Nejste přihlášen/a.
Mám výročí svatby po 10 letech a moje mamka by mi chtěla udělat radost a koupit na zimu zájezd k moři, takový vánoční dáreček.V CK. doporučili za poměrně slušnou cenu Egypt. Ale nejsem si jistá, jestli je to zrovna vhodná a bezpečná destinace, po těch událostech s ruským letadlem a další útoky na Sinajském poloostrově. V CK.mne uklidňovali, že největší nebezpečí hrozí na Sinajském poloostrově nebo u hranic s Líbyí,kde operuje IS. V Hurghadě nebe Marse Alam bych nemusela mít obavy, protože to leží vzdáleně od rizikových míst. Jak byste Vy zhodnotili bezpečnostní riziko dovolené v Egyptě teď v současnosti? Děkuji všem za odpovědi.
vybral bych si asi neco jineho... v hurghade jsem chvili pobyval, a nevim jake to tam je ted, nicmene to more jako teda nicmoc, zlate chorvatsko... Jine destinace v zime jako ostrovy jsou nejspis drahe nebo nevim, cili asi nej by byla Asie a privezete si hromady krasnych fotek, narozdil od pouste a hoteloveho bazenu v resortu Zalezi, co od toho ocekavate, v Thajsku je dost lidi, Langkawi je na tom mnohem lepe apod. Musite si sama projet trochu nabidky, nastavit si filtry a vybrat si z toho co bude zajimave a financne dostupne
Pripadne trochu dobrodruza a koupit si jen letenky letenky.cestujlevne.com/... a ubytko si najit na booking.com/... a zaroven s letenkama si online zabookovat hotel dle chuti, lokality a ceny.
cestujlevne.com davam odkaz proto ze tam je moznost hledat lowcosty
Ale proč né. Všichni tady neustále řešíme teroristy a útoky na turisty, vždyť je to přeci daleko a pak náhle bum, sousední hotel v rekreační oblasti. Rozhodně je to laciné, tak proč nevyužít dobré nabídky. A pokud se vám nebo vašim blízkým něco stane rukou fanatika, tak se ta slečna v CK omluví, že to nemohla tušit.
Dá se předem odhadnout, jaké cíle IS moc nezajímají a jestli pláž s lehátkama je také rizikové místo pro ně lákavé, když to není letiště,velké město nebo významné kulturní památky?Vybírat spíše malý hotel nebo velký resort s ochrankou? Dá se logicky eliminovat riziko na minimum podle nějakých kriterií a zkušeností?
Bála bych se a nelítala tam. Nechtěla byste zkusit jet někam do termálních lázní? Třeba v Rakousku jsou dobré. Alespoň jsem slyšela od známých, že je to tam dobrý. Nebo na Kanáry, jak už tady bylo řečeno.
Ještě mě napadla Madeira a Kapverdské ostrovy, Omán. Nebo to vydržte do léta. Máte více možností a je to levnější.
Ne, nejsem blázen. Nikdo rozumný vám v téhle době tuto destinaci nedoporučí. Jen kvůli tomu, že se vám cestovka snaží nacpat něco, co ostatní hromadně odříkají a nekupují a vypadá to, že byste pořídila levně, bych to rozhodně nekupovala. Člověk si má na dovolené odpočinout v bezpečí, ne se nervovat strachy. A na řeči někoho, kdo vám chce něco prodat, už nesmíte dát vůbec.
Pokud vám nestačilo vybuchlé letadlo s ruskými turisty minulý měsíc, sama pohledem do dnešních novin můžete zjistit, že vám pracovnice cestovky namlouvá útěšné nesmysly, abyste to koupila novinky.cz/...
A pokud to vnímáte jako ojedinělý incident, poslechněte si třeba Cílka, který tam hojně jezdil a nepokojích v Egyptě mluvil.
Pokud chcete super dovolenou u nádherného moře v bezpečné destinaci nyní u moře, tak krásný je třeba Mauritius, tam mají kolem Vánoc léto. Jinak pak Kanárské ostrovy, ty jsou levnější, ale je tam taková ta vyprahlejší, sopečná krajina.
Pokud nelpíte na moři a máte ráda hory, pak jsou krásné Tatry i s termálními koupelemi v tuto dobu, Alpy, úžasné je Slovinsko s Julskými Alpami, jeskyněmi i procházkami kolem jezer a moře, ale už je tam sníh.
Jestli jste spíš cestovatel po městech a ráda poznáváte městský cvrkot a jezdíte ráda na kole, pak je optimální třeba Amsterdam.
Ozbrojenci dnes přepadli hotel v Hudgadě
ceskatelevize.cz/...
koralky, co jsem koupil hned vedle vchodu do Bella Vista pred 6ti lety, mam jeste porad na krku
Zrovna ta Řecká republika která má národní slogan – Svoboda, nebo smrt. Příští týden tam jedu,tak snad nedostanu kulku do čela.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.