Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rady k účetníctví - Vedlejší OSVČ

Od: rpv odpovědí: 4 změna:

Dobrý den , potřebuji poradit ohledně paragonů v mém učetnictnictví.

Záazníkůmvydacám klasické paragony ,které jsou propisující a leto se mi stala tato věc.

Na začátku roku jsem měl nečíslované ,tj. psal jsem vždy nahoru číslo paragonu , takto to bylo až do 11 , potom došly a sehnal jsem u Nás pouze číslovaný , kde zase čísla jsou od 0060228 - 0060250 a teď mám napropisující , kde si vždy jeden vypíši pro sebe a jeden pro zákazníka. Jak mám tuto číselnou řadu sladit tak ,aby kdyžtak finančák nic nenamítal?

Mám teď tedy č 1-11 , potom 0060228-0060250 a teď žádná , protože nevím , jaká tam psát. V té číselné řadě číslovaných mi chybí 2 paragony , protože jsem si špatně dal podložku a propsal jsem více listů , to asi také vadí ,že?

Nebo se to dá přesně přepsat do jiných, nových , aby to šlo postupně?

Díky moc.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

2x

Nic bych nepřepisovala fixkou ani ničím jiným. Doklady do jedenástky nechte jak máte, číselná řada by měla být dodržena, ty pokažené přeškrkněte z rohu do rohu a napište na nich STORNO. Nečíslované paragony se špatně shání, ale příjmové doklady nejsou problém. Tak si je kupte a začněte číslem 12.

formtisk.cz/...

doplněno 03.12.15 18:25:

A je problém ty origoš číslované paragony přepsat na nečíslované příjmové doklady? Není a bude to OK. Do číselné řady kde chybí dva kusy vložte čisty papír s poznámkou - stornováno nebo? Za mnoho let nebudete vědět, zda jste doklady potratil nebo pokazil.

rpv
hodnocení

Mockrát děkuji. A ty co mám tedy od těch 0060228 - 0060250 mám také normálně nechat? Ty 2 chybějcí co jsem pokazil jsem bohužel vyhodil , vím , jsem blbec a tak se to snažím dát taknějak celé dopořádku , aby to mělo hlavu a patu.

Účetnictnictví teď vypadá nějak takhle:

Paragon č. 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10, 0060228 , 0060229 ,( tady chybí ) 0060231 , 0060232 , 0060232 , ( tady chybí ten 2 )a potom to pokračuje až do 0060250 , potom to končí a mám ještě 3 paragony bez čísla. Vím prasečina ,teď od nového roku budu přecházet na faktury, protože na tohle už nemám nervy. díky za pomoc;)

rpv
hodnocení

Děkujimoc všemza rady. Už mám vše vyřešené , pomohla mi sousedka , která dělá účetní *ua*

rpv
hodnocení

Ještě mě napadlo přeškrtat ty velký čísla nahoře černou fixou ,tjudělat z nich klasický nečíslovaný paragon a dopsat čísla klasicky jak jdou od té 11-ky dále.

doplněno 03.12.15 14:20:

Nevíte někdo jestli to takto můžu? Budu rád za jakoukoli odpověď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]