Nejste přihlášen/a.
Prosím vás o radu. Mám vedlejší činnost při práci stříhání psů , kde dávám normálně paragony , teď jsemsi ale ještě udělala E-shop pro prodej různých potřeb , kde budu vydávat faktury. Chci se zeptat na číslování , mám faktury začít číslovat od 1 nebo pokračovat v číselné řadě společně s paragonama ze stříhání?
Jde mi o to , jestli si můžu číslovat zvlášť stříhání , paragony a zvlášť prodej v E-shopu- faktury.
Děkuji.
Děkuji.Ještě se zeptám. Budu vystavovat faktury většinou po platbě předem , tj. datum vystavení uvedu datum přijetí objednávky a datum splatnosti + 14 dní od data vystavení , to vše zabalím a až přijdou peníze na účet , tak zašlu poštou k zákazníkovi.
Teď ale otázka, když někdo přijede osobně si pro zboží , tak na faktutu napíši datum vystavní i datum splatnosti stejné? ,tj zákazík si objedná v pondělí 7.12.2015 , v úterý 8.12.2015 si pro zboží přijde a na faktuře bude v obou kolonkách 8.12.2015? Nebo musím napsat datum vystavení datum objednávky ,tj. 7.12.2015 a datum splatnosti 8.12.2015?
V tomhle ještě trošku tápu tak se omlouvám , zda tím někoho vytáčím Díkymoc.
Takto to mám nastavené , zákazníkovi přijde automatický E-mail se pokyny kplatbě ,celkovou částkou a variabilním symbolem. Takže v případě že zákazník nakoupí onoho 1.12.2015 , platba přijde 3.12.2015 , tak fakturu vystavit takto:
Datum vystavení: 3.12.2015
Datum splatnosti: 17.12.2015
Ještě dotaz. Mám na fakturu za tu částku k úhradě do závorky ( neplaťte , již zaplaceno ). aby to lidi nemátlo , že to mají platit ještě jednou?
Tak jsem ji ještě předělala , mám to tam uvedené takto viz. obrázek. Snad to takhle nevadí. Rad si velmi cením a děkuji za pomoc , chci mít již od začátku vše v pořádku.
Není důvod za zboží v hotovosti vystavovat fakturu, stačí vypsat paragon nebo příjmový doklad s pořadovým číslem faktur. Tudíž v jedné číselné řadě u faktur můžete mít faktury i paragony.
Takže při osobní odběr klasický obyč. paragon , při platbě naúčet faktura. Díky za vysvětlení. Ale nedá mi to a ať jsem ještě chytřejší , na všechno zboží mám zákonou záruku 24 měsíců , to je dle zákona a nikam se to nemusí psát , ale v případě , že bych nějaké zboží prodávala s vadou , dávámna něj také 24 měsíců záruku ale potřebuji někam vtěsnat na paragon výluku ze záruky toho poškození , proto jsem přemýšlela o té faktuře i při platbě předem , protože tam se mi toto bude krásně vejít.
Tak mi to nedalo a dávám sem vzorymých faktur a prosím pro překontrolování , zda je vše jak má býr , případně vytkněte chyby.
První je faktura pro platbu předem , datum nákupu 1.12.2015 , tj datum vystavení , datum splatnosti 14 dní , tj 15.12.2015
Druhá faktura je pro platbu hotově , tj. zakoupeno 1.12.2015 , vyzvednuto druhý den , tj. 2.12.2015
Snad je vše v pořádku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.