Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
moc prosím o radu. Jsem rok vdaná a nevím koho jsem si vlastně vzala. Nedávno jsem se dozvěděla, že na manžela jsou vydány exekuce a tři měsíce po svatbě si našel milenku. Já v té době byla v 5.měsíci těhotenství. Mám teď polroční holčičku a mám strach, že mi všechny ty dluhy nechá na krku.
HODNĚ mi dělá starosti hypotéka, kterou jsme si vzali společně. Je to na ještě nedostavěný byt v hodnotě 5 000 000,- . Manžel ji teď přestal platit a nastěhoval se k milence. Nevím co mám dělat. Byt nám ještě ani nepředali a tak ho asi nemůžeme ani prodat. Vůbec nevím co se dá s tím dělat. Prosím o radu, moc prosím, jsem zoufalá.
L. K.
Dobrý den! Nejste zrovna v dobré situaci, ale snad najdete nějaké dobré řešení. Pokud manžel udělal dluhy ještě před svatbou a Vy jste na půjčky neručila, tak je to jenom jeho problém. Ovšem horší je to s hypotékou. Já bych asi doporučila jednu věc. Zkuste nejprve písemně (doporučeně) vyzvat manžela, ať Vám sdělí, jakým způsobem chce tuto situaci řešit. Dejte mu i termín řekněme 10 dnů. Pokud se neozve, vezměte kopii dopisu a dojděte na banku, která Vám hypotéku poskytla. Řekněte jim narovinu a požádejte je o radu, jak dál postupovat. Předpokládám, že celá hypotéka byla použita na stavbu bytu a tak by neměl být problém s případným prodejem a úhradou hypotéky. Asi by to chtělo i dojít na soud a požádat o svěření dcerky do Vaší péče. No je toho hodně, asi by nebylo od věci vzít si na to všechno právníka. Je potřeba také zvážit, zda to není jenom nějaký jednorázový úlet a zda byste byla schopna se s ním domluvit a třeba mu i odpustit. Všechno si dobře promyslete. Teď už asi víte, koho jste si vzala a čeho je asi schopen. Moc bych Vám přála, ať už to dopadne jakkoliv, nedejte se a bojujte kvůli dcerce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.