Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik si reknou navic?

Od: kronokokos odpovědí: 16 změna:
Dobry vecer, jaka je vyse exekuce nebo jak to probiha? Dluzim napr. 10.000,- ktere jsou 3mesice po splatnosti. Je jasne ze na jednorazovou uhradu plus penale nemam. Kdo stanovi pocet a vysi splatej nebo co me ceka? Postup atd dekuji

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Oni si neřeknou, oni to vyměří...soud a exekutor jsou drazí. Takže rychle za dlužníkem a exekutorem a domluvit se na splácení. Jinak to vyjde draho. To se týká i zdravotní pojišťovny, rychle domluvit splácení. ZP může odpustit i úroky, dá se s ní domluvit. Nejdražší je odkládání záchranné akce!

hodnocení

1x

To že je dluh po splatnosti ještě neznamená, že věc má automaticky exekutor. Věřitel nejprve podá návrh na vydání platebního rozkazu u soudu. Ten rozhodne a vydá příkaz k zaplacení a ten doručí Vám. Vy máte 14 dní na zaplacení. Pak věřitel teprve může předat věc exekutorovi. Ale od rozhodnutí soudu do předání exekutorovi nemusí spěchat, může počkat až 10 let. Pokud jste ještě nedostal od soudu výzvu od soudu, že do 14 dnů musíte zaplatit, máte ještě trochu času. Dojděte tam, kde dlužíte, a domluvte se na splátkách. Nějaké penále k tomu samozřejmě budou, ale ve srovnání s tím, co by stála exekuce, to bude jen zlomek.

Určitě se snažte co nejvíc komunikovat s tím věřitelem, aby k té exekuci nedošlo, tím se to celé pro Vás strašně prodraží. Klidně doma najděte cokoliv zbytečného a prodejte to (třeba na aukro.cz). Lidi mají spoustu věcí, na které stejně nemají čas (televize, hifi, dvd přehrávače atd).

plavest*
hodnocení

0x

Vždycky je možnost kontaktovat toho, komu dlužíte a domluvit se na splátkách.

ju*

to bych chtěl vidět toho člověka *bzum*, který se bude domlouvat s dlužníkem , když už má věc exekutor *ee* to je ale pitomost, dobrovolně to ukončí u exekutora a zaplatí mu náklady za již provedené úkony - ha, ha, ha, ha, to jste jen tak plácl, že?

plavest*

Velká část exekucí v ČR je nevymahatelná, neb dlužníkům není co sebrat. Takže i pro exekutora je lepší dodržovaný splátkový kalendář než exekuovat pár starých skříní, jejichž odvoz by byl dražší než jejich hodnota.

Ano, ale pokud má věc exekutor, nemá smysl už řešit věc s věřitelem, ale s exekutorem. Exekutor dokonce splátkový kalendář musí vzít v úvahu.

buss

oh jak se mýlíte, je třeba se zamyslet..., když bude ex dostávat po stovce, co dostane věřitel?

Ale on nepsal, že věc má exekutor, jen se toho bojí.

bruno*
hodnocení

0x

I při dluhu, řekněme pouhých 1000,- si exekutor řekne o náklady soudního řízení, vlastní náklady, cenu za služby atd. cca 15 000,- Doporučuji domluvit se s pohledávajícím subjektem na výši případných splátek, pokud nebude souhlasit, pak si hotovost půjčit u některé slušnější společnosti a dluh jednorázově zaplatit. Rozhodně vás to vyjde levněji, než soudní vymáhání.

ria*
hodnocení

0x

No to je pěkný.. mě teď přišla červená obálka od zdravotního, bojím se to otevřít.. To už já s nízkým živnostenským platem nikdy nesplatím.

doplněno 06.12.15 00:53:

Mě jen příjde, jak jsem v tomhle takovej malej živnostníček- a okamžitě po mě jdou... Ale podobnej názor máme asi skoro všichni.. Čím větší podnikatel, tím míň a hůř obviňovatelný.. no ale mám strach.. byl tam trvaý příkaz.. nevím co chtějí. jsem posera, nedokážu to otevřít .. :((

ria*

plavest, to se mi vysmíváte za slovíčkaření?

doplněno 06.12.15 01:05:

Bych Vás v takové chvíli čutla - víte kam- kvůli takové blbosti vůbec odpovídat..

ria*

Jak a pletipot, díky, no zítra - v pondělí tam běžím, ale i tak tomu nedávám moc šancí, já to vůbec nevěděla, na účet se nekoukám.. chjo...

Nekoukat se na účet si může dovolit člověk, kterému tam měsíčně přijde 40 tisíc a náklady má 15. Obálku otevřete, je lepší vědět špatné zprávy než nevědět nic. Zdravotní pojišťovny většinou splátky akceptují. Pokud se vejdete se splátkovým kalendářem do 1 roku, tak by to mělo být v pohodě.

Držím palce, dejte vědět, jak to dopadlo.

plavest*

Žádný živnostník nemá plat, nýbrž zisk.Nebo je v mínusu.

jenda2*
hodnocení

0x

Jestliže přijde exekutor, počítejte minimálně s 5 násobkem dlužné částky. To je opravdu minimum. Je to zlodějina posvěcená státem - ještě větším zlodějem.

Není to pětinásobek. Neplatí to takto jednoduše. Náklady řízení a odměny exekutorů nejsou přímo úměrné dlužné částce. Při dluhu 500 Kč to může být pětinásbek, při dluhu 10 tisíc to může být kolem 10 tisíc, při dluhu milion třeba 100 tisíc. Ano, je to zlodějina, ovšem před zavedením exekutorů byla situace přesně opačná - lidi dlužili, neplatili a nikdo s tím nemohl nic dělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]