Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chtěla bych se zeptat, co si myslíte o tomto.
Viděla jsem teď dva dny po sobě na stejné zastávce paní, s největší pravděpodobností bezdomovkyni. A jelikož mám doma dvě tašky oblečení na vyhození, napadlo mě, že bych jí mohla jednu dát, byl by tam kabát (spíš na podzim), dvě šály, taková lehčí čepice... Mám i svetry, ale to bych tam asi nedávala, nevím. Spíš jsem se chtěla zeptat, co si myslíte, asi by bylo blbé, jít za ní a říct "paní nechcete tašku s oblečením?" nevím nevím... Žádná narkomanka to asi není, jestli alkoholička, nedivila bych se... Nevím prostě, jestli to, co jsem vymyslela není úplná hloupost, oblečení jinak odnesu do h&m, kde ho vybírají... Ale jen mi to tak napadlo a moc nevím, co s tím. Díky moc!
Již jsem tu jednou psal , jaké kouzlo má lidské slovo.Normálně paní pozdravte a stačí přidat nějakou frázy-třebe,to je dneska hezky ,co. A budete hned vědět, jestli se paní chytne. Pokud bude zakomplexovaná, otočí se k vám zády, asi bych položil ty věci do místa , kde bývá a počkal bych. Pokud by zmizely potěšilo by mne, že jsem pomohl .A pokud si paní bude chtít popovídat, pak už není problém ji věcí nabídnout.
Zdravím
Nevidím na tom nic špatného, je to podobné jakoby jste se zeptala své "známé" zda-li nechce nějaké šaty protože právě děláte pořádek v šatníku a vzhledem k zachovalosti či "novosti" je vám líto "vyhodit", za optání nic nedáte, bude-li odpověď NE , pak máte čisté svědomí a nemusíte již nic dále řešit...
Sám jsem podobně postupoval v mnoha případech a to se zcela cizími lidmi (bezdomovci) reakce byla zatím vždy kladná a spokojenost oboustranná, zkrátka dobrý skutek který někomu pomůže a Vám neublíží , pomoc na přímo má tu výhodu, že na 100% víte že se dostane tam kam má
já bych na to šel takto - do tašky naskládam věci které by se té paní mohli hodit,pak bych za ní došel a se slovy:
dobrý den,omlouvám se že otravuji ale mám tu v tašce pár kousků oblečení co už se mi nehodí a je mi líto je vyhodit ,
nechcete se podívat zda by se vám z toho něco nehodilo?
a bud si je paní veme nebo neveme to se uvidí
Je to jednoduché zkuste ji jednoduše pozdravit jako kteréhokoliv jiného člověka, už ji tam vidíte nějakou dobu takže "právo" na to máte, no a uvidíte reakci, dle toho se pak můžete zařídit.
Já to pořešil kolikrát i bez velkých a zbytečných řečí, ukázal chceš nechceš, víc není třeba řešit. Je jasné že člověk v "těžké životní situaci" se nebude "tvářit vesele" s tím je třeba počítat, poznal jsem také jednoho "bezdomovce" nikdy nebyl opilý nikdy po nikom nic nechtěl, sedával vždy na stejném místě, spíše byl zoufalý a v depresi což chápu, a do řeči mu také moc nebylo, neotravoval jsem ho tedy řečmi a místo toho nabídl drobnou pomoc, ten úžas v jeho očích byl ale nezapomenutelný, nikdy nebudu litovat že jsem byť malililinko ale pomohl...
Je k tomu dobré přistoupit zcela prostě bez jakékoliv povýšenosti a bez jakýchkoliv podmínek, chci-li dát a vidím že je zájem pak dám, a nikomu nic do toho není, je to čistě má věc a mé rozhodnutí...
- jenom, jestli jste si jistá, že je to bezdomovkyně ...
- asi bych si nejprve přisedla a zkusila bych se s ní dát do řeči ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.