důchod je 6.506,- Kč. Žiji sama, ale bydlím ve svém, proto jsem schopná s penězi vyjít a nikde si nestěžuji.

Ale když přijdou Vánoce, také pláču. Mám 5 vnoučat a všude se nabízí plno krásných dárků. Tak ráda bych jim něco dala a nemám na to .....

hodnocení

0x

Tchýně má 72 let a má minimální důchod to je asi 3200 kč protože celý život nepracovala, pracovala doma měli statek a platila nějakou minimální zemědělskou daň vždy říká že kdyby se tchán pominul umře z hladu ale zas po tchánovi by dostala urřité peníze a je nějaké životní minimum pro jednotluvce co by ji asi doplatili myslím že je to kolem 6 tis. kč

culdabulda1*
hodnocení

0x

- záleží na tom, kolik platí měsíčně na bydlení - moje známá platí např. (prý) kolem 15 tisíc (v Praze) - to je pak skoro každej důchod malej.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]