Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zapomenout na kamaráda s výhodami

Od: arrow odpovědí: 9 změna:

Zdravím všechny. Abych nezdržovala - na jaře jsme se vzájemně zakoukali s kamarádem, někdy máme společné tréninky. Výlety, zážitky, pohoda. Asi 3 týdny jsem měla pocit, že jsem potkala své druhé já a zamilovala jsem se. On vypadal podobně. Pak, na jedné akci, se mě jeho velmi dobrá - tehdy ještě zadaná - kamarádka zeptala, jak to s ním myslím, že má po těžkém rozchodu. Myslela jsem to vážně, nikdy nejdu do vztahu na chvíli, a to jsem jí taky řekla. V tomhle momentě se možná něco stalo... každopádně najednou neměl tolik času, do telefonu se začal vymlouvat atd., to znáte. Několikrát jsem ho vybídla, ať má aspoň tu odvahu mi říct, co se děje, nic. Tak jsem ho začala ignorovat a snažila se zapomenout.

Na brigádě v létě se mi ovšem párkrát stalo, že se tam přišel prohodit s tou svojí kamarádkou, přičemž 100% věděl, že tam budu. Na konci prázdnin přišel posedět přímo tam,kde jsem pracovala, zase s ní - ale tentokrát už mi sdělili, že spolu chodí, asi abych pochopila. Mám dojem, že ona slečna provedla nějaké čáry máry intriky, aby ho dostala, a to se jí povedlo. Nyní mám již několik měsíců přítele, všechno prima. Problém je, že se pořád nemůžu zbavit pocitu využití a naštvání, že mě prostě jen tak odhodil a ani neměl "koule" to říct. Od společných známých se mi doneslo, že často neříká úplně pravdu a chová se tak, aby se zalíbil kamarádům (což jsem si měla možnost ověřit).

Když ho potkám na tréninku, na jednu stranu bych mu nejradši dala přes hubu, a na druhou je mi to pořád líto, protože jsme si fakt sedli (zájmy, rodina, práce apod.). Pořád si připadám zrazená. Co s tím? Díky všem, co dočetli až do konce.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Važte si sama sebe, važte si vztahu který máte a který vám klape. Správný chlap by Vám to řekl na férovku, ale někdo na to prostě nesebere odvahu. Vemte si z toho poučení a myslete jen na to, že jste s ním prožila pár hezkých chvil. I to Váš život obohatilo svým způsobem a je třeba žít dál. Ne se užírat něčím, co nemůžete změnit.

arrow
hodnocení

Díky, vážím. Asi se tím fakt užírám... i když na tom nic nezměním. Co se týká zájmů, tak jsem si s ním rozumněla víc, než se současným přítelem. Což mě někdy docela zamrzí, no. :(

jofa*
hodnocení

2x

Na to není jiná odpověď než ta, aby jste ho definitivně pustila z hlavy a přestala se ˇˇšťourat " proč je takový a nikoliv makový.

Prostě vztah nevyšel a hotovo. Na tom není co k řešení.

arrow
hodnocení

Díky, ale to je právě ta věc, jak ho pustit z hlavy. Vztah nevyšel, protože si ze mě udělal polunocležnici na horší období? To jsem chtěla vědět. Dodneška mi vlastně nevysvětlil, co se stalo. Jestli jsem udělala špatně něco já, nebo prostě okolnosti.

iz*
hodnocení

2x

Podle mne jste o něm a o svém vztahu k němu mluvit s jeho kamarádkou.

(Na to si dejte pozor i v dalších vztazích.)

"Čáry máry intriky" tipuji na "důvěrnou informaci", že o něj nestojíte, apod.

_____

Jestli nechcete přijít o současný vztah, přestaňte "řešit" vztah předešlý.

Nechcete-li přicházet o vztahy, nemluvte o svých partnerech s kamarádkami – jejich ani svými.

arrow
hodnocení

Díky. Teď už si to myslím taky, slečna asi řekla to a ono a bylo to v háji. Občas mám bohužel pocit, že mi něco vzala, ukradla. I když jsem poměrně šťastně zadaná.

Díky za poslední větu-radu. Je dobrá *palec*.

svinak
hodnocení

0x

Vy musíte vypustit DŽINA z flašky ven,vy se ji musíte pomstít,počkat si na něj a optat se ho na plnou hubu a všechno mu říct a jí sepsout že si pes kost od ní neveme,tak se vám aspon uleví jinak to budes nosit v sobě a užírat se a kdo ví třeba se k němu i vrátíte,protože vy ho zřejmě stále MILUJETE,chce to bojovat,čau.

arrow
hodnocení

Díky, ale k němu bych e nevrátila, už jen pro ty jeho lži a polopravdy. Když mi tvrdil, jak je mu se mnou po delší době super a jak je krásný se spolu ráno probouzet a o 14 dní později kamarádce, kterou se asi snažil balit, psal, jak je fajn, že je sám a že mu to vyhovuje... A to není jediná věc. Takového nechci, ale nějak se mi nedaří smířit se s tímhle stylem "odkopnutí".

jofa*

To co doporučuje výše rádce svinak, tak v žádném případě nedělejte. Zůstaňte nad věcí i když Vám bylo na srdci "ublíženo" a nemůžete se smířit s jeho "stylem" odkopnutí. Docela Vám rozumím, že Vás to trápí, že si prostě takový způsob rozchodu nezasloužíte. To co provedl Vám, může provést v dalším vztahu. Ale ani na něho bych nebyl extra přísný, protože zřejmě ještě není ve svém pohledu na vážný vztah mezi partnery ukotvený a hledá nejen partnerku, ale především sebe. Mnoho dvojic si tímto musí projít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]