Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bali byste se jet do Egypta na dovolenou?

Od: karolinkad odpovědí: 19 změna:

Mám výročí svatby po 10 letech a moje mamka by mi chtěla udělat radost a koupit na zimu zájezd k moři, takový vánoční dáreček.V CK. doporučili za poměrně slušnou cenu Egypt. Ale nejsem si jistá, jestli je to zrovna vhodná a bezpečná destinace, po těch událostech s ruským letadlem a další útoky na Sinajském poloostrově. V CK.mne uklidňovali, že největší nebezpečí hrozí na Sinajském poloostrově nebo u hranic s Líbyí,kde operuje IS. V Hurghadě nebe Marse Alam bych nemusela mít obavy, protože to leží vzdáleně od rizikových míst. Jak byste Vy zhodnotili bezpečnostní riziko dovolené v Egyptě teď v současnosti? Děkuji všem za odpovědi.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

V současné době bych tam nejel, stejně jako do žádné jiné muslimské země.

joudic*
hodnocení

1x

vybral bych si asi neco jineho... v hurghade jsem chvili pobyval, a nevim jake to tam je ted, nicmene to more jako teda nicmoc, zlate chorvatsko... Jine destinace v zime jako ostrovy jsou nejspis drahe nebo nevim, cili asi nej by byla Asie a privezete si hromady krasnych fotek, narozdil od pouste a hoteloveho bazenu v resortu :) Zalezi, co od toho ocekavate, v Thajsku je dost lidi, Langkawi je na tom mnohem lepe apod. Musite si sama projet trochu nabidky, nastavit si filtry a vybrat si z toho co bude zajimave a financne dostupne :)

Pripadne trochu dobrodruza a koupit si jen letenky letenky.cestujlevne.com/... a ubytko si najit na booking.com/... a zaroven s letenkama si online zabookovat hotel dle chuti, lokality a ceny.

cestujlevne.com davam odkaz proto ze tam je moznost hledat lowcosty

Souhlasím. Kamarád v únoru trávil 3 neděle v Thajsku a celkově vynaložená suma jej údajně přišla na 21 tis. včetně kapesného.

hodnocení

1x

Nebál bych se a v zásadě souhlasím s názorem CK. Z hlediska terorizmu je stejně jedno, jestli jedete do Hurghady nebo do Londýna, Paříže... Prahy, Bratislavy...

hodnocení

1x

Ale proč né. Všichni tady neustále řešíme teroristy a útoky na turisty, vždyť je to přeci daleko a pak náhle bum, sousední hotel v rekreační oblasti. Rozhodně je to laciné, tak proč nevyužít dobré nabídky. A pokud se vám nebo vašim blízkým něco stane rukou fanatika, tak se ta slečna v CK omluví, že to nemohla tušit.

karolinkad
hodnocení

Dá se předem odhadnout, jaké cíle IS moc nezajímají a jestli pláž s lehátkama je také rizikové místo pro ně lákavé, když to není letiště,velké město nebo významné kulturní památky?Vybírat spíše malý hotel nebo velký resort s ochrankou? Dá se logicky eliminovat riziko na minimum podle nějakých kriterií a zkušeností?

danis

Jaké cíle? IS? Po vás rozhodně nejdou a když nepoletíte s francouzema nebo rusákama, tak riziko minimální..

bruno*
hodnocení

0x

V CK měli vyjímečně pravdu. Ale i jinak: přijít k úhoně na silnici je podstatně pravděpodobnější, než při rekreaci. Přesto se na silnici skoro nikdo nebojí.:(

mojeprezivka
hodnocení

0x
Bezpecnostni riziko hodnotim jako nizsi nez treba pri zakoupeni Eurovikendu v Londyne ci Parizi.

hodnocení

0x
Radeji bych volil treba bulharsko , ceny na miste jsou fakt dobre. Nyni bych tunis ani egypt nevolil.
doplněno 03.12.15 18:11:

Nemyslim v zime , nechal bych to na leto. V zime treba kanary ...

Bulharsko v zimě je fakt skvělá rada...

hodnocení

0x

Bála bych se a nelítala tam. Nechtěla byste zkusit jet někam do termálních lázní? Třeba v Rakousku jsou dobré. Alespoň jsem slyšela od známých, že je to tam dobrý. Nebo na Kanáry, jak už tady bylo řečeno.

doplněno 04.12.15 17:20:

Ještě mě napadla Madeira a Kapverdské ostrovy, Omán. Nebo to vydržte do léta. Máte více možností a je to levnější.

kless*
hodnocení

0x

Já bych teda jel hned, kouřové a světelné show jsem měl vždy rád

dejavu*
hodnocení

0x

Ne, nejsem blázen. Nikdo rozumný vám v téhle době tuto destinaci nedoporučí. Jen kvůli tomu, že se vám cestovka snaží nacpat něco, co ostatní hromadně odříkají a nekupují a vypadá to, že byste pořídila levně, bych to rozhodně nekupovala. Člověk si má na dovolené odpočinout v bezpečí, ne se nervovat strachy. A na řeči někoho, kdo vám chce něco prodat, už nesmíte dát vůbec.

Pokud vám nestačilo vybuchlé letadlo s ruskými turisty minulý měsíc, sama pohledem do dnešních novin můžete zjistit, že vám pracovnice cestovky namlouvá útěšné nesmysly, abyste to koupila novinky.cz/...
A pokud to vnímáte jako ojedinělý incident, poslechněte si třeba Cílka, který tam hojně jezdil a nepokojích v Egyptě mluvil.

doplněno 04.12.15 11:14:

Pokud chcete super dovolenou u nádherného moře v bezpečné destinaci nyní u moře, tak krásný je třeba Mauritius, tam mají kolem Vánoc léto. Jinak pak Kanárské ostrovy, ty jsou levnější, ale je tam taková ta vyprahlejší, sopečná krajina.
Pokud nelpíte na moři a máte ráda hory, pak jsou krásné Tatry i s termálními koupelemi v tuto dobu, Alpy, úžasné je Slovinsko s Julskými Alpami, jeskyněmi i procházkami kolem jezer a moře, ale už je tam sníh.
Jestli jste spíš cestovatel po městech a ráda poznáváte městský cvrkot a jezdíte ráda na kole, pak je optimální třeba Amsterdam.

doplněno 08.01.16 20:39:

Ozbrojenci dnes přepadli hotel v Hudgadě
ceskatelevize.cz/...

joudic*

koralky, co jsem koupil hned vedle vchodu do Bella Vista pred 6ti lety, mam jeste porad na krku

mnd®

Raději do Hurghády než dneska do Paříže.

buss
04.12.15 18:04
hodnocení

0x

Ne

hodnocení

0x

Ano,bála bych se.Nikam,kde převažuje muslimská populace.Za mně Řecko,Španělsko,Kréta...

mnd®

Zrovna ta Řecká republika která má národní slogan – Svoboda, nebo smrt. Příští týden tam jedu,tak snad nedostanu kulku do čela.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]