Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy mohu podepsat prohlášení?

Od: ujl odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, od září nepracuji a platím si zdravotko. Začala jsem brigádničit než si najdu práci. Chtěla bych vědět, když jdu na akci jako hosteska na celý měsíc a podepisuji DPP jestli mohu podepsat prohlášení (i když už nejsem student) a na jak dlouho. Někdo mi říkal, že mohu jen jednu firmu a max. na 3 měsíce a nesmí být více firem v jednom měsíci. Může mi prosím někdo poradit? Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

"Někdo" Vám to neřekl správně.

Prohlášení k dani z příjmu můžete podepsat v případě, že je nemáte

podepsáno u jiného zaměstnavatele (nelze souběh u dvou či více).

_____

Platnost podpisu na prohlášení končí spolu se zaměstnáním.

Hned poté můžete prohlášení podepsat u dalšího zaměstnavatele.

_____

Prohlášení můžete postupně podepsat u dvou zaměstnavatelů i v rámci jednoho měsíce či dne ► napřed zrušit jeden podpis, pak podepsat prohlášení u dalšího. Slevu na poplatníka ale uplatní jen první zaměstnavatel (ten, u kterého bylo prohlášení podepsáno první den v měsíci).

Pokud bylo prohlášení podepsáno později, uplatní se sleva až v dalším měsíci. Vyrovná se to po skončení roku v rámci ročního zúčtování mzdy (provede na základě žádosti zaměstnance zaměstnavatel) nebo daňového přiznání.

doplněno 03.12.15 00:12:

Podle mne je lepší prohlášení podepsat.

jmhad*
hodnocení

0x

Lepší je žádné prohlášení nepodepisovta, nenechat si srážet daň a do konce března příštího roku podat daňové přiznání , na základě dokladů z účtárny /ta účtárna ví o co se jedná a jak to má vypadat/ a člověk se zpravidla vejde do nazdanitelné částky, tedy neplatí žádnou daň. Jinak zaměstnání na "dohodu" mohu mít v měsíci x, rozhodující je výše celková výše platu a proto je lepší ono celkové přiznání za rok.

ujl
hodnocení

Děkuji za odpověď. Jestli to dobře chápu dám příklad: vydělám si třeba 20 000,- za mesíc a ten další mesíc třeba jen 5000,-, tak si to mám nechat zdanit a do konce března příštího roku zapsat do danoveho přiznání a oni mi tu dań vrátí.?

Omlouvám se, ale s tímto se setkávám poprvé a teprve se to učím. Děkuji za pochopění.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]