Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, po svém synovi jsem zdědil podíl ve společnosti s.r.o.se základním jměním 200tis kč. Chtěl jsem ten podíl ( jednu třetinu, tj. v hodnotě 66tKč ) převést na jednoho ze zbylých společníků, a to tak, že od něho nic nechci, ale nechci ani platit žádnou daň. Společník mi dal k podpisu smlouvu o prodeji, kde je uvedeno, že mu prodávám tento podíl za 66t Kč, a tuto cenu že mi uhradil při podpisu smlouvy (což se nestalo ). Toto jsem odmítl podepsat, neboť dle mého soudu z toho pro mě vyplyne povinnost zaplatit daň ve výši 15% z této částky a nezáleží na tom, jakým způsobem jsem tento podíl nabyl já. Je to tak? A mohu mu tento podíl prodat za 1Kč, i kdyby z účetní uzávěrky vyplynula hodnota společnosti daleko vyšší? Předem díky za odpověď.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.