Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
jsem pul roku rozvedena a ted chci pozadat o majetkove vyrovnani, jsem ve financni krizi a nemuzu si dovolit platit pravniho zastupce, odesla jsem bez niceho, jenom s oblecenim. Jak postupovat?Da se vyresit i bez me pritomnosti u soudu?Kdo plati vydaje spojene se soudnim rizenim?
Dekuji za odpoved
lucie
Pokud je bývalý manžel ochoten se na něčem domluvit, teoreticky ani soud být nemusí. Pokud do 3 let nedojde k soudnímu návrhu na vypořádání, má se za to, že každý má co chtěl a nic dalšího nepožaduje. Pokud si písemně potvrdíte "co je čí", a budete oba spokojeni, je to ieální stav.
Pokud se exmanžel domlouvat nechce, můžete i bez právníka dát návrh k soudu. Vzor např. vzory.cz/... nebo někde jinde.
Tyto informace jsou staré téměř 10 let, pokud jsou změny, snad mě někdo opraví. Já jsem např. návrh na rozvod psala podle knihy vzorů smluv (půjčené z knihovny) a skromný majetek jsme si vypořádali ústní dohodou, naprosto v pohodě.
Hezký večer Lucie! Zkuste se obrátit na Českou advokátní komoru - máte tam i potřebné formuláře. Komora posoudí, zda máte šanci získat advokáta bezplatně a nebo za sníženou sazbu: cak.cz/... Ale určitě by Vám poradili i na soudě. Dobré pořízení!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.