Nejste přihlášen/a.
dne dvacátého šestý 1998 jsem utrpěl pracovní úraz bez mého zavinění a ohodnocný joko 100 procetní následkem úrazu jsem částečně invalidní spadl jsem asi z pěti metů na zem na hlavu následkem toho jsem utrpěl karciocerebrání postižení hlavy bila mi přiznána renta 12500 podvodem mne přesvěčili k vípovědi dohodou sepsal jsem smlouvu ve které je stanoveno jakým zoůsobem mi bude renta vyplácena a povinosti k bívalému zaměstnavateli ten však smouvu nedodržuje naopak mě rentu krátí a placení přesunul na Kooperatyvu která mi rentu krátí a požaduje různá potvrzení v sepsané smlouvě se mluví o vyplácení do věku 65 let ale oni spekulují o mém uzdravení a možnosti přestat mi rentu vyplácet muj zdravotní stav se zhoršil díky silným lékům na bolesti (Tramal) jsem měl tři infarkty částečný důchod mi bil odebrán a opjetovně přiznán kvůli poškození srdce jak mám donutit je dodržovat smlouvu nebo soudně se domoci práva je to podnik Doly Nástup Tušimice (povrchová šachta těžba hnědého uhlí ) soudil jsem se s nimi o trvalé následky a společenské uplatnění dvanáct let a nakonec mi přiznali dvěstě deset tisíc což je normální vísměh nehledě na to že jsem je přistihl jak se domlouvají se soudkyní s tvrzením jak se mnou vyběhly a že to spolu oslaví jak jim to hezky dopadlo ( soudkyně zástupce šachty a kooperativy ) změnili jse tabulky na odškodnění mohu je znovu žalovat o společenské uplatnění a trvalé násldky. prosím o radu ohledně víplaty renty o odškodnění zároven by jsem uvítal radu na renovaného právního zástupce který se zabívá podobnými případdy předem děkuji za Vaší pomoc Bohumil Procházka
Nejsem právník, ale řeším podobný problém.
1.k promlčení odškodnění starých úrazů (1988) dochází do dvou let od doby, kdy byla určena výše škody bodovým hodnocením ZSU a bolestného lékařem v desetileté lhůtě.Jeden bod-120 korun.Nově 250 Kč
2.krácení Kooperativou musí být podložené, např. pokud se nedochází k lékaři a člověk tedy léčbu nevyžaduje, odborníci usoudí,že je zdravý.
3. 210 000Kč je sice málo, ale je možné si je ověřit z dřívějšího platného zákona (440/2001Sb.).Dnes může soud částku navýšit dle "pokynů"pro soudy, platí (276/2015 Sb.)Invalidní důchod a tedy renta je ukončena starobním důchodem- tedy 65let.
4. žalovat je možné, ale bez důkazů zbytečné a marné.Chtít odškodnění starého odškodněného úrazu, jenom proto, že se změnily tabulky, asi neprojde.Renta vychází z platu,počtu odprac.let a snížení pracovní schopnosti- to taky nepůjde.Jediná možnost snad - jak se změnila hodnota koruny?
Spočítejte body a vynásobte 120:
Starobní důchody se "navyšují"podle inflace, měli by být upravovány také invalidní důchody.Ale to je už otázka na odborníky nebo ČSSZ.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.