Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám to udělat?

Od: lolypa* odpovědí: 9 změna:

Ahoj, chtěla bych se zeptat, co si myslíte o tomto.

Viděla jsem teď dva dny po sobě na stejné zastávce paní, s největší pravděpodobností bezdomovkyni. A jelikož mám doma dvě tašky oblečení na vyhození, napadlo mě, že bych jí mohla jednu dát, byl by tam kabát (spíš na podzim), dvě šály, taková lehčí čepice... Mám i svetry, ale to bych tam asi nedávala, nevím. Spíš jsem se chtěla zeptat, co si myslíte, asi by bylo blbé, jít za ní a říct "paní nechcete tašku s oblečením?" nevím nevím... Žádná narkomanka to asi není, jestli alkoholička, nedivila bych se... Nevím prostě, jestli to, co jsem vymyslela není úplná hloupost, oblečení jinak odnesu do h&m, kde ho vybírají... Ale jen mi to tak napadlo a moc nevím, co s tím. Díky moc!

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mecik*
hodnocení

1x

Již jsem tu jednou psal , jaké kouzlo má lidské slovo.Normálně paní pozdravte a stačí přidat nějakou frázy-třebe,to je dneska hezky ,co. A budete hned vědět, jestli se paní chytne. Pokud bude zakomplexovaná, otočí se k vám zády, asi bych položil ty věci do místa , kde bývá a počkal bych. Pokud by zmizely potěšilo by mne, že jsem pomohl .A pokud si paní bude chtít popovídat, pak už není problém ji věcí nabídnout.

janm*
hodnocení

0x

Zdravím

Nevidím na tom nic špatného, je to podobné jakoby jste se zeptala své "známé" zda-li nechce nějaké šaty protože právě děláte pořádek v šatníku a vzhledem k zachovalosti či "novosti" je vám líto "vyhodit", za optání nic nedáte, bude-li odpověď NE , pak máte čisté svědomí a nemusíte již nic dále řešit...

Sám jsem podobně postupoval v mnoha případech a to se zcela cizími lidmi (bezdomovci) reakce byla zatím vždy kladná a spokojenost oboustranná, zkrátka dobrý skutek který někomu pomůže a Vám neublíží , pomoc na přímo má tu výhodu, že na 100% víte že se dostane tam kam má :)

lolypa*
hodnocení

Já jen nevím, co mám přesně říct :( a aby se třeba nějak neurazila nebo na mě nějak nevyjela :D

já bych na to šel takto - do tašky naskládam věci které by se té paní mohli hodit,pak bych za ní došel a se slovy:

dobrý den,omlouvám se že otravuji ale mám tu v tašce pár kousků oblečení co už se mi nehodí a je mi líto je vyhodit ,

nechcete se podívat zda by se vám z toho něco nehodilo?

a bud si je paní veme nebo neveme to se uvidí *palec*

janm*

Je to jednoduché zkuste ji jednoduše pozdravit jako kteréhokoliv jiného člověka, už ji tam vidíte nějakou dobu takže "právo" na to máte, no a uvidíte reakci, dle toho se pak můžete zařídit.

Já to pořešil kolikrát i bez velkých a zbytečných řečí, ukázal chceš nechceš, víc není třeba řešit. Je jasné že člověk v "těžké životní situaci" se nebude "tvářit vesele" s tím je třeba počítat, poznal jsem také jednoho "bezdomovce" nikdy nebyl opilý nikdy po nikom nic nechtěl, sedával vždy na stejném místě, spíše byl zoufalý a v depresi což chápu, a do řeči mu také moc nebylo, neotravoval jsem ho tedy řečmi a místo toho nabídl drobnou pomoc, ten úžas v jeho očích byl ale nezapomenutelný, nikdy nebudu litovat že jsem byť malililinko ale pomohl...

Je k tomu dobré přistoupit zcela prostě bez jakékoliv povýšenosti a bez jakýchkoliv podmínek, chci-li dát a vidím že je zájem pak dám, a nikomu nic do toho není, je to čistě má věc a mé rozhodnutí...

sebod*

Vemte tašku a paní se zeptejte, jestli neví o někom, kdo by to chtěl

ivo®
hodnocení

0x

59

asi bych to udělal jako dabel@, jinak toto je důsledek sociální politiky těchto vlád...

culdabulda1*
hodnocení

0x

- jenom, jestli jste si jistá, že je to bezdomovkyně ...

doplněno 30.11.15 21:50:

- asi bych si nejprve přisedla a zkusila bych se s ní dát do řeči ...

lolypa*
hodnocení

No prave, to me take napadlo... Ale kdo by sedel v desti a v tomhle sychravem pocasi v budce zastavku na kovove lavicce, s igelitkou a rohlikem? Takze asi tak..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]