Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, je povinnost začátkem roku podávat si daňové přiznání, když jsem pracoval pouze jako zaměstnanec?
Některé roky jsem byl v době podávání daňového přiznání bez práce a nic jsem nepodával, proto se chci zeptat, zda je to povinné a jaké formuláře jsou k tomu potřebné?
Děkuji
Dobrý den, pokud nemáte jiný příjem, než ten ze závislé činnosti (práce), tak v březnu nic podávat nemusíte - udělá to za Vás zaměstnavatel. Zdravím!
Zdravím..
jsem teď 2 roky OBZP - osoba bez zdanitelných příjmů - pracuji jen občas na dohodu o provedení práce (daŇ platí zaměstnavatel) případně si přivydělám "jinak" jako učitel, ale mé příjmy nepřesáhnou měsíčně 10.000 Kč. Jediné co "musím" platit ze zákona je zdravotní pojištění...
tedy daňové přiznání jsem za rok 2014 nepodal a ani za rok 2015 nepodám
R
Děkuji,
já však chtěl vědět, kdybych v tuto dobu neměl práci, zda bych musel podávat daňové přiznání?
Zda je to povinné?
Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.