Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odchod od doktora - co s kartou?

Od: radusska1 odpovědí: 5 změna:

Prosím poradte mi...Když se stěhuju z města jinám,je zapotřebí si obejít veškeré doktory ke kterým chodím a vzít si od nich zdravotní karty?Nebo budoucí doktoři si je vyžádají od těch doktorů?Ale stěhuju se do jiného státu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Kartu vám pravděpodoně nikdo nedá, ta je majetkem lékaře (zdravotnického zařízení), ale dávají výpis z karty, ve kterém jsou uvedené všechny podstatné věci ohledně vašeho zdravotního stavu. Já si výpisy vždycky vyběhávala sama, i když tedy jednou jsem k tomu měla v ruce žádost od nového lékaře.

doplněno 30.08.09 21:20:

I když teĎ mě napadá, že ne všichni doktoři předchozí karty chtěli. Třeba stomatolog se po staré dokumentaci nesháněl a do karty si založil jako základ svoje vstupní vyšetření a gynekoložka si taky vše potřebné sepsala jenom z toho, co jsem jí já o sobě řekla.

hodnocení

1x

Je potřeba požádat svého obvoďáka o výpis z karty. Všechna vyjádření od odborných lékařů a všechny hospitalizace jste přece odevzdávala svému praktickému dr. A ten jediný má souhrn toho, co se s vámi dělo. A z toho za úplatu udělá výtah a je to.*hi*

mamcazmoravy*
hodnocení

0x

Každý doktor to asi dělá jinak. Když jsem měnila praktického lékaře já, měla jsem písemný požadavek od nového Dr., osobně jsem zašla k tomu původnímu a ten mi klidně dal celou kartu (a tuším ani nezalepoval obálku). Řekl, že svoji práci, co potřebuje pro případnou zpětnou kontrolu z pojišťovny, má hlavně v počítači a vytiskutou ji v podstatě nepotřebuje. A kdyby bylo nejhůř, pojišťovna si to dohledá i u nového lékaře.

Když jsem synkovi měnila dětskou doktroku, tak ta nová si kartu sama od původní vyžádala a nechala si ji poslat poštou.

Takže asi se budete muset domluvit konkrétně s lékařem, kde se budete nově registrovat. A týká se to asi opravdu jen praktiků.

papene*
hodnocení

0x

*zed*Já mám ten samý problém.Prakt.lékař mě řekl,že mě žádné papíry do ruky nedá,kdyby se mě něco stalo při převozu dokumentace tak nikdo nic nebude mít.To mu moc nerozumím.*nevi*

Mám požádat nového doktora o žádost vydání mé dokumentace a pak to pošle.

Jen doufám,že to nepošle po holubovi.

Ps.Jak někdo již psal na gyndě nechtěli nic udělali si svoji kontrolu a bylo hotovo.

hodnocení

0x

Prak.lékař by měl kartu vydat,ale nevím jestli v jiném státě to k něčemu bude.Jiní odbor.lékaři je většinou nedávají,a zubař,gynekolog atd.,si udělají prohlídku sami...Hodně štěstí v nové zemi..:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]